ביום שלישי האחרון לקראת חצות, משלחת של הפדרציה הבינלאומית לכדורשת (ICF) טסה לראשונה בהיסטורית הכדורשת לאיחוד האמירויות.

המשלחת, שבה 17 נשים בהובלת "מרכז הספורט שירז", הגיעה ליהנות מכדורשת במיטבו בארבעה ימים גדושים באימונים מקצועיים וסיורים תיירותיים מרחיבי אופקים. את הקבוצה ליוותה חברת ההנהלה הילה ישעיהו.

"מרכז הספורט שירז" בהנהלת שירז סגאה ליאם, מאמנת כדורשת ב-16 השנים האחרונות והאחראית המקצועית באיגוד הכדורשת העולמי, מתמקד בהעברת אימונים וקורסים מקצועיים לשחקניות ולמאמנות ולמאמני הכדורשת.

צוות ההפקה של המרכז, המונה את שירן חלפון ודורית ארגוב הרים בעמל רב ועבודת יחסי חוץ משלחת מיוחדת, ובשיתוף פעולה עם האיגוד העולמי ובליווי חברת "שטראוס" הגיעו לאיחוד האמירויות על מנת לחשוף אותו לענף הכדורשת באופן מקצועי ומהנה.

 

המשלחת באיחוד האמירויות (מערכת ONE)המשלחת באיחוד האמירויות (מערכת ONE)

המשלחת ערכה אימונים באבו דאבי, קיימה אירועי חשיפה של המשחק בפני נציגים מקומיים וחתמה עם נציג מקומי על הצטרפות איחוד האמירויות כמדינה ה-50 בפדרציית הכדורשת הבינלאומית.

ההסכם עם האמירויות סגר את היעד הראשוני של פדרציית הכדורשת והוא לחתום עם נציגי 50 מדינות מהעולם על הקמת איגודי ספורט מקומיים במטרה להפוך את הספורט שכבש את נערות ונשות ישראל לענף רשמי בעולם. 

איגוד הכדורשת שפעיל מאז שנת 2009 בישראל אינו מוכר עדיין על ידי מנהל הספורט כענף רשמי.  על פי חוק הספורט ישנם שלל קריטריונים שעל הענף לעמוד בהם כדי להפוך לענף מן המניין. הקריטריון היחיד שאיגוד הכדורשת לא עמד בו הוא שענף הספורט המדובר יתקיים בחמישים מדינות.

לאיגוד הכדורשת היו שתי אפשריות: לשנות את חוק הספורט כך שיכיר בענף שמיוצא מישראל לכל העולם גם אם טרם משוחק בחמישים מדינות או לייצא את המשחק לחמישים מדינות (איגוד הכדורשת פעל בשנים האחרונות בשני המישורים וכך מצא עצמו במשימה דיפלומטית).

המשלחת באיחוד האמירויות (מערכת ONE)המשלחת באיחוד האמירויות (מערכת ONE)

הצעד הראשון היה הקמת פדרציית כדורשת בין-לאומית בשוויץ ולאחר מכן לאתר עמותות ספורט ברחבי העולם שמעוניינות לפתוח ענף חדש. נציגי הפדרציה חשפו את ענף הכדורשת והחתימו מדינה אחרי מדינה במטרה להגיע ליעד החמישים שכאמור הושג השבוע.

בין המדינות החתומות אפשר למצוא את רומניה, שהייתה אחת השותפות הראשונות, מקסיקו שמקיימת פעילות ענפה ורק לפני חודשיים קיימה טורניר בין-לאומי בקנקון, קניה שבה יש למעלה מ-1,000 שחקניות ומשלחת רשמית שלהם ביקרה בישראל בחודש פברואר האחרון, יוון, ארצות הברית וקנדה השותפות בפיתוח ה-ICF עם עשרות קבוצות, טורנירים ומחנות אימונים. בנוסף הצטרפו בחודשים האחרונים מרוקו, גמביה, מלוואי, מאווי, ארגנטינה וברזיל.

למרבה ההפתעה וההתרגשות גם פקיסטן הצטרפה לפדרציה ויש בה כבר מספיק קבוצות לפתיחת ליגת נערות. המסר שהועבר מפקיסטן הוא שלמרות שאין בין ישראל לבינה יחסים דיפלומטיים, הספורט הוא מעל הכל – והנציגים מוצאים את הדרך לעבוד יחד גם ללא מפגש.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה