השבוע האחרון בספורט הישראלי עמד בסימן הסכסוך ההולך וגובר בין האוהדים למשטרה, הן בכדורגל והן בכדורסל. מנכ”ל מכבי תל אביב בן מנספורד התראיין היום (שני) במסגרת אירוע של יורו דרייב על הנושאים הבוערים סביב המאבק וכן הציע פתרונות, במטרה שהאוהדים במגרשים יוכלו להרגיש בטוחים יותר.
באמצע השבוע היה מאבק גדול בין האוהדים למשטרה, לא רק אוהדים של מכבי ת”א, יש בעיה גדולה. איפה אתה שם את עצמך במאבק ומה עמדת מכבי?
”זו בעיה מאוד חשובה. כשהייתי כאן בפעם שעברה לא היה שימוש בפירוטכניקה באותה כמות כמו עכשיו, לא ראיתי שום דבר שמזכיר את מה שהיה מול הפועל, אז זה חשוב מאוד עבורי לקבל עצות, לעבוד עם כל חברות האבטחה, ולא לשכוח שהכדורגל עבור האוהדים. זו דרך חיים, זה היה ככה כמה דורות, אתה הולך לצפות בכדורגל כמשפחה, זה מאוד חשוב במיוחד אחרי הקורונה, אחרי הקורונה התנהגות האוהדים השתנתה, הייתה שנה או שנתיים בלי קהל, רואים שההתנהגויות לא מקובלות, אבל אסור לשכוח שהכדורגל הוא קודם כל סביב האוהדים והאווירה, אז נעבוד עם כולם כדי לוודא שהכדורגל הוא מקום בטוח ושמח לכולם במדינה”.
“יש הרבה מה לעשות, אבל צריכים לכבד את זה שצריכים לשמור על כולם בטוחים. יש הרבה פעולות שנלקחו כדי לעשות את זה, כולם צריכים ללמוד ממשחקים כאלה, אולי צריכים להשתמש ביותר מחסומים, לפתוח עוד אוהלי בידוק, יש הרבה מה ללמוד, אבל כרגע לכדורגל הישראלי יש גם הרבה סיבות לגאווה, אחרי ההצלחות של הנבחרות הצעירות. דניאל פרץ עבר לבאיירן מינכן וגרם לאנשים לדבר על הכדורגל הישראלי, עומרי גאנדלמן עבר אחרי קיץ נהדר, רוצים שכולם ידברו על הכדורגל הישראלי מהסיבות הנכונות. אז עלינו לעבוד ביחד ולחשוב על איך לייצר סביבה בטוחה יותר”.
מה השתנה באנגליה? איך נוכל לחקות את מה שקרה שם אצלנו ולהיות בטוחים יותר?
”הרבה מהחוליגנים באנגליה הפסיקו כשנבנו אצטדיונים חדשים, המשטרה התמודדה איתם באפס סובלנות, עם אלו שהשתמשו בכדורגל כתירוץ להתנהג בדרך שבה אסור להתנהג. הרבה מועדונים מתקשים להתמודד עם ההתנהגות אחרי הקורונה. זה כאילו האוהדים שכחו איך להתנהג. אנשים שוכחים למה הם הגיעו למשחקים ורואים את זה גם באירופה, השימוש בפירוטכניקה עולה, באנגליה זו נחשבת לעבירה פלילית רצינית בין אם ביציעים או אם זורקים את זה למגרש, יש שם אפס סובלנות לזה, וצריכים להגיע למצב שזה קורה פה”.
“אנחנו לא רוצים לראות 70 מעצרים לפני משחק ודברים שלא צריכים לקרות לאוהדים ול-29,000 איש שבאים לראות כדורגל. כולם צריכים לעבוד ביחד כדי לחזור למקום שפירוטכניקה לא קיימת כפי שהיא קיימת כיום ולא משומשת כמו היום. הפתרון הוא שהמשטרה והקהל יעבדו יחד ולא אחד נגד השני, שאנשים יבואו למשחקים וייהנו מכדורגל. אלו שבאים לכדורגל ולא רוצים ליהנות מזה, אז המשטרה צריכה לנקוט באמצעים קשים והמועדונים צריכים לתמוך במשטרה שהיא עושה זאת”.
האם יורו דרייב גורם לך להרגיש באירופה?
”טוב להיות פה, השחקנים פה, יורו דרייב הם חלק מהמשפחה שלנו, כל איש צוות חדש או שחקן שמגיע אלי תמיד כאן כדי לתמוך, נחמד לתת לו קצת תמיכה בחזרה, וזו נראית כמו תקופה עמוסה בשנה לאלי והעסק שלו אז טוב להיות פה”.