חיוכים במכבי תל אביב לאחר הניצחון אמש (שבת) 76:99 על הפועל גלבוע/גליל. הניצחון העלה את חניכיו של יאניס ספרופולוס למאזן של 19 ניצחונות אל מול הפסד בודד. דני אבדיה, שהעניין העולמי סביבו רק הולך וגובר, ממשיך להיות מוקד עלייה לרגל של נציגי ה-NBA. למשחק נגד גלבוע הגיעו נציגי המשלחת אשר שוהה בארץ כבר מהשבוע שעבר, כשהבולט שבהם הוא הג'נרל מנג'ר של קליבלנד קאבלירס, קובי אלטמן.
ההגנה הייתה בראש מעייניו לא רק של מאמן הקבוצה יאניס ספרופולוס, אלא גם של קווינסי אייסי, שלא אחת נראה מאוכזב יותר ממאמנו בפעמים בהן לא הצליח לבצע עצירות בהגנה. במכבי קיימת הערכה גדולה מאוד לאייסי, עימו רוצים להאריך את ההתקשרות וכפי שפורסם ב-ONE קיימת התקדמות במגעים.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
ממשיכה במומנטום: 76:99 גדול למכבי ת"אאייסי, שזוכה לעניין מאוקלהומה סיטי ת’אנדר, יוצר לא מעט עניין בקרב קבוצות היורוליג. בסביבת המועדון מחשיבים את הפורוורד ל"שחקן הדבק" בחדר ההלבשה. אייסי נחשב לאחד העוגנים ההגנתיים של הקבוצה לצידו של יובל זוסמן ולמרות ההצעות, במועדון קיימת אופטימיות לגבי הישארותו של השחקן בתל אביב.
הביקורים החוזרים של נציגי קבוצות NBA הינם דבר שבשגרה והם אמורים לגבור ככל שהעונה תתקדם וככל שהדראפט יתקרב. אבדיה, שחווה ערב קליעה בעייתי מחוץ לקשת (1 מ-7) הראה לקובי אלטמן כי גם בערב שבו הוא מתקשה מבחוץ הוא עדיין מסוגל לצבור נקודות בשלל דרכים ויתרה מכך לתרום באספקטים נוספים של המשחק עם שבעה אסיסטים, חמישה ריבאונדים ולקיחת אחריות על החלטות לא נכונות כשהיו כאלו.

דני אבדיה. גם לנגב הוא יודע (חגי מיכאלי)גלבוע/גליל היוותה את יריית הפתיחה לשבוע משחקים כפול ביורוליג בו תפגוש אלופת המדינה את אנדולו אפס ביום רביעי הקרוב ואת הכוכב האדום בלגרד בשישי, מדובר בצמד משחקים שבתומו יוכלו חניכיו של ספרופולוס להבטיח רשמית את מקומם בפלייאוף היורוליג לראשונה מאז עונת 2014/15. הדריכות לקראת השבוע המדובר הורגשה מאוד אצל היווני, שלא אחת העיר לחניכיו על ההגנה. אחת הדוגמאות לכהייתה בתחילת המחצית השנייה כשקבוצתו מובילה ב-18 נקודות (53:35) על פני יריבתה, ספרופולוס צעק לשחקניו שיכסו את אדגר סוסה שהתהלך לו חופשי וכל זאת עוד לפני שחניכיו של ליאור ליובין הכניסו את הכדור.
ג'ייק כהן אמר: "היה לנו ערב מצוין, במיוחד התקפית. זה מבחן טוב בשבילנו, הכנה טובה ליום רביעי, אנחנו לא זוכים להתאמן יותר מדי בגלל לוח המשחקים, ואני חושב ששיחקנו טוב מאוד, יש לנו מעט דברים לתקן בריבאונד ההגנה, אבל הנענו את הכדור וקלענו כמעט 100 נקודות. למדנו מהטעויות שלנו, אנחנו כבר יודעים לעשות את השינוי מלשחק ביום חמישי ללשחק ביום שבת, מהיורוליג לליגת העל. למרות שיש שוני בין המפעלים האלה, הקבוצות מגיעות עם מוטיבציה לשחק נגדנו, והשחקנים החדשים שהגיעו לכאן מבינים את זה והם מקצוענים. זאת התוצאה שאתם רואים. כולם משחקים חזק מאוד, אין פה את אותה כמות הקהל, כולם באים לשחק חזק".