“תמיד אמרתי לעצמי, אני אתחיל מחר. מחר אני אתחיל דיאטה, מחר אני אתחיל להתאמן בבוקר, מחר אני אעשה את השינוי הגדול – אבל ‘המחר’ הזה אף פעם לא הגיע”, כך מעיד על עצמו ז’אק וולף, יועץ פיננסי בן 35 מפנסילבניה.

מדובר כמובן בתופעה מוכרת. מאז שהוא זוכר את עצמו, ז’אק סיפר לעצמו תירוצים שונים ומגוונים באשר לסיבות הרבות בגינן הוא לא יכול לעשות שינוי משמעותי בחייו. כל זאת היה נכון, עד לרגע שהוא החליט שהוא לא רוצה להיות האדם שהוא היה עד לאותה נקודה, אפילו לרגע אחד נוסף.

“כשגדלתי, תמיד נאבקתי במשקל. עשיתי ספורט, קיבלתי ציונים טובים והיו לי קבוצות חברים שונות, אבל אף פעם לא הצלחתי להיות עקבי עם אכילה ועם פעילות גופנית כזו או אחרת. כתוצאה מכך המשקל שלי השתנה לרעה עם השנים באופן דרסטי”, מספר ז’אק, “חשבתי שהגעתי לשיא המשקל שלי בקולג', אבל אז חוויתי שוק מוחלט כשהגעתי לשיא שלילי במשקל בתחילת שנות השלושים לחיי”.

ז’אק שיתף גם על הרקע המשפחתי: “שני הצדדים במשפחתי סובלים ממצבים גנטיים ותורשתיים, אבל החמור ביותר הוא מצד אבא שלי: מחלות לב. איבדתי בני משפחה רבים עקב התקפי לב, ניתוחי מעקפים וכו' – כאלו שגם הלכו לעולמם לפני שנות ה-60 לחייהם. החלטתי להתחיל לראות קרדיולוג בגיל 18 שאמר לי שאם לא אשנה את דרכי לטווח ארוך, אהיה בדיוק כמוהם. לצערי, לא הקשבתי לו”.

מי רוצה התקף לב בכזה גיל? (Bing Image Creator)מי רוצה התקף לב בכזה גיל? (Bing Image Creator)

ואז הגיעו חייו הבוגרים של ז’אק: “התחלתי את דרכי בעבודה עם המון לחץ בניו יורק בשנות ה-20 לחיי. עבדתי שעות ארוכות, ולא פעם ביליתי הרבה ערבים מאוחרים ובקרים מוקדמים בעבודה. הדבר הוביל להרגלי אכילה לא בריאים – בין השאר בשל דרכי ההתמודדות עם הלחץ והחרדה. לאחר זמן מה, גיליתי שדרך ההתמודדות הקבועה שלי עם כל הבעיות שלי היתה אכילה וצריכת אלכוהול. שש שנים לאחר מכן, חזרתי לפילדלפיה, פנסילבניה, התחתנתי ונולדו לי שתי בנות יפייפיות, אבל המשקל המשיך לעלות. עמוק בפנים, ידעתי שאני לא מאושר, ובסופו של דבר, הגעתי למשקל של יותר מ-100 ק”ג.

ואז הגיע הרגע המכונן: “הכל השתנה עבורי בנובמבר 2021, בגיל 33, כשהתעוררתי מזיעה כבדה, קוצר נשימה, כאבים בחזה וחשבתי...זה זה? האם אהיה כמו אבי שעבר התקף לב מאסיבי בגיל 33 ולמזלו הוא עדיין בחיים? לקחו אותי למיון באותו בוקר, והרופא שחרר אותי תוך זמן קצר, אבל הוא הודיע לי שבדיקת הדם שלי הייתה אחת הגרועות ביותר שראה אי פעם עבור גבר בן 33. ושוב שמעתי, "אתה צריך לעשות שינוי". הפעם זה פגע בי אחרת”.

השינוי לא איחר לבוא: “החלטתי לעבור את החגים ולעשות שינוי. שינוי אישי שיאפשר לי להיות שם כשהבנות שלי גדלות – שינוי שיעזור לי להשפיע על העולם הזה. התחלתי תוכנית יוגה בסטודיו מקומי ששמה היה "75 ימים קשים", שבה הירידה במשקל היא דווקא המטרה המשנית. המטרה הסופית נראית "קלה" אבל הצריכה עבודה קשה ומשמעת, כאשר דווקא אלמנט המשמעת הוא זה שהטריד אותי.

היוגה שינתה את חייו (Bing Image Creator)היוגה שינתה את חייו (Bing Image Creator)

“חלק מהתוכנית נועד לגרום לך להשלים שני אימונים בני 45 דקות בכל יום; אחד בסטודיו/בבית ואחד בחוץ. הסטודיו רק נפתח באותו שבוע, אז החלטתי ללכת לבדוק ולברר, וכולם היו נחמדים מאוד ומסבירי פנים. הייתי עצבני בטירוף שלא הכרתי אף אחד, אבל לקחתי את השיעור הראשון שלי בצהריי יום רביעי ולמרות שזה היה מאתגר (אפילו נאלצתי לצאת במהלך השיעור כדי לנשום)... פשוט התמכרתי”.

ז’אק הוסיף: “התחלתי ללכת לסטודיו שלוש עד חמש פעמים בשבוע ובסופו של דבר פיתחתי מערכת יחסים מדהימה עם הבעלים, שהיה אדם תוסס שתמיד רציתי להיות בקרבתו. גם לאחר התוכנית, המשכתי ללכת לסטודיו כל בוקר בשעה שש. שם פגשתי כמה מהאנשים המדהימים ביותר שתמכו בי מאוד, הן במטרות שלי והן במסע שלי. הייתי אמור לכאורה להרים משקולות כדי להיות חזק ולרדת במשקל, אבל בסופו של דבר הבנתי שאני אוהב יוגה ואת איך שהיא גורמת לי להרגיש. הייתי רגוע. יכולתי להיות נוכח ולהרפות. יכולתי להיות שם 60 דקות והעולם לא היה קיים חוץ ממני והמזרן שלי”.

בסופו של דבר, הכול זה תהליך: “הייתי מסתכל על כמה מהמתאמנים המנוסים האלה וחושב שלעולם לא אוכל להיות כל כך טוב או להגיע לרמה הזו. אבל למדתי והתאמנתי. לא שפטתי את עצמי, וגם לא המדריכים – בניתי מערכות יחסים עם אנשים שרצו שאצליח וידחפו אותי לשפר את התרגול שלי ולהפתעתי זה עבד”.

שימו לב לשינוי (צילום מסך מתוך הכתבה ב-MensHealth)שימו לב לשינוי (צילום מסך מתוך הכתבה ב-MensHealth)

ואי אפשר שלא להתייחס לעניין האכילה: “גם היחסים שלי עם האוכל השתנו. באופן מעניין, אף פעם לא היה לי צורך במתוק. מעולם לא השתוקקתי לממתקים או שוקולד או אפילו לחטיפים מלוחים, כאשר הנפילה שלי הייתה תמיד האוכל המעובד, הלחם והבירה. הייתי אוכל מספר פעמים ביום בכמויות לא בריאות, מאוחר בלילה ממש לפני השינה, ותמיד הייתה לי הרגשה שלעולם לא הייתי שבע. התאהבתי בבישול, אבל זה לא עוזר כשאתה מוסיף את החמאה הנוספת או פריטים לא בריאים אחרים לארוחה ה"בריאה" שלך.

“במהלך התוכנית, דבקתי בדיאטה הים תיכונית שלי (בין היתר מזון מהצומח, מזונות טריים, ואכילה מתונה של מזון מהחי ש.ל.) אבל כדי לשפר את התוכנית שלי, חתכתי לחלוטין את כל הלחם, האלכוהול והבשר האדום. נדהמתי לראות את השינוי של המשמעת המנטלית שלי, כאשר הצלחחתי לא להתמכר לדברים שאהבתי שלא היו בריאים עבורי. סוף סוף מצאתי איזון ומערכת יחסים בריאה עם האוכל שבה אני עדיין יכול לחיות את החיים וליהנות מספיק מהדברים שאני אוהב. מצאתי חלופות מדהימות בתהליך, שהן טעימות לא פחות”.

לסיום, ז’אק מתאר את מצבו בגיל 35: “אני כרגע בכושר הטוב ביותר של חיי –  פיזית, נפשית ורגשית. אני מאמין לחלוטין שקהילת היוגה שלי אחראית לשינוי שלי. זה מטורף כמה דרסטי השינוי שבחיי; יותר ביטחון עצמי, יותר הערכה עצמית, יותר כבוד עצמי, הרגלי שינה טובים יותר, ובחירות טובות יותר בחיים. למרות שהבנות שלי צעירות (6 ו-5), אני מרגישה גאה להיות מודל לחיקוי עבורן וללמד אותן מהן מסירות והתמדה. אני אוהב להוות להן דוגמה לכך שאף פעם לא מאוחר מדי לשנות ולעבוד לקראת גוף ונפש בריאים. ירדתי כמעט ב-40 ק”ג - וכיום אני שוקל 67 ק”ג”.

שימו לב – כל האמור בכתבה זו הנו להעשרה בלבד. בטרם אתם בוחרים בתוכנית אימונים או בתזונה כזו או אחרת, עליכם להיוועץ בדמות מוסמכת שתתאים את האימון שלכם למצבכם הבריאותי ולכושרכם הנוכחי.

הכותב שי לב עורך את מדור בריאות וכושר באתר ONE מאז הושק ב-2013. מאמן כדורסל בהכשרתו, מדריך חדר כושר ומאמן TRX מוסמך.

רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור בריאות וכושר? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את בריאות וכושר. נתראה בכתבה הבאה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה