להתאחדות לכדורגל יש זמן, וכבר כמה חודשים מורחים את הליך מינוי מאמן/ת זרה לכדורגל הנשים. לאחר התרסקות הנבחרת, בהתאחדות הבינו כי כדי לשקם את הענף, להתחיל לקדם אותו צריך להביא איש מקצוע מבחוץ.
יו"ר ועדת הנשים, שמעון מימון, ריכז בחודשים האחרונים כ-49 שמות של אופציות זרות להגעה לישראל. בסוף הגיעו בהתאחדות לכדורגל למאמנת האיטלקייה קרולינה מוראסה, עם רזומה מרשים ביותר, שהסכימה להגיע לכאן למרות שזה לא מובן מאליו.
אך בשיחות שניהלו איתה, ואגב היא הפגינה בקיאות במה שקורה פה, וציינה בפני אנשי ההתאחדות לכדורגל שהיא יכולה להביא איתה אף מספר שחקניות כדורגל יהודיות שמצאה בעולם, ושאלו אותה כמה היא מצפה לקבל, היא השיבה כי היא כיום מרוויחה כ-250 אלף אירו לשנה.
ומה מוכנים בהתאחדות לשלם? כ-5,000 דולר לחודש. בזמן ששופכים עשרות מיליוני שקלים על נבחרת הבוגרים, בהתאחדות לא סופרים בדיוק את נבחרת הנשים. גורם בכיר בהתאחדות לכדורגל הגדיר זאת: "בושה וחרפה, יש כזו אישיות שמוכנה לבוא לפה ועושים הכול להכשיל זאת".
לא הרבה שחקני כדורגל יכולים להתגאות בכך שכבשו רביעייה וכמעט אף אחד לא יכול לומר שעשה זאת בוומבלי – חוץ מקרולינה מוראסה. שחקנית העבר האיטלקית היא היחידה שמצאה את הרשת 4 פעמים במשחק אחד באצטדיון המיתולוגי בלונדון, כאשר עשתה זאת ב-18 באוגוסט 1990 במשחק בין אנגליה לאיטליה.
הקריירה הבין-לאומית של מוראסה התחילה כבר בגיל 14 ונמשכה עד גיל 34. היא כיהנה כקפטנית נבחרת איטליה ורשמה 153 הופעות, בהן כבשה 105 שערים. בנוסף, היא זכתה ב-12 אליפויות, סיימה 13 פעמים במלכת השערים בסרייה א’ לנשים והבקיעה מעל 550 שערי ליגה.
מוראסה היא השחקנית הראשונה שהבקיעה שלושער במונדיאל לנשים, כאשר עשתה זאת בסין ב-1991. כיום היא מאמנת, לאחר שהשיגה רישיון פרו מאופ”א כשסיימה את לימודיה בבית הספר אלנטורי די קובראצ’ו האיטלקי (אחת מ-3 נשים בלבד שעשו זאת). מאמנים כמו קרלו אנצ’לוטי, רוברטו מנצ’יני, מאוריציו סארי, אנטוניו קונטה ומרצלו ליפי גם כן למדו שם.
שחקנית העבר הפכה לראשונה שמתפקדת כמאמנת לקבוצה גברים, כאשר ב-1999 מונתה לתפקיד בוויטרבסה אחרי שנה בקבוצת הנשים של לאציו, שם גם החלה את קריירת האימון. בהמשך, הדריכה את נבחרת הנשים של איטליה, עברה בנבחרות כמו קנדה וטרינידד, ובשנים האחרונות עמדה על הקווים של קבוצת הנשים של מילאן, עד שהשנה חזרה ללאציו, איפה שהכול התחיל.
כמאמנת, מוראסה העפילה פעמיים לאליפות אירופה עם נבחרת הנשים של איטליה ב-2001 ו-2005, ובמילאן סייעה לקבוצת הנשים להיות היחידה שמנצחת את יובנטוס ב-2019 (0:3), בדרך למקום השלישי בטבלה באותה שנה. בנבחרת הקנדית השיגה את תואר ובשנתיים שיפרה את הדירוג של הנבחרת מהמקום ה-12 בעולם למקום השישי. הנבחרת זכתה תחתיה ב-4 מ-5 טורנירים בהם לקחה חלק.
מוראסה מעידה על עצמה שהפילוסופיה שלה היא שכל השחקנים צריכים לתעדף את הקבוצה לפני הצרכים האישיים שלהם, כאשר היא מצפה לאותה מחויבות מכל השחקנים ומאנשי הצוות השונים. היא מתחייבת ללמד ולהדריך שחקנים כדי למצוא פתרונות עבור אחרים ולסייע להם לקבל החלטות מהר תחת לחץ. בנוסף, האיטלקיה מעידה על עצמה שיש לה אישיות פתוחה, ישירה, כנה, נאמנה ושאפשר לסמוך עליה, וטוענת שהתשוקה שלה למשחק גבוהה.
למאמנת היה גם ניסיון כעיתונאית ושדרנית, ובעברה כמזכירה טכנית טיילה בכל רחבי העולם ופגשה שחקניות מקצועניות בכדורגל, כאשר היא העבירה קורסים כדי לשפר את רמת הביצוע שלהן ונתנה להן עצות ותמיכה. ב-2019 היא קיבלה את פרס ה’גולדן פוט’, כאשר עוד ב-2015 הפכה לאישה הראשונה שנכנסת להיכל התהילה של הכדורגל האיטלקי.
בשיחות עם אנשי ההתאחדות הבהירו כי אצל מוראסה, שחקניות מתאמנות בנבחרת כל השבוע כאשר לקראת סוף השבוע היא משחררת לטובת הקבוצות. היא גם מוכנה לעבוד ולהשקיע באקדמיה. היא הציגה לאנשי ההתאחדות מצגת מרשימה על הרזומה שלה, ולא מובן איך בהתאחדות לא קופצים ומנחיתים אותה פה.
אך נראה שכסף לעוד סמנכ"ל, עוד ראשי אגפים חדשים יש, אבל כדורגל הנשים לא בדיוק בראש סדר העדיפויות למרות שבהתאחדות טוענים אחרת.