יצאתם לריצה ואין לכם שעון דופק? עשיתם הליכה ארוכה ואין לכם מושג כיצד היא הועילה לכם? סיימתם הרגע לתת עבודה על ההליכון ואתם רוצים לדעת האם זה היה אפקטיבי? מסתבר שיש לכם מענה.

בכל פעם שאתם יוצאים לפעילות אירובית של ריצה/הליכה ואין לכם שעון דופק או אפליקציה ייעודית לכושר, אתם יכולים להשתמש בטריק פשוט שהוא בגדול דיי מדוייק – קחו את המשקל שלכם והכפילו אותו בקילומטרים.

נמחיש זאת בדוגמא: אם יצאתם להליכה של 10 ק”מ ואתם שוקלים 70 ק”ג אז שרפתם כ-700 קלוריות. אם רצתם 5 ק”מ ואתם שוקלים 80 ק”ג אז שרפתם 400 קלוריות וכן הלאה.

כעת אולי תשאלו: “רגע, אבל אין הבדל אם אני זוחל, הולך או רץ?”, אז התשובה היא שזה מתקזז. ככל שאתם מהירים יותר אתם עושים את המרחק בזמן קצר יותר ולכן אין זה משנה אם אתם הולכים או רצים.

אתה עוד יכול לבחור: ריצה או הליכה (Andrea Piacquadio)אתה עוד יכול לבחור: ריצה או הליכה (Andrea Piacquadio)

כעת ברשותכם, נרחיב על שאלת ה”הליכה או ריצה”, שכן גם זו שאלה נפוצה בקרב הציבור בכל הקשור לשריפת קלוריות וירידה באחוזי השומן. ראשית נדגיש כי אלא אם כן אתם ספורטאי סיבולת למרחקים ארוכים מדובר ב”שריפת קלוריות” ולא ב”שריפת שומנים”, ולכן  מבחינה מתמטית לשרוף 300 קלוריות בריצה ולהימנע מ-300 קלוריות של שוקולד זה לכאורה אותו דבר.

וכעת לשאלה עצמה – רוב מומחי הכושר בעולם ממליצים היום על הליכה בכל הקשור לתהליך של ירידה באחוזי שומן וזאת ממספר סיבות: ראשית, הליכה היא פעילות שיותר קל להתמיד בה, בטח לספורטאים החובבים. שנית, הליכה פחות מתישה את הגוף לשאר פעילויות היום, ובניגוד לריצה, היא לא תגרום לכם לרבוץ על הספה כדי להתאושש. קיימות גם סיבות נוספות, אך אלו שתי העיקריות.

בנקודה זו יש לציין שמעבר לעניין העצימות קיימת גם “אשליית החסינות” שקיימת לאחר ריצה. מתאמנים שרצים, חשים לא פעם שבריצה הם שרפו 1000 קלוריות ומעלה, ולכן מותר להם לאכול הכול (גם לצורך ההתאוששות). פעמים רבות מדובר בפחות מ-500 קלוריות, ואותם מתאמנים חוגגים שלא בצדק על עוגות ושתיה ממותקת (או כל ג’אנק פוד אחר).

הוא כבר נסחף עם המדידות...(Kampus Production)הוא כבר נסחף עם המדידות...(Kampus Production)

אז האם כדאי לוותר לחלוטין על הריצה? ממש לא, והכול תלוי בנסיבות. יש מתאמנים שזו אהבה הכי גדולה שלהם, יש אחרים שעושים זאת לטובת הבריאות, יש כאלו עם יעדים תחרותיים ויש גם כאלו שעושים זאת עקב כל הסיבות האמורות יחד.

חשוב גם לזכור שגם הליכה וגם ריצה, הן שתי פעילויות ששורפות קלוריות ואינן בונות שריר, זאת בניגוד לאימוני כוח שגם שורפים קלוריות (אם כי בדרך כלל פחות) וגם בונים שריר. ההמלצה בשנים האחרונות, בכל הקשור לירידה באחוזי שומן, היא קודם כל לתעדף אימוני כוח (אם עולים במסת השריר, אחוז השומן יורד, כאשר במקביל, גוף שרירי יותר שורף יותר קלוריות).

כותב שורות אלו מחלק את האימונים שלו לאימוני כוח ולאימוני ריצה בלבד, שכן למרות היתרונות של ההליכה, היא גם “נורא משעממת” (לפחות עבורי). בכל הקשור אליכם, אתם מוזמנים לבחור לפי כל האמור במה שקראתם עד כה, והכול כמובן בהדרגה ובהתאם לכושריכם ולמצבכם הבריאותי. בהצלחה!

שימו לב – כל האמור בכתבה זו הנו להעשרה בלבד. בטרם אתם בוחרים בתוכנית אימונים או בתזונה כזו או אחרת, עליכם להיוועץ בדמות מוסמכת שתתאים את האימון שלכם למצבכם הבריאותי ולכושרכם הנוכחי.

הכותב שי לב עורך את מדור בריאות וכושר באתר ONE מאז הושק ב-2013. מאמן כדורסל בהכשרתו, מדריך חדר כושר ומאמן TRX מוסמך.

רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור בריאות וכושר? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את בריאות וכושר. נתראה בכתבה הבאה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה