אז זהו. הגעתם לשלב שמיליוני אנשים כבר חוו בעבר. רצתם כבר מספר פעמים חצי מרתון, והאווירה במרתון ת"א והתמונות בפייסבוק עשו לכם חשק לעלות שלב לדבר האמיתי - לרוץ מרתון שלם.

מדובר בהחלטה כבדה שכן לריצת מרתון השפעות מהותיות על החיים שלכם. יש להתכונן לפחות ארבעה חודשים מראש בצורה אינטנסיבית, לשנות את הרגלי התזונה ולהתחיל להתרגל לאכול תוך כדי ריצה (פירות יבשים או ג'לים).

הפיסקה הקודמת לא מפחידה אתכם? קבלו את כל הצעדים שעליכם לנקוט בהם כדי לעמוד במטרה החדשה שלכם.

תוכנית אימונים

לא קשה למצוא תוכניות אימון למרתון ברשת - כולן בדר"כ זהות. מדובר בשלושה אימונים בשבוע של ריצות בינוניות (10-15) וריצה אחת ארוכה בסופ"ש שלאט לאט עולה עם הזמן (מתחיל ב-12 ונגמר ב-39). מכל מקום, מומלץ להיעזר במדריך מקצועי.

פרטנר

קשה מאוד להתכונן למרתון לבד. מצאו לכם קבוצת ריצה שתמשוך אתכם הלאה הן בפן הפיזי והן בפן המנטלי. כפי שציינו, אורח החיים משתנה לחלוטין וקל יותר לעשות זאת עם חברים שנותנים מסגרת.

תזונה

כולכם ודאי שמעתם על הקיר שמגיע בקילומטר השלושים (הגוף נהיה כבד וכאילו נעצר). בכדי לא להגיע לאותו קיר, יש להצטייד בלא מעט שתיה ומזון תוך כדי ריצה. לא שזו בעיה גדולה אבל צריך להתרגל לשני דברים: לסחוב עליכם את המזון ולהתרגל לצרוך אותו תוך כדי ריצה. בארבעה חודשים של אימון תהיו יותר מרגילים.

מעבר לתזונה בזמן הריצה כמובן שיש להקפיד בשגרה על שתיה של לפחות עשר כוסות ביום ופחמימות מלאות ולא ריקות. תזונה לא נכונה תוביל לפציעות או להתייבשות, שימו לב לכך.

התעלמו מצרי עין וקנאים

יש לא מעט אנשים שרוצים מאוד לרוץ מרתון אבל לא יכולים בפן המנטלי (מי שלא יכול בפן הרפואי שיזכה לרפואה שלמה - איננו מדברים עליו כמובן). הם יגידו לכם בכל הזדמנות שזה לא בריא ושאתם משוגעים. אם תתאמנו בצורה מבוקרת ותשמרו על עצמכם הכל יהיה בסדר.

רצתם מרתון ויש לכם טיפים נוספים? כתבו לשאר הקוראים בטוקבקים!

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה