בעוד בישראל לא אישרו את הכנסת ההימורים על אירועים המתרחשים בשעת המשחק, ארגון מנהלות הליגות באירופה, בהובלת ישראל ודנמרק, מכר את זכויות ההימורים של 19 מדינות לחברה בינלאומית בהסכם לחמש שנים. במסגרתו, ההסכם יכניס עשרות מיליוני שקלים ובכך המנהלת מגדילה לקבוצות את ההכנסה.
בכדורגל הישראלי רצו שהממשלה תאשר הכנסת הימורים מסוג 'לייב בטינג' לכדורגל הישראלי. מדובר על הימורים במהלך המשחקים עצמם, במסגרתם המהמר יוכל להמר באמצע המשחק מי יהיה השחקן הבא שיבקיע, מי יקבל כרטיס צהוב או אדום וכו'.
משרד האוצר, בגלל לחצים פוליטיים, לא אישר זאת, כאשר גם שר התרבות והספורט חילי טרופר התנגד למהלך מחשש שאנשים יגררו להימורים למרות שכיום לפי גורמים ממשלתיים מתגלגלים בישראל כ-3.5 מיליארד שקל בשנה בגין הימורים לא חוקיים.
לאחרונה בהובלת ישראל ודנמרק, ארגון מנהלות הליגות בכדורגל חתם הסכם של מאות מיליוני שקלים למכירת זכויות ההימורים על הליגות מחוץ למדינה לה משתייכת אותה ליגה. קרי, על ליגת העל והליגה הלאומית יהיה ניתן להמר בחו"ל, אולם מהמרים ישראלים לא יכולים לכאורה ליטול חלק באותם הימורים. 19 מדינות שונות חתמו על הסכם זה.
מי שהוביל את המהלך מטעם המנהלת הוא עו"ד מוטי ברונשטיין, עד לאחרונה מזכיר המנהלת וכיום משמש כיועץ מיוחד במספר נושאים. הוא הוביל את המהלך הבינלאומי.
בשנים האחרונות נמכרו הזכויות להימורי לייב בטינג בסכומים זניחים כאשר ההוצאות כמעט ועלו על ההכנסות. כעת בהסכם שנחתם לתקופה של חמש שנים עם חברת IMGA, היא זו שאוספת את הנתונים ומוכרת אותם לחברות ההימורים השונות בעולם.
הדבר נעשה תחת פיקוח ובקרה לראות שאין במהמרים אנשים מאותה מדינה, או גורמים שונים המנסים להשפיע, להטות תוצאות וכו'. ההימורים הם על ליגת העל והליגה הלאומית כאשר הליגה השנייה אף נחשבת ללהיט בקרב המהמרים, כי המשחקים שלה בימי שישי בו אין כמעט אפשרויות אחרות.
לפי גורמים בשוק ההימורים, המנהלת אמורה לקבל כל שנה כ-7-8 מיליון שקל עבור ההסכם, כאשר הכסף אמור להתחלק שווה בשווה בין הקבוצות ללא קשר לגודל, נתוני רייטינג וכו'. בין הליגות המשתתפות בהסכם נמצאות בין השאר גם הליגות בהולנד, פורטוגל, שווייץ, דנמרק ועוד. מבחינת המנהלת זוהי עוד הכנסה יפה לטובת הקבוצות, ובכך יש את היכולת להגדיל להן את אפשרויות ההכנסה עם עוד מוצר.