אם אתם מתאמנים בחדר הכושר, אתם ודאי אוהבים לשמוע עצות ממתאמנים ומאמנים בעלי ניסיון או מכאלו אשר סומכים דבריהם על מחקרים. במידה ואתם מעוניינים בדמות שהיא “כל החבילה” אתם מוזמנים להיעזר בסרטונים של ג’ף ניפארד – אושיה בתחום הכושר עם יותר מ-5 מיליון מנויים בעמוד היוטיוב הרשמי שלו.

באחד מהסרטונים האחרונים שלו, ניפארד התייחס לטעויות התזונה הנפוצות ביותר של מתאמני מסת שריר, בעיקר בשלב בו הם מעוניינים להעלות את מסת השריר שלהם (באלקינג). האם אחת או יותר מהטעויות הן מנת חלקכם? אתם מזומנים להמשיך לקרוא.

הטעות הראשונה אליה מתייחס ניפארד באותו סרטון היא העלאת הצריכה הקלורית. הוא אינו פוסל זאת, שכן בניית שריר צורכת יותר קלוריות ממצב נייטרלי, אך הוא מסביר שהעלאת כמות הקלוריות לבדה לא תעלה את מסת השריר שלכם – אלו רק חומרי הבניין של השריר, שזקוק קודם כל לאימונים נכונים כדי להיכנס בכלל לתהליך של גדילה.

מעבר לכך, ניפארד ממחיש את התוצאות השליליות של הגזמה בהעלאת הכמות הקלורית – הוא מציג מחקרים אשר הראו כי העלאות גדולות מדיי אמנם הובילו לגדילה מעט טובה יותר (מאשר קבוצת הביקורת) אך עם זאת, העליה באחוזי השומן היתה הרבה יותר משמעותית אצל הקבוצה הנבחנת.

הטעות שניה אליה מתייחס ניפארד היא הציפיות הגבוהות מדיי מתוספי התזונה המוכרים. אז נכון, קריאטין מוכח כתורם לבניית מסת שריר, קפאין מוכח כמשפר ביצועים, ואבקת חלבון היא דרך נהדרת להגיע במהרה לכמות החלבון היומית שלכם, אך אין מדובר בסטרואידים אנאבוליים – מדובר במשפרים ולא במטות קסם.

חשוב בנקודה זו לחזור ולהדגיש, שניפארד אינו טוען כי יש להיפטר מהתוספים הללו, ממש לא – הוא משתמש מכולם והם עוזרים לו מאוד, אבל אין מדובר באסון גדול אם אתם בוחרים לוותר עליהם, בין היתר בשל שיקולים כלכליים.

הטעות השלישית עליה מדבר ניפארד היא כמות צריכת החלבון היומית שלכם. לצד העובדה כי יש לצרוך בסביבות ה-2 גרם חלבון לכל ק”ג משקל שלכם, יש להבין כי צריכה מעבר לכך לא תגרום לעליית מהירה יותר במסת השריר שלכם, אלא סביר להניח שתוביל דווקא להעלאת אחוזי השומן שלכם – אין מקום לצרוך יותר מעבר להמלצה.

הלו, זה לא יותר מדיי חלבון? (Bing Image Creator)הלו, זה לא יותר מדיי חלבון? (Bing Image Creator)

הטעות האחרונה עליה מדבר ניפארד היא בחירת מספר הארוחות שלכם מדיי יום, שכן לצד מתאמנים שמאמינים בשתי ארוחות ובצום ארוך, תמצאו לא מעט מתאמנים אשר מעדיפים לצרוך כמה שיותר ארוחות קטנות לאורך היום.

ניפארד מסביר שבגדול אין מספר קסם שנכון לכולם – עבור חלק מהמתאמנים תעבוד יותר שיטה של צום ארוך, ולאחרים תתאים שיטה מספר ארוחות רב יותר (“תתאים” משמעו – תתאים ליכולות שלהם להתמיד בתזונה שלהם). מה שיותר חשוב הוא מדידת הכמות הקלורית שלכם לפי מטרתכם, ומכל מקום הקפדה כאמור על צריכה מספקת של חלבון.

ניתן אם כן לסכם את דבריו של ניפארד בכך ש”יותר” הוא לא בהכרח יותר טוב, ולפעמים אפילו ההיפך. אם יש המלצה לכמות מסויימת, כנראה שהיא נשענת על עובדות ו/או מחקרים כאלו ואחרים, ויש להיצמד אליה.

שימו לב – כל האמור בכתבה זו הנו להעשרה בלבד. בטרם אתם בוחרים בתוכנית אימונים או בתזונה כזו או אחרת, עליכם להיוועץ בדמות מוסמכת שתתאים את האימון שלכם למצבכם הבריאותי ולכושרכם הנוכחי.

הכותב שי לב עורך את מדור בריאות וכושר באתר ONE מאז הושק ב-2013. מאמן כדורסל בהכשרתו, מדריך חדר כושר ומאמן TRX מוסמך.

רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור בריאות וכושר? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את בריאות וכושר. נתראה בכתבה הבאה

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה