ישראל נמצאת בסכנת השעיה מפיפ”א, זאת לאחר שנודע בחודש שעבר כי הנושא יעמוד לסדר היום בקונגרס השנתי של פיפ”א שיחל בעוד שבוע וחצי בבנגקוק בעקבות הדרישה של ההתאחדות הפלסטינית.
בעקבות המצב, יו”ר ההתאחדות לכדורגל בישראל, שינו זוארץ לא נח על זרי הדפנה ועושה את הכל כדי למנוע גזירה קשה שכזו. בשל כך, הוא נועד בפגישה דחופה עם ראשי אופ”א בשווייץ.
כזכור, כפי שפרסמנו במהלך חודש מרץ, התאחדות הכדורגל הפלסטינית פנתה במכתב לפיפ"א בו היא דרשה להכניס לסדר היום לקראת הקונגרס סנקציות מיידיות נגד ישראל עקב "הפרות חוקיות שמבצעת ישראל באמצעות הכיבוש בפלסטין ובעזה" המתבטאות בשלוש טענות עיקריות.
ראשית, הפלסטינים טענו כי תשתיות הספורט בעזה נפגעו קשות בעקבות המלחמה. לטענתם, “אצטדיון ‘אל ירמוכ’ הפך למחנה ריכוז ומתקנים ומגרשי עפר אחרים הפכו למחנות פליטים מאולתרים, בתי חולים שדה וקברי אחים. בנוסף, בשל הגבלות התנועה בעזה, משחקים ואימונים רבים נאלצו להתבטל כולל גמר הגביע”.
שנית, הפלסטינים טענו כי ישראל הפרה את תקנון פיפ"א על ידי "הכללת חמש קבוצות ישראליות הממוקמות בטריטוריה של ההתאחדות הפלסטינית". הכוונה היא לקבוצות שנמצאות ב’התנחלויות ישראליות’ ביישובים כמו מעלה אדומים, בקעת הירדן, קריית ארבע ועוד.
עוד נכתב באותו המכתב כי ההתאחדות בישראל “תומכת בכיבוש פלסטין ומקבלת מימון ממשלתי תוך שתיקה על ההתעללויות הממשלה נגד הכדורגל בגדה המערבית”, כשלטענת הפלסטינים פוסטים ברשתות של גורמים כמו למשל יו”ר מנהלת הליגות ומכבי נתניה “מעידים על תמיכה חזקה ברצח עם בעזה”. עוד הוסיפו כי רבים מהכדורגלנים בארץ “משרתים בצבא הכיבוש”.
בנוסף, הפלסטינים דרשו “לטפל בכשל החוזר של ההתאחדות בישראל בנקיטת צעדים נחרצים נגד אפליה וגזענות, באזורים שבשיפוטה", ונתנו כדוגמה לכך את אוהדי בית”ר ירושלים ש”שרים על גזענותם בגאווה וצועקים ‘מחבל’ לשחקנים ערבים המשחקים אצל היריבות”.
הפלסטינים זכו לתמיכה של מספר התאחדויות לכדורגל במדינות ערב למכתב ששלחו בזמנו, וניסו במרוצת השבועות האחרונים לדחוף לסדר היום את כל הנושא הישראלי בקונגרס שיתחיל ביום שישי, 17.5. כבר בתחילת המלחמה התאחדות הכדורגל הירדנית פנתה לפיפ"א וביקשה את הרחקת ישראל מכל התחרויות בגלל מלחמת "חרבות ברזל". אז הצטרפו לפנייתה התאחדויות הסעודית, הקטארית והפלסטינית.
בהתאחדות לכדורגל לא המתינו וחיכו בשילוב ידיים להחלטה ומאחורי הקלעים פעלו בנושא, כולל פגישות חשאיות של אנשי ההתאחדות עם גורמים בכירים בכדורגל העולמי. מה גובר על מה, הפוליטיקה על הספורטיביות, לאן זה הולך, התשובות לכך בימים הקרובים, כאשר בהתאחדות לכדורגל מקווים שהכל יהיה “עורבא פרח” ושהאירוע לא יהפוך להיות דרמטי.