ההתאחדות לכדורגל הפלסטינית יוזמת ניסיון להשעות את ישראל מפיפ”א. במכתב שיזמה, היא מבקשת להוסיף שלוש הצעות לסדר היום של הקונגרס הקרוב של ארגון הכדורגל העולמי: הראשונה – לאמץ סנקציות מתאימות, בתוקף מיידי, נגד נבחרת ישראל ונגד הקבוצות הישראליות בשל “הפרות חוק שבוצעו על ידי הכיבוש הישראלי בפלסטין, במיוחד בעַזה”.
לטענת הפלסטינים, כל תשתיות הכדורגל בעזה הושמדו או נפגעו קשות: “האצטדיון ההיסטורי ‘אל ירמוכ’ הפך על ידי הכיבוש הישראלי למחנה ריכוז. דחפורים ישראלים חפרו את המגרש רק כדי להרוס אותו. מתקנים קטנים יותר ומגרשי עפר הפכו למחנות פליטים מאולתרים, בתי חולים שדה וקברי אחים”.
“מועדון ג’נין, מועדון מחנה ג’נין ומועדון נורשמס בגדה המערבית נפגעו על ידי צבא הכיבוש הישראלי במהלך הפלישות המרובות של שני מחנות הפליטים לאחר ה-7 באוקטובר. רישיונות לפלסטינים לבנות תשתיות ספורט בגדה המערבית נדחים באופן שגרתי על ידי ישראל”. בהתאחדות הפלסטינית הוסיפו כי בשל הגבלת התנועה בעזה, משחקים ואימונים רבים נאלצו להתבטל כולל גמר הגביע, מה שהרס לטענתם את הקריירה לספורטאים בעזה.
הדרישה השנייה – להתייחס ללא דיחוי נוסף ל”הפרת חוקי פיפ"א המתבטאת בהמשך הכללתה של קבוצות כדורגל הממוקמות בטריטוריה של אחרת ההתאחדות (פלסטין) בליגה הלאומית שלה” – הכוונה היא לקבוצות שנמצאות ב’התנחלויות ישראליות’ לטענת הפלסטינים, ביישובים כמו מעלה אדומים, בקעת הירדן, קריית ארבע, גבעת זאב ואריאל.
לטענת הפלסטינים, ההתאחדות לכדורגל בישראל “מספקת תמיכה מוסרית, כלכלית ומעשית לכיבוש פלסטין ומקבלת מימון ממשלתי תוך שתיקה על ההתעללויות של הממשלה נגד הכדורגל הפלסטיני בגדה המערבית הכבושה וברצועת עזה, ובכך למעשה מקבלת את מדיניות המדינה לדיכוי הכדורגל הפלסטיני”.
בנוסף, בהתאחדות הפלסטינית טוענים כי פוסטים ברשתות החברתיות של גורמים כמו למשל יושב ראש מנהלת הליגות ומכבי נתניה “מעידים על תמיכה חזקה ברצח עם בעזה”. בנוסף, הפלסטינים מציינים כי “רבים מהכדורגלנים הישראלים נמצאים בצה”ל, ‘צבא כיבוש’ העוסק כיום בהפרה החמורה ביותר של החוקים ההומניטאריים הבינלאומיים”.
הדרישה השלישית היא “לטפל בכשל החוזר של ההתאחדות לכדורגל בישראל בנקיטת צעדים נחרצים נגד אפליה וגזענות, באזורים שבתחום שיפוטה". הפלסטינים טוענים כי “ההתאחדות הישראלית נכשלה שוב ושוב בנקיטת צעדים נחרצים נגד אפליה וגזענות באזורים שבסמכותה”.
הפלסטינים הביאו כדוגמא לכך את בית”ר ירושלים: “אוהדיה שרים בגאווה על כך שהיא הקבוצה הכי גזענית בישראל וצועקים ‘מחבל’ לשחקנים ערבים שמשחקים בקבוצות יריבות. למרות שערבים מהווים כ-21% מאוכלוסיית ישראל, מעולם לא שיחק בבית”ר שחקן ערבי אחד, בהתאם לדרישת אוהדיה שתהיה ‘טהורה לנצח’. בית”ר ממשיכה לאמץ את הגזענות ללא מעצורים. עם זאת, לא ננקטו לעולם צעדים רציניים כנגד המועדון”.
עד כה, שש התאחדויות לכדורגל ממדינות ערב שלחו מכתבי תמיכה להצעות של ההתאחדות הפלסטינית: אלג'יריה, לבנון, סוריה, ירדן, תימן ועיראק, ונראה שיגיעו עוד בעקבותיהן.
מההתאחדות לכדורגל נמסר בתגובה: “העניין מוכר לנו וגם הפעם, כמו במקרים קודמים, נדע למנוע נזק בל ישוער לספורט ולמדינת ישראל”.