באיגוד הג’ודו לא אהבו את הקריטריון הישראלי של הוועד האולימפי לאולימפיאדת טוקיו 2020. יו”ר האיגוד, משה פונטי, שלח היום (רביעי) מכתב לראשי הוועד האולימפי בישראל ובו הוא מחה על ההחלטה לקבוע כי הדירוג העולמי של הספורטאי לא יספיק לו על מנת לקבל את הכרטיס למשחקים האולימפיים, אלא גם עמידה בתנאי הסף לכניסת הספורטאים לסגל הארד של הוועד.
“תנאי הסף הישראלים בכל הקשור לענף הג’ודו אינם מקובלים עלינו כלל ועיקר, ויש בהם כדי לפגוע בענף”, כך כתב משה פונטי במכתבו. “תנאי הסף פורסמו והוחלטו מבלי שהתקיים דיון מסודר עם איגוד הג’ודו, מבלי להתייעץ, מבלי לעדכן. אתם לא רק פוגעים במשלחת לטוקיו ובסיכויי הספורטאים להביא מדליות, אלא גם פוגעים בתקציב הג’ודו לשנים קדימה”.
יו”ר האיגוד טען במכתבו כי: “לא ראוי ולא מכובד לכתוב קריטריון בדיעבד, כאשר בחודש מאי 2018 החל הקריטריון למשחקים האולימפיים. איש לא ישב איתנו או אפילו רמז שיש כוונה לשנות מהקריטריון. הענף עבד בצורה מחושבת ואסטרטגית והיווה מודל לענפים אחרים. בכל הצער, נראה לנו שיש מי בוועד האולימפי שעינו צרה בהצלחת הג’ודו או רוצה להקטין את כוחו ומכאן המעשה שנעשה. הלוואי ואתבדה. הכנסת לחצים ועומסים נוספים על הספורטאים והמאמנים לענף שהוכיח את עצמו פעם אחר פעם, מיותר ומזיק”.
לפי הקריטריון העולמי, 18 ג’ודאים בכל משקל יוכלו להגיע לטוקיו על פי המיקום שלהם בדירוג העולמי, גם בנשים וגם בגברים, ומדבריו עולה כי באיגוד התכוננו לכך שלא יהיה קריטריון ישראלי, כפי שהיה נהוג במשחקי ריו 2016. יש לציין כי בוועד האולימפי עדיין לא פרסמו את הקריטריונים המלאים, אבל בהודעה שלהם הובהר כי כל ספורטאי יידרש לעמוד בתנאי הסף של סגל הארד האולימפי. כלומר, ג’ודאי שנכנס ל-18 הטובים ביותר נדרש גם לסיים לפחות מעל המקום השביעי באליפות אירופה, לסיים מעל המקום התשיעי באליפות העולם או לסיים בפודיום בגראנד סלאם או לסיים בפודיום בטורניר המאסטרס.
בוועד האולימפי הישראלי הודיעו כי הם החליטו להקשות על כמה מהענפים האולימפיים, זאת מתוך כוונה שבמשלחת לטוקיו יהיו כמה שיותר ספורטאים בשלים שיוכלו לממש את הפוטנציאל שלהם בזמן אמת. אלא שפונטי טוען כעת כי באיגוד רצו להביא נבחרת רחבה לטוקיו 2020 משום שהשתתפות של ספורטאים רבים יותר מעצימה את הסיכויים להתמודד על מדליות אולימפיות. בנוסף, טען פונטי כי החל מטוקיו 2020 תיכנס לענף הג’ודו תחרות קבוצתית, כך שייתכן מצב שבו נבחרת ישראל לא תוכל לקחת בה חלק בגלל הקריטריון הישראלי.
“ישנם ספורטאים שיכולים לסיים קמפיין אולימפי עם מדליות בגראנד פרי וללא מדליה בגראנד סלאם, ואפילו להיות מדורגים בעשירייה הראשונה בעולם, אבל במצב אותו אתם מציעים, ספורטאים כאלה יהיו מנועים מלהתחרות במשחקים האולימפיים. אבקש להשהות את הקריטריונים שנשלחו, לשבת איתנו בצורה רצינית ולמנוע פגיעה בספורט הג’ודו ובמדינת ישראל”, כתב פונטי.
תגובת הוועד האולימפי תובא לכשתתקבל.