אם אתם חלק מעולם הבריאות והכושר בוודאי שמעתם על המונח חלבון שלם. חלבון שלם הוא חלבון אשר מכיל 9 חומצות אמינו (מתוך 20) אשר גופינו לא יכול לייצר בעצמו ולכן חשוב לצרוך אותו ע”י תזונה נכונה.

המאכלים הנפוצים ביותר שמכילים חלבון שלם הם מאכלים מן החי: ביצים, חלב, עוף, דגים ובשר, אך יש לא מעט מאכלים מן הצומח אשר מכילים חלבון שלם או ששילובים שלהם יוצרים חלבון שלם (אם הם משלימים אגב, הם לא חייבים להיות באותה ארוחה).

אז אם אתם עוסקים באימוני היפרטרופיה, סתם מתעניינים בתזונה, או שבחרתם בתזונה טבעונית – קבלו את תשעת המאכלים שמכילים חלבון מן הצומח בלבד: 

כוסמת – זרעי הכוסמת כבר הפכו להיות חקל בלתי נפרד מכל מטבח, בין אם הם נצרכים כקמח, כדייסה או כתוספת לסלט. הם מכילים 13.5 גרם חלבון לכל 100 גרם ומהווים חלבון שלם ללא כל תוספת.
חומוס ופיתה – אחד מהמאכלים הכי ישראלים שיש טומן בחובו שילוב של חלבונים המהווים יחד חלבון שלם (וגם טעים מאוד).

סויה – לא משנה אם זה מגיע בצורת טופו או אדממה מדובר במאכל שנמצא כמעט בכל תפריט טבעוני ומוכר כתחליף בשר/עוף קלאסי.

זרעי דלעת – לא בטוח שתראו אותם בכל תפריט, אך ניתן לצרוך אותם כחטיף כמו כל משפחת “הפיצוחים” על מיניה השונים.

טוסט עם חמאת בוטנים – לא חשבתם שבאמת נשאיר אתכם עם מאכלים מלוחים בלבד? אז מסתבר שאפשר גם חלבון מלא וגם ליהנות ממתיקות שמזכירה “סניקרס”.
שעועית ואורז – הייתם בטוחים שלצד השעועית והאורז שלכם אתם צריכים גם מנת בשר בשביל חלבון מלא? מסתבר שיחד הם עושים את העבודה מצוין ללא צורך בכל תוספת.

זרעי צ'יה – מעבר לעובדה שהם מכילים ברזל, סידן, אבץ ונוגדי חמצון, הם יכולים להיות תוספת מצויינת לשייקים.

קינואה – את סלט הקינואה כולנו כבר מכירים. נחמד גם לדעת שהיא מכילה כמות לא מבוטלת של חלבון (24 גרם לכוס) שהוא חלבון שלם כאמור.

ספירולינה – השארנו אותה לסוף כי לאחרונה כבר הענקנו לנו את הכבוד הראוי עם כתבה אודותיה בלבד
 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה