אחרי שבכתבה הקודמת אודות השחיה הענקנו טיפים לשחיינים מתחילים, אנו עוברים לשלב הבא - שחיינים אשר שוחים מספר חודשים ומחפשים דרכים להתמיד ולהשתפר. אתם כאלו? יוצאים לדרך.

ראשית, בדומה לענף הריצה, בכל בריכה כמעט ישנם חבר'ה שמתאמנים באופן קבוע - רצוי להצטרף לקבוצה כזו לצורך ההתמדה (בדומה לקבוצות ריצה).

שנית, יש לקבוע יעדים במספר תחומים:

1. הצבת אירועים כמטרה -  תחרויות מאסטרס (מבוגרים הנרשמים לחוגי שחיה), צליחת הכנרת, שחיה בים, ישנן גם תחרויות שחיה בים.

2. גיוון סגנונות שחייה - חזה, חתירה, גב ואם מצליחים אז גם פרפר - מומלץ לשחות שחיית מעורב המשלבת את ארבעת הסגנונות, זה בהחלט מוסיף עניין.

3. שחייה על פי זמנים - (ספרינטים) לדוגמא 5*50 מ' או 10*25 מ' בסגנון הנוח לכם, אגב, ברוב הבריכות יש שעון של שחיינים וניתן להעזר בו, אם אין שעון כזה אפשר להביא שעון יד מהבית.

4. רמת הקושי - הגדלת מרחקים בכל אימון והקטנת מס' עצירות למנוחה בקיר.

5. שילוב תרגילי סגנון באימון -  ידיים חזה ורגליים פרפר, לשחות בריכה אחת חתירה רק עם יד ימין ואח"כ בריכה נוספת יד שמאל וכיו"ב.

בנוסף לקביעת היעדים, ניתן לשלב אביזרי שחיה כגון: כפות (המגבירות את המהירות ואת המאמץ), סנפירים, קרש, פולי (זהו מצוף המשתלב בין הרגליים ומציף אותם ותפקידו לחזק את פלג הגוף העליון). למתקדמים שבניכם, ניתן לשלב צלילות של 25 מ' במהלך האימון, תרגיל מאתגר המפתח את הסיבולת לב-ריאה. 

וזכרו, החלק הכי חשוב בספורט ובכלל בחיים הוא ההתמדה - רק כך תגיעו לתוצאות אמיתיות!

*בהכנת הכתבה סייע רועי גולן

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה