ירידה במשקל היא איננה משימה קלה – מרבית האנשים שמנסים לא מצליחים להשלים את המסע בהצלחה וחלקם אף מגיעים למשקל גבוה יותר מהמשקל המקורי עמו החלו את התהליך.

מומחה הכושר הקנדי ג’רמי אית’ר, אשר מתפעל עמוד יו-טיוב מצליח עם חצי מיליארד צפיות לסרטונים אתם הפיק, טוען כי הן המחקרים והן ניסיונו האישי בעבודה עם כאלו אשר מעוניינים לרדת במשקל, הובילו אותו למסקנה כי יש ארבעה דברים שכל מי שנכנס לתהליך פשוט חייב להכיר כדי להצליח.

עוד טרם נפרט את דבריו של אית’ר, חשוב להדגיש כי אין כאן נוסחת קסמים שעובדת “על אוטומט” או תוך זמן קצר. הדברים האמורים פשוט יעזרו לכם לא להתייאש בדרך, שזהו כמובן מפתח חשוב בדרך להצלחה בתהליך.

לא כל תאי השומן זהים

תאי השומן נחלקים לשני סוגים: אלפא ובטא. בשביל שתזכרו מה זה כל אחד נגדיר שאלפא זה קיצור של “איום ונורא” ובטא זה קיצור של “בסדר גמור”. תאי אלפא מטרתם לאגור שומן בעוד תאי בטא מעודדים הפיכת שומן לאנרגיה.

אם כבר הצלחתם לנחש לבד, ריכוז תאי האלפא הגבוה ביותר אצל גברים הוא באזור הבטן (הכרס והצדדים), שכן מטרת תאי שומן אלו הינה להגן על האיברים הפנימיים. משמעות הדבר הינה שכדי להרזות בתאי שומן אלפא יש לסיים קודם כל עם תאי שומן הבטא וזה מצריך המון סבלנות – אין קיצורי דרך. צריך פשוט להתמיד ולהבין שזה ייקח זמן ולא להתייאש.

התהליך הוא לא גרף לינארי

אם אתם נשקלים מדיי שבוע עליכם לעשות זאת באותם תנאים: מייד כשאתם קמים בבוקר אחרי השירותים ולפני שאכלתם או שתיתם משהו. עליכם להישקל בכל יום ולעשות ממוצע שבועי, אשר הוא יהיה המדד לבחינת ההצלחה (להשוות ימים בודדים זה לא נכון, משום שיש תנודות של כמה ק”ג לכאן או לכאן של אוכל שצרכתם, ספורט שביצעתם וכן הלאה – הכי טוב כאמור זה להשמש בממוצע).

זה לא גרף לינארי/ישר (janjf93)זה לא גרף לינארי/ישר (janjf93)

כעת שימו לב, ייתכן בהחלט שיהיו שבועיים שבהם לא תראו ירידה וזה נורמלי לגמרי – אין הדבר אומר שאתם צריכים להיכנס לאירובי מטורף או לקצץ בעוד קלוריות. במידה וזה נמשך שלושה שבועות ומעלה, זה סימן לכך שמשהו בתהליך כנראה אינו תקין.

ירידה במשקל זה לא ירידה באחוזי שומן

אית’ר מקפיד בכל הסרטונים אותם הוא מפיק להדגיש את עניין הירידה המתונה בכל שבוע – ירידה השקולה לכאחוז ממשקל גופכם. אתם יכולים לנקוט בגישה קיצונית יותר ולרדת בעזרת אירובי הרבה יותר מאחוז בשבוע, אבל אז תאבדו גם מסת שריר וזה כנראה לא משהו שאתם מעוניינים בו (אתם תסתכנו גם בעייפות וברעב מוגבר).

מעקב רק אחרי המשקל איננו מספיק (mojzagrebinfo)מעקב רק אחרי המשקל איננו מספיק (mojzagrebinfo)

נקודה חשובה נוספת לעניין זה היא צריכת החלבון. אם אתם מעוניינים לשמור על מסת השריר שלכם בתהליך (בעזרת אימוני משקולות קבועים כמובן) עליכם לצרוך 1.5-2 גרם חלבון לכל ק”ג משקל גוף. במידה ואתם כבר בכמות גבוהה יחסית, עליכם לעלות אותה במעט במהלך התהליך. זכרו, אם נאבד מסת שריר לצד שומן, ייתכן והמשקל יירד, אבל הגוף שלנו לא ייראה כמו שאנו רוצים שייראה (אחוזי השומן יישארו זהים או אף יעלו).

הביטו על התמונה הכללית

נקודה זו היא למעשה המשך ישיר של שתי הנקודות הקודמות. אית’ר טוען שבמהלך התהליך אין זה נכון להישקל בלבד. יש למדוד נתונים נוספים של אחוזי שומן, חוזק השרירים, היקפי השרירים ומדדים נוספים המעידים על התקדמות.

מדוע זה חשוב? אם נהיה צינים, נגיד שהמטרה היא שתהיו לקוחות שלו, כי רק הוא ומקביליו יכולים למדוד את המדדים הללו, אבל אם נהיה נטו מקצועיים, נציין כי כל מדד שבו נראה שיפור יוסיף מאוד לרמת המוטיבציה שלנו במידה והמשקל הרגיל לא יזוז. 

שימו לב – כל האמור בכתבה זו הנו להעשרה בלבד. בטרם אתם בוחרים בתוכנית אימונים או בתזונה כזו או אחרת, עליכם להיוועץ בדמות מוסמכת שתתאים את האימון שלכם למצבכם הבריאותי ולכושרכם הנוכחי.

הכותב שי לב שימש בעבר כעורך הראשי של אתר ONE ובימים אלו עורך את מדור בריאות וכושר באתר. מאמן כדורסל בהכשרתו, מדריך חדר כושר ומאמן TRX מוסמך.

רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור בריאות וכושר? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את בריאות וכושר. נתראה בכתבה הבאה!

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה