בשיתוף דקסקום

הספורטאי תומר גרדינגר אובחן בגיל 12 כסוכרתי, אך הוא מצליח באופן מעורר השראה להוכיח שהכל אפשרי אם רק רוצים. תומר, הסוכרתי היחיד שהשתתף בתחרויות פאוור ליפטינג בישראל, לקח חלק החודש באליפות הארץ של איגוד הפאוור ליפטינג בישראל בקטגוריה של גילאי 17-19 במשקל של עד 75 ק"ג (סיים במקום השישי), זאת לאחר אימונים מפרכים שעבר בשנה האחרונה לקראת התחרות.

להיות ספורטאי סוכרתי הוא לא עניין של מה בכך. למרות גילו הצעיר – 18, מצליח תומר לשמור על תפריט קבוע מדי יום וגם כשהוא יוצא לבלות עם חברים הוא עומד בפיתויים בדמות פיצה, גלידה וכו'. "אני מקסימום מזמין המבורגר גדול של 400 גרם בלי לחמנייה או שאני דואג לפני שאני יוצא לאכול בבית", הוא מסביר.

תומר, שאובחן עם סוכרת נעורים לפני 6.5 שנים בבדיקות דם שגרתיות, החליט כבר באותו יום שהוא לא נופל לרחמים עצמיים ובכוונתו לעשות כל שביכולתו על מנת לאכול בריא ולבצע פעילות ספורטיבית בקביעות.

מאז אותו יום הקפיד תומר על תזונה דלת פחמימות במשך 4.5 שנים, אך בשנתיים האחרונות כבר אוכל כמויות נכבדות של פחמימות. תומר שיחק כדורסל עוד טרם האבחון שלו כסוכרתי, ולאחר 3 שנים פרש לטובת אימונים תכופים בחדר כושר. אולם למרות שאכל הרבה על מנת להעלות את המשקל ואת מסת השרירים, הוא לא ראה תוצאות ולא הצליח לעלות במשקל משום שאכל מעט מאוד פחמימות.

תומר גרדינגר (באדיבות המצולם)תומר גרדינגר (באדיבות המצולם)

לפני שנה וחצי התחבר תומר לראשונה לסנסור לניטור סוכר רציף של דקסקום המאפשר לו לשלוט ברמות הסוכר ללא דקירות או סריקות במשך כל שעות היממה, ולדעת בכל רגע נתון מה רמת הסוכר שלו בדם ומה המגמה ולכן לקבל התראות על סוכר גבוה או נמוך ו–20 דקות לפני הגעה למצב של היפוגליקמיה.

בזכות הסנסור מצליח תומר לאכול פחמימות אותן היה חייב על מנת לעלות במשקל ולהגדיל את מסת השריר, כשמערכת הניטור מעדכנת אותו מתי עליו להזריק אינסולין. תומר הצליח לעלות 17 ק"ג במשקל, בעיקר במסת השריר והחליט להצטרף לתחרויות ארציות שמארגן איגוד הפאוורליפטינג .

כבר שנה שהבחור הצעיר מתאמן 5 פעמים שבוע בחדר הכושר וכל אימון נמשך בממוצע 3 שעות. מעבר לכך מפקיד תומר על תפריטים שונים אשר מבטיחים לעצמו שליטה ברמות הסוכר ואינו זז ממנו. תפריט לדוגמא כולל לארוחת בוקר 6 ביצים, 100 גרם קוטג' ולפעמים מלפפון, ארוחת ביניים 50 גרם אגוזים, ארוחת צהריים 300 גרם קציצות בקר עם 80 גרם טחינה ו-200 גרם תפוחי אדמה, ובערב אחרי האימון הוא אוכל 300 גרם בשר פרגיות, 100 גרם טחינה ו-700 גרם תפוחי אדמה.

תומר גרדינגר (באדיבות המצולם)תומר גרדינגר (באדיבות המצולם)

בהמשך ישיר לעניין התזונה, יש לציין כי בתור ספורטאי תחרותי, יש לתומר לאורך ההכנה שינויים קטנים בתזונה והיא לא קבועה לאורך ההכנה, כאשר למשל בחודש וקצת האחרונים הוא היה צריך לרדת במשקל כדי להיכנס לקטגוריית משקל שלו (ירד מ-78.1 ל-74.6). השינויים האלו לא פשוטים (לפעמים יש לשמור על המשקל, ולפעמים יש לרדת במשקל) מפני שהם מחייבים אותו להתאים את כמויות האינסולין שלו בכדי לשמור על התפריט וכמות הפחמימה הרצויה, ודקסקום כאמור נותן לו אינדיקציה לאיך לעשות את זה.

תומר: "סוכרתיים רבים מרגישים שהם איבדו את החיים ושמכל החיים שלהם מתנהלים סביב הזרקות אינסולין, היפו, היפר, ומה הם אוכלים. אני דוגמא נהדרת לצעיר שראה בסוכרת הנעורים הזדמנות ליצור לעצמו חיים חדשים וטובים. אני הוכחה לכך שאפשר לעשות הכל עם סוכרת ".

אביו של תומר, ערן גרדינגר: "מהרגע הראשון אמרנו לעצמנו שלכל סוכרתי בעולם מגיעים ערכי סוכר כמו לאדם בריא. המוטו הזה מלווה את תומר, אותי ואת אמא של תומר. הוא הבין שלהתמסר למשהו זה לא להתנגד לו. יש לו המון כוח רצון וכשהוא רואה אותי עם מנת פלאפל הוא אומר לי עזוב, מה אתה אוכל? ההתמסרות שלו להוכיח לעצמו ולהיות דוגמא לעולם היא מאוד חזקה וזה בהחלט מרגש".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה