כולנו כבר הבנו מזמן כי חלק בלתי נפרד מהתעשייה הסינית הוא העתקה של מוצרים כאלו ואחרים, שכן מדוע להשקיע בפיתוח אם כבר אפשר לקחת משהו מוצלח מהמערב ולהתעסק רק בייצור שלו?

בין אם היסטוריית ההעתקות הסינית מתבררת כמוצלחת, ובין אם לאוו, מסתבר שכעת גם עולם הרכב סופג ההעתקה מתוקשרת, כאשר יצרנית סינית בחרה לחקות את ה-Citroen Ami, מכונית חשמלית של היצרנית הצרפתית המוכרת, אשר נמכרה ב-15 החודשים האחרונים ליותר מ-21 אלף לקוחות ב-9 מדינות באירופה. 

המכונית הקטנטנה מסוגלת לנוע כ-75 ק”מ לאחר כל הטענה, ומיותר לציין שהיא מתאימה יותר לנסיעות בתוך הערים הגדולות, הן בשל הטווח הצנוע והן בשל מידותיה הקטנטנות: 2.41 מטרים לאורך ו-1.39 לרוחב בלבד (ראו בפוסט מטה).

כעת היא “זכתה” כאמור לחיקוי של חברה סינית המייצרת כלים חשמליים (בעיקר כלים דו גלגליים דוגמת קטנועים ), כאשר ניתן לקנות את החיקוי מאתר ה-e-commerce המפורסם – Alibaba. 

החיקוי הסיני, שנכון לכתיבת שורות אלו טרם זכה לשם מסחרי, נראה במבט חטוף די דומה למכונית החשמלית של סיטרואן, אך כשמסתכלים טוב יותר על העיצוב החיצוני ובייחוד על העיצוב הפנימי, מגלים שמדובר כמובן במוצר שונה לחלוטין.

נתחיל בכך שהחיקוי מציע בין השאר רכב לארבעה נוסעים, ולא לשני נוסעים דוגמת המקור של סיטרואן. לכאורה מדובר בשדרוג, אך המושבים בחיקוי לא נראים הכי נוחים בעולם (בניגוד למסורת של הרכבים הצרפתיים למשל), כאשר המושב האחורי הוא מעין ספסל מוזר וכלל לא שני מושבים נפרדים.

ואם כבר מדברים על “מוזר”, ההגה נראה כאילו הוא ממוקם שמאלה מדי ודוושות הגז והבלם נראות ממורכזות מדיי, שלא לדבר על עיצוב לוח המחוונים שנראה כאילו הוא הגיע היישר משנות ה-70. ומה לגבי הבלמים הקדמים והאחוריים? אל תצפו לבלמי דיסק חלילה, שכן מדובר בבלמי התוף הישנים והמוכרים – הם אמנם זולים יותר, אך בעייתים בכל הקשור לפיזור חום בזמן הבלימה (לתמונות המלאות לחצו כאן). 

בחיקוי הסיני ניתן להושיב 4 נוסעים (צילום מסך)בחיקוי הסיני ניתן להושיב 4 נוסעים (צילום מסך)

ומה לגבי הנתונים הטכניים? מסתבר שבחיקוי הסיני הטווח הוא מעט גבוה יותר משל המקור (80-100 ק”מ) כאשר זמן הטעינה נע בין 6 ל-8 שעות עם מהירות מקסימלית של 40 קמ”ש. במכונית המקורית לעומת זאת, תוכלו להטעין את הסוללה ב-3 שעות בלבד ולהגיע למהירות מקסימלית של 45 קמ”ש.

כפי שציינו קודם לכן, החיקוי מוצע למכירה באתר עליבבא תמורת כ-2300 דולר, כאשר עלות המשלוח עומדת על כ-1700 דולר. מדובר אגב בערך ברבע מהמחיר בה נמכרת הסיטרואן האמורה באירופה.

זמן המשלוח עומד על בין 35 ל-40 יום, כל זאת כמובן אם תחליטו ללכת על החיקוי הביזארי הזה, המכונה לעת עתה “mini smart electric car with 4 seats” (הנתונים על פי אתר El Pais).

הכותב שי לב שימש בעבר כעורך הראשי של אתר ONE ובימים אלו עורך את מדור האזור המוטורי באתר.

רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור בריאות וכושר? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את בריאות וכושר. נתראה בכתבה הבאה!

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה