נבחרת ישראל הצעירה והמתחדשת של מוטי איווניר התכנסה הערב (שני) למחנה אימונים בן יומיים לקראת משחק הידידות הקרוב ביום רביעי (16:30) באצטדיון ר"ג מול נבחרת סרביה החזקה.

מי שמלכתחילה זומן לסגל אך בשל פציעה נופה לבסוף הוא בלם הפועל ראשון לציון, רמי גרשון שאת מקומו יתפוס דין מורי מבני יהודה. מהסגל נעדרו שחקני בית"ר ירושלים ומכבי נתניה ביניהם שני השוערים המובילים של הנבחרת, דניאל ליפשיץ ואריאל הרוש, ששוחררו לקבוצותיהם בשל המשחק הנועל את המחזור העשירי בליגת העל. כשוער שני שימש גל מסיקה, שוערה של מכבי הרצליה שזומן באופן מיוחד לאימון.

בן סהר שנופה מסגל הבוגרת חזר אף הוא לשורותיה של הנבחרת הצעירה בה התחיל את דרכו. בעוד שעבור ישראל יהיה המשחק הכנה לקמפיין הבא, עבור נבחרת סרביה תהיה לו משמעות גדולה יותר. המפגש ישמש את הסרבים כהכנה לקראת אליפות אירופה 2009 אליה העפילה לאחרונה.

מוטי איווניר התייחס בתחילת הראיון לאפשרות כי נבחרת ישראל תארח את קמפיין אליפות אירופה 2011 ואמר: "אנחנו עדיין לא יודעים מי יארח אבל גם אם נארח ההכנות לא יהיו בהילוך נמוך יותר, אלא יהיו רציניות".

בן סהר. תוספת כוח משמעותית (תומר גבאי)
בן סהר. תוספת כוח משמעותית (תומר גבאי)

על האווירה הטובה מסביב אמר איווניר: "יכול להיות שאחרי המשחק לא נהיה שמחים כ"כ אז לפחות נהיה שמחים לפני. נבחרת סרביה היא נבחרת חזקה, הונגריה חטפה מהם 0:8 ולא בטוח שהם הופיעו עם ההרכב הכי חזק".

על הנבחרת שלו אמר המאמן: "השחקנים שנמצאים כאן הם הנבחרת הבאה שלנו, צריך לראות איך אנחנו נראים ואיך אנחנו מתחילים את ההכנות שלנו. התוצאה ביום רביעי חשובה, אנחנו רוצים לנצח ולעשות משחק טוב וחשוב לבחון כאן מספר שחקנים שיהיו המובילים בקמפיין הבא".

איווניר התייחס גם לכוכב החוזר בן סהר: "תמיד משמח לקבל שחקנים ברמה שלו , זו תוספת כוח, אבל מעבר לבן יש פה עוד כמה שחקנים מאוד מוכשרים מהדור הבא של הכדורגל הישראלי. חלקם כבר עושים צעדים ראשוניים במועדונים שלהם וזו נבחרת לא פחות טובה משני הקמפיינים הקודמים".

גיא אסולין. עבד קשה כדי להשיג מקום בהרכב (עדי בן ברון)
גיא אסולין. עבד קשה כדי להשיג מקום בהרכב (עדי בן ברון)

איווניר התייחס גם לסוגיית שחרורו של קשר ברצלונה אתלטיק, גיא אסולין: "לבוא ולשחק איתנו זה לא עונש. לא רצינו לעשות לו נזק. לבוא לפה לשבוע זה יכול לגרום לכך שהוא לא יתלבש במשחק הבא, הוא עבד קשה כדי לתפוס מקום בהרכב וחשבנו שזה יעשה לו נזק והעדפנו לשמור אותו למשימות הרשמיות".

כמו כן השיב איווניר לשאלה האם התפיסה שרווחה בקמפיינים הקודמים לפיה הנבחרת הבוגרת היא החשובה מכל אמר: "אני בונה את הנבחרת בצורה כזו שאם יקחו לנו שחקן אחד או שניים לא נשתמש בזה כתירוץ. נבחרת צריכה להיות מגובשת ולא  תלויה בשחקן אחד. שחקנים שדרור ומשה צריכים ימשיכו ללכת אליהם".

על הרף הגבוה אותו הציבה הנבחרת בקמפיינים האחרונים הוסיף שחקן הנבחרת דור מלול: "אנחנו צריכים להמשיך את הקו שהביא כבוד למדינה. זה רף גבוה ומאוד חשוב ואני מאמין שאנחנו נעמוד בו, יש סגל שחקנים צעיר ונחוש שיידע איך לעשות את העבודה".

דור מלול:
דור מלול: "הרף שהציבו לנו גבוה" (אור שפונדר)

מלול התייחס גם למשחק הקרוב מול סרביה החזקה כשאמר: "לפי דעתי אין יותר טוב מלבוא כאנדרדוג, להם יש את האליפות ועוד דאגות על הראש, אנחנו באים בלי כל זה, מתחילים דרך חדשה ואנחנו צריכים להוכיח את עצמנו".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה