רוב הקבוצות מגיעות להתארחת אצל ברצלונה במטרה להתגונן. ג'ירונה באה לדרבי הקטלוני כדי לשחק כדורגל – הכי פתוח והכי התקפי שאפשר. זה האופי של המובילה הסנסציונית בליגה הספרדית ויש מאחוריו שתי סיבות מרכזיות. ראשית, זו הפילוסופיה, ולא סוטים ממנה מול אף יריבה בשום מגרש. שנית, ג'ירונה פשוט לא יודעת לשחק בונקר בהגדרה. אין לה כלים לכך.

עובדה היא שגם אתמול (ראשון) היא הייתה קרובה מאוד לשמוט יתרון 1:3 בזמן פציעות. שניות ספורות אחרי שאילקאי גונדואן צימק את התוצאה, הגיע רוברט לבנדובסקי לנגיחה חופשית לחלוטין מהגבהה של לאמין ימאל. מה הסיכוי שהפולני יחטיא באופן כה מרושל? זה היה צריך להיות 3:3, אבל המזל היה עם ג'ירונה – והוא הלך הפעם עם הטובים. מיד לאחר מכן סיים החלוץ האורוגוואי הוותיק, כריסטיאן סטואני, התקפה מסוגננת מושלמת עם כדור ברשת של בארסה וקבע 2:4.

רביעיה בקאמפ... לא, סליחה – לא בקאמפ נואו. גם לכך יש השפעה, כי האצטדיון במונז'ואיק קר ומנוכר, והוא ממש לא תורם לבלאוגרנה בלשון המעטה כשהיא זקוקה לתמיכת הקהל, אבל אנחנו מדברים עכשיו על השכנה הקטלונית המופלאה שהפכה לקבוצה השנייה מזה שני עשורים שכובשת ארבעה שערים במשחק חוץ נגד ברצלונה. היחידה שעשתה זאת מלבדה הייתה בטיס של המאמן הקרויפיסט, קיקה סטיין, עם 3:4 מהפנט בנובמבר 2018.

הקטלונית הבכירה: 2:4 לג'ירונה על ברצלונה

מעבר לכך, צריך להרחיק עד אפריל 2003 כדי להיזכר במקרה דומה. דפורטיבו לה קורוניה הגדולה והמפוארת פיגרה אז פעמיים, אבל ניצחה 2:4 מצמד של רוי מקאי ושער של ליונל סקלאוני, מאמן נבחרת ארגנטינה כיום. חואן קרלוס ואלרון ניצח על התזמורת. רדומיר אנטיץ' המנוח אימן את בארסה, רוברט אנקה המנוח ישב על הספסל, חבייר סביולה כבש והורחק. זו היסטוריה עתיקה באמת ולאוהדי דפור יש כעת סיבה טובה להיזכר בה בעוד הקבוצה שקועה במעמקי הליגה השלישית. ג'ירונה, אגב, הייתה באותה תקופה בליגה הרביעית ואף אחד מחוץ לעיר לא שמע עליה.

עכשיו ג'ירונה היא הלהיט של כל ספרד ומעבר לכך, והיא עושה את הכותרות בסטייל. אתמול היא דהרה קדימה ללא הפסקה, תוך כדי שהיא מפקירה לא פעם את העורף, והמשחק המשובח הניב 46 איומים על השער, מתוכם 18 בעיטות למסגרת. ג'ירונה רוצה לכבוש וממש לא חוששת לספוג. היא שמרה על רשת נקיה ארבע פעמים בלבד ב-16 מחזורים. למעשה, היא כמעט נהנית לספוג, כי במומנטום הנוכחי בטוחים השחקנים שהקאמבק בדרך. 38 נקודות היו לה לפני הביקור בברצלונה, ומחציתן בדיוק – 19 נקודות – הושגו אחרי שהיא הייתה בעמדת פיגור. איך שלא תסתכלו על זה, זו סטטיסטיקה הזויה.

סטואני סגר עניין (רויטרס)סטואני סגר עניין (רויטרס)

במחזור הפתיחה פיגרה ג'ירונה באצטדיונה של ריאל סוסיאדד ויצאה עם 1:1. היא ספגה שער מוקדם מול מיורקה והביסה אותה 3:5. היא פיגרה אצל ויאריאל וניצחה 1:2. היא פיגרה 2:0 מול אלמריה וחגגה עליה 2:5. היא פיגרה לקראת הסיום במגרשה הקשה של אוססונה ויצאה עם 2:4 מזהיר. היא פיגרה גם במדריד אצל ראיו וייקאנו וניצחה 1:2. במחזור הקודם היא ספגה מול ולנסיה וכבר ראתה הפסד מתקרב, אבל סטואני בן ה-37 נכנס כמחליף, כבש צמד מרהיב וניצח 1:2. ואתם יודעים מה? ביום חמישי התארחה ג'ירונה אצל אוריהואלה הקטנטנה שמדורגת מתחת לקו האדום במחוז שלה בליגה השלישית, ואפילו מולה היא "הצליחה" להיקלע לפיגור. התוצאה הסופית הייתה, כמובן, 2:5 לזכותה. וגם שם כבש סטואני פעמיים.

אז תסמכו על החבורה הזו שהיא הייתה מסוגלת לצאת מפיגור גם בברצלונה, אבל לא היה צורך בכך. המערך ההרפתקני 3-4-3 של המאמן המופלא מיצ'ל, עליו הרחבנו כאן בספטמבר (בהחלט שווה קריאה), עבד מצוין ואיתר פעם אחר פעם שטחים פנויים בעורף של ברצלונה. ההחלטה של צ'אבי להשאיר על הספסל את אוריול רומאו, שהוחתם מג'ירונה עצמה בקיץ על תקן מחליפו של סרחיו בוסקטס, התבררה כבעייתית, כי ללא קשר אחורי קלאסי וללא האנרגיות הבלתי נגמרות של גאבי הפצוע, הפך מרכז המגרש לטיילת עבור השחקנים המהירים של היריבה שמצטיינים בתנועה ללא כדור. תוסיפו לכך את העובדה כי ז'ואאו קאנסלו משחק כיום כמגן שמאלי, באגף הפחות טבעי עבורו, ותקבלו קבוצה שעלולה להיות חשופה מאוד.

גג'ירונה עושה את הכותרות בסטייל (רויטרס)

ההרכב הזה החזיק מעמד בניצחון 0:1 על אתלטיקו מדריד במחזור הקודם, אבל התברר לצ'אבי כי ג'ירונה פשוט הרבה יותר יעילה במשחק מעבר, וגם הרבה יותר נחושה ללכת על כל הקופה. וכך חתך כדור עומק מושלם של יאן קוטו את כל ההגנה, הגיע לוויקטור ציגנקוב שמצא את עצמו חופשי ומאושר, ואפשר היה להריח את הבישול לעמיתו ארטיום דובביק עוד לפני שהוא יצא לפועל.

שני האוקראינים נהנים מהבנה הדדית פנטסטית וזה כבר השער החמישי העונה שהם מסדרים זה לזה. בסך הכל, עומד מאזנו של דובביק על שמונה שערים וחמישה בישולים – נתון מזהיר עבור שחקן שהצטרף רק הקיץ מדניפרו, נכנס ללא קושי לנעליו של טאטי קסטייאנוס שנמכר ללאציו ואפילו שידרג אותו. לציגנקוב, יליד נהריה שחתם בג'ירונה עוד בינואר, יש העונה שלושה שערים ושלושה בישולים. אם וכאשר תפגוש ישראל את אוקראינה בגמר פלייאוף ליגת האומות בקרב על ההעפלה ליורו 2024, הצמד הזה עלול להוות אתגר רציני ביותר. יש סיכוי גבוה מאוד שנראה אותם לוהטים ביחד בגרמניה.

מרכז המגרש הפך לטיילת (רויטרס)מרכז המגרש הפך לטיילת (רויטרס)

יאן קוטו, שבולט לא רק בזכות השיער הסגול שלו, רק בן 21, אך כבר צבר ניסיון עשיר בהשאלות מאז החתימה אותו מנצ'סטר סיטי ב-2020. כיום הוא נתפס כמועמד מוביל לאייש את עמדת המגן הימני של נבחרת ברזיל והוא מצטיין בעמדה זו בג'ירונה, אם כי הרבה יותר כיף לו להרגיש חופשי באגף בשבועות האחרונים אחרי המעבר למערך עם שלושה בלמים. ניתן לומר זאת גם על מיגל גוטיירס, בוגר האקדמיה של ריאל מדריד שהצטרף בשנה שעברה ועושה מאז חיים מטורפים בהדרכתו של מיצ'ל. אתמול היה זה אחד המשחקים הגדולים בחייו והוא חגג באגף השמאלי, היה פנוי כמעט בכל התקפה והתכבד לכבוש את השער השני של ג'ירונה בבעיטה נהדרת.

המאמן, שהביס את צ'אבי שוק על ירך מבחינה טקטית, התעלה על עצמו גם בתזמון החילופים. דקות ספורות אחרי שנכנסו למגרש, אירגנו שני השחקנים הטריים שנזרקו למערכה את השער השלישי. סטואני – עילוי בג'ירונה מאז 2017 וגדול שחקניה בכל הזמנים – גבר על בן ארצו הצעיר, רונאלד אראוחו, ונגח לעברו של ואלרי. היה זה הימור עצום להכניס בשלבי הסיום את המגן הקטלוני שלא פתח מעולם בהרכב בליגה הבכירה במקומו של קוטו העייף, אבל ואלרי לא רק שמר על העמדה שלו, אלא גם עשה צחוק מז'ול קונדה והבקיע את שער הבכורה שלו בטופ מול ברצלונה. מי היה מאמין? מיצ'ל האמין.

המועמד המוביל להיות המגן הימני של נבחרת ברזיל. יאן קוטו (רויטרס)המועמד המוביל להיות המגן הימני של נבחרת ברזיל. יאן קוטו (רויטרס)

ואז, אחרי שלבנדובסקי פספס את הצ'אנס הגדול להציל נקודה, הגיעה גם מסירת הרוחב העדינה של סאביו לסטואני שסגר עניין. גם הברזילאי בן ה-19 הצטרף לג'ירונה רק הקיץ, בהשאלה מטרואה ששייכת לקונצרן של מנצ'סטר סיטי, אבל מרגיש כאילו גדל שם מזמן. המאמן מוציא ממנו את המיטב, ועם ארבעה שערים וחמישה בישולים עד כה מדובר בכישרון יוצא דופן, בקבוצה שגורמת להנאה אסתטית אצל אוהדים נייטרלים על בסיס שבועי. וכן, מיצ'ל יודע להפיק את המקסימום מחניכיו. הוא קיבל הקיץ בהשאלה מבארסה את אריק גארסיה ושידרג גם את יכולתו ההגנתית.

המטרה המוצהרת של ג'ירונה לפני תחילת העונה הייתה להישאר בליגה, כלומר לצבור 40 נקודות. עכשיו יש לה כבר 41 אז הסיפור הזה סגור ואפשר לחשוב על יעדים שאפתניים הרבה יותר. לא ברור אם הם מעזים לפנטז בסתר ליבם על אליפות, אבל מקום בטופ-4  נראה אפשרי וזאת בלשון המעטה. הרי ג'ירונה לא רק מקדימה את ריאל מדריד בשתי נקודות ופתחה פער של שבע נקודות מאתלטיקו מדריד וברצלונה. חשוב הרבה יותר – היא מרוחקת 12 נקודות מריאל סוסיאדד החמישית. רוב העונה עוד לפנינו, אך מדובר במקדמה משמעותית ביותר והעפלה לליגת האלופות היא אפשרות ריאלית, במיוחד אם לוקחים בחשבון שזו קבוצה שלא נשברת אף פעם.

האמין. מיצהאמין. מיצ'ל (רויטרס)

אם וכאשר זה יקרה, יצטרכו באופ"א לשבור את הראש אם ניתן לפתור את סוגיית הבעלות החלקית של מנצ'סטר סיטי. תקדים זלצבורג ולייפציג, שהורשו להשתתף באותו מפעל יותר מפעם אחת, ואפילו הוגרלו זו מול זו, גורם להניח שנוסחה כלשהי תימצא גם הפעם. חוץ מזה, מי מבטיח שמנצ'סטר סיטי עצמה תהיה בצ'מפיונס ליג בעונה הבאה – הרי היא רק רביעית בפרמייר ליג כרגע. באופן אבסורדי, הסיכויים של ג'ירונה לא פחות טובים והיא גם משחקת כדורגל יותר יפה. "הם עושים עבודה מרשימה ומגיע להם להיות לפנינו בטבלה", אמר צ'אבי אחרי ההפסד. הוא יודע מי מי שולטת בקטלוניה עכשיו.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה