כל מתאמן בחדר כושר כבר מכיר את הצירוף הבא "30 גרם חלבון", בייחוד לאחר אימון משקולות. למה הביטוי כה מוכר? משום שהגוף זקוק לחלבון כדי לבנות שריר (2 גרם חלבון על כל קילו ממשקלו של מתאמן במשך יממה). למה דווקא 30? מפני שזה המקסימום שהגוף צריך בארוחה אחת (השאר יהפוך לדברים אחרים כמו שומן).

אם אתם כבר מכירים את הביטוי נשאלת השאלה כיצד משיגים 30 גרם חלבון, מה האפשרויות ואיך יודעים שצרכנו בדיוק מה שנדרש?

האמת שזה די פשוט. יש מגוון רחב של מאכלים אשר יעניקו לכם ללא מדידות כ-30 גרם חלבון (בדר"כ קצת פחות), רק תזכרו שלאחר האימון צריך גם לפחות 90 גרם של פחמימות לצורך בניית השריר.

האפשרויות: גביע של קוטג' או גבינה, קופסת טונה, חזה עוף אחד או חטיף חלבון בחנויות הטבע והפארם. בכל המקרים מדובר ביחידה אחת ככה שלא תצטרכו להסתבך. 

לביצים יצא שם רע בגלל מיתוס לא נכון באשר לכולסטרול, אך דווקא הן החלבון "השלם" ביותר מבחינת חומצות אמינו. חביתה של 4 ביצים תעניק גם היא 30 גרם (יחד עם כ-20 גרם שומן), אך ההחלטה נתונה בידכם (מה גם שבניגוד לשאר מדובר בפרוצדורת הכנה קצת ארוכה יותר).

נציין לסיום כי גם ניתן לצרוך חלבונים לאחר אימון בצורה של אבקת חלבון בשייקר, השאלה אם אתם אוהבים את הטעם ואת העובדה שלא מדובר באוכל של ממש. מבחינת עלויות - ללא ספק הדבר המשתלם ביותר ליחידה של 30 גרם חלבון (אבקת חלבון על בסיס סויה תיתן גם פיתרון לטבעוניים או לאלרגים לחלב שביניכם).

אתם צורכים חלבון בצורה שלא ציינו? ספרו לנו בטוקבקים  

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה