אם ליגה א' דרום הייתה מסתיימת היום, מ.כ. ירמיהו חולון הייתה מוצאת את עצמה בליגה הלאומית, אבל כשרק סיבוב אחד מאחורינו, הדרך עוד ארוכה. רונן קנפו, מבעלי המועדון, אמנם מסתכל על הטבלה מלמעלה, אבל מבהיר שבהמשך העונה הוא לאו דווקא ישים את כל הביצים בסל אחד מתוך תקווה להשיג את הכרטיס המיוחל לליגת המשנה.

"האם אני אלך עד הסוף? חד משמעית לא", אומר קנפו שהחל להתעניין בליגות הנמוכות עוד כשהיה הספונסר של הפועל ראשל"צ מהליגה הלאומית בעונת 2017/18, אז נקודה הפרידה בינה לבין העפלה. כדי שגם חולון תגיע לליגת המשנה, היא תהיה חייבת לסיים במקום הראשון וקנפו מוחה על כך: "איפה נשמע דבר כזה שיש רק עולה אחת?".

בעלי חולון  ממשיך: "ללא חיבוק (מצד הגורמים הרלוונטיים), יהיה נזק אדיר לבעלי קבוצות שמשקיעים הון על מנת להצליח ולהגיע לפליאוף העליון או איכשהו לנסות ולהעפיל לליגה הלאומית. הרי יש בעלי קבוצות שמושכים כספים מהלוואות, מביאים כסף מבית ולפעמים זה הורס משפחות. אני רואה בפליאוף העליון, שממנו לכאורה אפשר להעפיל לליגה הלאומית, סוג של אשליה שמוכרים לכולם. קונים כאן אנשים בסיפורים כשכולם יודעים מה התוצאות בשטח. רק קבוצה אחת בהיסטוריה של הפליאוף הזה הצליחה לעשות את זה. מדובר בחלום שהופך לבלתי מציאותי. והכספים? ממשיכים לזרום. החובות טופחים. בסוף יקרה פה אסון".

חולון תעלה ליגה? לא בכל מחיר (מיכה בננו)חולון תעלה ליגה? לא בכל מחיר (מיכה בננו)

קנפו מסביר: "מדובר באנשים שהגיעו לקבוצות הללו נטו מאהבה לכדורגל. לא בטוח שיש להם בכלל היכולת הכלכלית לעלות לליגה לאומית. הרי היו דברים מעולם. אף אחד לא רוצה לראות מקרה רובי שפירא 2 ובמיוחד בליגה א'. אסור שזה יקרה, אבל כדי שזה לא יקרה, ההתאחדות והמנהלת צריכים להתעורר. יש לא מעט יתרונות בתקנוני ההתאחדות כמו חלון העברות שמסתיים ב-7 בפברואר, מה שאומר שעד אז, אם אתה מרגיש שאתה לא יכול יותר ללכת עד הסוף, אתה יכול לשחרר מספר שחקנים. הרי החוזים הם קצרי טווח וניתן להתיר חוזה בחסות שני הצדדים. מדובר בחבל הצלה לכל אותם בעלי קבוצות שלא רוצים למצוא את עצמם בחובות עתק.

"אז אתה מגיע לפליאוף ומבין אחרי שלושה משחקים שכבר אין לאן לעלות. ואז מה? אתה צריך להמשיך לשלם לשחקנים שהבאת. בוא נראה מי היה מעיז בכלל לעשות עולה אחת בליגה הלאומית. הרי ברור שהיו 2-3 קבוצות שיודעות מראש שהן צריכות לשים הון בכדי להתמודד. את היתר זה בכלל לא היה מעניין. כמה עונות זה היה מחזיק? שנה? שנתיים? העסק היה מתפרק מהר מאוד, כשרוב הקבוצות הולכות לים כבר במחזור העשירי. מדובר במאבקי אגו בין מספר ראשי מועדונים על מקום אחד בלבד. לעלות לליגה הלאומית? הסיכוי אפסי, לפחות מהפלייאוף. כל ההשקעה יורדת לטמיון".

אז איך הוא עצמו מתמודד עם הסיטואציה הזו בחולון? "אני, כבעל עסקים, למדתי דבר או שניים בחיי ואני מנהל סיכון תוך כדי תנועה", מסביר קנפו, "התקציב שלנו הוא 800 אלף שקלים כרגע והמחזורים הבאים יניעו אותנו לכיוון כלשהו - או שנתחזק או שנישאר כפי שאנחנו, ביכולות שיש לנו. הרי המטרה העיקרית הייתה להישאר בליגה ואת זה כבר עשינו.

"ברור שהפיתוי גדול להגיע לליגה הלאומית, אבל מה הסיכויים? לפעמים אני שומע על אנשים שלוקחים הלוואות, מאבדים משפחה, מתגרשים ומוצאים את עצמם במקום מאוד לא טוב. זה ממש כמו פרסומת לווינר - לא מילאת, לא זכית. צריך להביא למועדונים סכום כסף שאפשר להתקיים איתו ועל זה כל אחד שיוסיף כמה שמתחשק לו. רוצה לעלות ליגה? תוסיף מיליון וחצי. רוצה להישאר בליגה? תוסיף 400 אלף שקלים. אבל מה שקורה היום זה מצב בלתי נסבל, שרבים נפגעים ממנו, גם הם לא מדברים על זה. אני? אני לא מהמר. בטח שלא על חיי, משפחתי ועל חשבון העסקים שלי. יש מי שכן, לצערי. זו רעה חולה – כל החלומות הללו".

"ליגה א"ליגה א' הפכה לאחת המסקרנות בכדורגל הישראלי". רונן קנפו (פרטי)

קנפו דיבר גם על הליגה עצמה: "אנשים מתחילים להפנים שזו ליגה מעניינת ויש כאן מעבר למה שאנשים חושבים. לא סתם מגיעים לכאן שחקנים בעלי שם ולא סתם ההתאחדות כל כך רצתה להכניס את עניין הבקרה התקציבית. בליגה השלישית הכדורגל הוא של השכונה, של האנשים מהפריפריה. זה כדורגל שלא רואים במקום אחר ועל כן היה חסר לו יח"צ נכון. אנשים שיכולים לבוא להתאחדות ולהשמיע את קולה של הליגה השלישית בישראל, לשנות סדרי עולם שבשנים עברו לא יכולים היו לקרות".

בקבוצות זוכרים עד היום את מה שקרה בשיאה של הקורונה, כשליגה א' לא שוחקה בזמן שבליגת העל והלאומית כן חזרו לדשא. קנפו שהיה מהמוחים על כך, אמר: "כשאתה יושב עם אנשי מפתח בהתאחדות, אתה בהחלט מרגיש שפתאום ישנו יחס. כולם יודעים כמה אנשים מתעניינים בליגות הנמוכות ובליגה א' בפרט, ובטח כשאנחנו מדברים על ליגה א' דרום - כמה מעניין אותם הדרבי הרחובותי ומכבי יפו, לפעמים יותר מהדרבי התל אביבי. אי אפשר להתכחש לכך".

אז מה לא עובד בליגה הלאומית? "היא הפכה לליגה שקבוצות בה הפכו לקבוצות בת של אלו המשחקות בליגת העל והמטרה היא לגדל שחקנים, למכור וכמובן להרוויח", בטוח קנפו, "הרי ברור לכולם שליגה א' עדיפה לשחקן מהליגה הלאומית ואפילו לחלק מאלו שמשחקים בליגת העל - להרוויח סכומים גבוהים שלא תראה בשום מקום. כל העיניים נשואות לליגה א', כי כמו שאמרתי - הליגה הזו הפכה מכלום ושום דבר לאחת הליגות המסקרנות בכדורגל הישראלי".

אז מי תעלה ללאומית בסיום העונה? "כפר שלם או ירמיהו חולון", אומר קנפו, "למי הכי מגיע באמת? לשמשון כפר קאסם, איהאב סרסור עושה שם עבודה יוצאת מן הכלל. אם שואלים אותי לאיזה קהל הכי מגיע לעלות העונה ליגה, אז זו מכבי קביליו יפו. אין דברים כאלה בשום מקום".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה