איך נגיד זאת בעדינות? בשנים האחרונות יצא לריצה שם ממש לא מחמיא באשר לתפקידה בתהליך ההרזייה (הורדת אחוזי שומן), ואם להיות כנים, אפשר להגיד בביטחון מלא שיש לכך יותר מסיבה או אחת או שתיים.
ראשית, מדובר בספורט שממש קשה להתמיד בו, בייחוד אם אתם מחליטים שאתם רוצים לעשות זאת מספר פעמים בשבוע. לא תמיד יש כוח אחרי העבודה או הלימודים, מדובר במאמץ בדופק גבוה והתנשפויות בלתי פוסקות, ובנוסף, יש לזכור שבסופו של דבר, יש כאן קיץ “לוהט” של מספר חודשים.
שנית, קיימת כמובן “אשליית הקלוריות:” כאשר אנו מסיימים לרוץ אנחנו בהיי מטורף, ואנו בטוחים שאנחנו יכולים לאכול את כל המקרר. כמובן שאין זו המציאות, שכן בפועל כמות הקלוריות שנשרפות הן משקלכם כפול המרחק שרצתם, כך שאם שרפתם 400 קלוריות והתנפלתם על לאפה שווארמה, כמובן שיש כאן יותר נזק מתועלת.
חשוב לציין בנקודה זו כי מעבר ל”אשליית הקלוריות”, יש לזכור שמעט זמן לאחר הריצה תחושת הרעב היא בשיאה, שכן הגוף רוצה להחזיר את כל הקלוריות שהוא איבד בריצה תוך זמן קצר. גם כאן הנזק הוא זהה לחלוטין בהקשר אותה אשליית הקלוריות שכן שני האלמנטים משלימים אחד את השני.
מעבר לכל האמור לעיל, צריך לזכור שהגוף שלנו הוא “חכם” בכל הקשור לצריכת אנרגיה, אך הפעם זה בעוכרינו. ברגע שאתם נכנסים לשגרת ריצה גבוהה, הגוף מנסה לנוח ככל שניתן בזמן בו אתם לא רצים, ואז אתם מאבדים למעשה הרבה קלוריות מפעילויות שאינן פעילויות ספורט (ניקיון הבית, עליה במדרגות וכו’). אתם עלולים למצוא את עצמכם רובצים יותר ויותר על הספה, וכך למעשה כל מה שתאבדו בריצה, תחזירו במנוחה המיותרת.
אם כבר קיבלתם את התמונה הכוללת, אתם ודאי מבינים מדוע ההליכה הפכה להיות הכוכבת הבלתי מעורערת של כל המנטורים בעניין ירידה באחוזי שומן. לא מדובר בפעילה שקשה להתמיד בה, היא איננה מתישה את הגוף, היא לא יוצרת את תחושת הרעב והיא לכאורה מתאימה לכולם.
אך האם מדובר באמת מוחלטת? לא ממש. כאשר המרחקים בריצה מתחילים לעלות, נראה שהתמונה משתנה כמעט ב-180 מעלות, שכן לא מדובר רק במרחקים אחרים, אלא גם במתאמנים בעלי מבנה אישיות אחר.
מתאמנים אלו חייבים להרגיש את “תחושת המאמץ” והם מתים על ההרגשה שאחרי הריצה. הם בדרך כלל לא יישארו בטווח הריצות הקצרות, מה שאומר שהם כבר יגיעו לשריפת קלוריות משמעותית יותר.
מעבר לכך, מתאמנים אלו כבר נכנסים ב”פול פאוור” לעולם הבריאות, מה שאומר שהם מקפידים על התזונה שלהם ועל צריכה נכונה של מזון גם אחרי שהם חוזרים מריצה מתישה (גם אם הם צורכים לא מעט קלוריות, הן קלוריות לטובת התאוששות ו/או בניית שריר ולא קלוריות ריקות כמו חטיפים, קינוחים וג’אנק פוד).
אז מהי המלצתנו אם כן? אם אתם אוהבים לרוץ, פשוט תרוצו, זה כנראה יעזור לתהליך ההרזייה שלכם יותר מאשר יפריע לו. במידה ואתם יותר “עצלנים”, הליכה היא פיתרון מצויין, ואתם אינכם צריכים להרגיש לא בנוח שלא הזעתם או שלא התאמצתם יותר מדיי – כל פעילות והיתרונות שלה.
שימו לב – כל האמור בכתבה זו הנו להעשרה בלבד. בטרם אתם בוחרים בתוכנית אימונים או בתזונה כזו או אחרת, עליכם להיוועץ בדמות מוסמכת שתתאים את האימון שלכם למצבכם הבריאותי ולכושרכם הנוכחי.
הכותב שי לב עורך את מדור בריאות וכושר באתר ONE מאז הושק ב-2013. מאמן כדורסל בהכשרתו, מדריך חדר כושר ומאמן TRX מוסמך.
רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור בריאות וכושר? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את בריאות וכושר. נתראה בכתבה הבאה.