הקטע ה-17 במירוץ הג’ירו דה איטליה נמשך הערב (רביעי), כאשר הקבוצה הישראלית, סייקלינג אקדמי, רשמה בפעם השביעית טופ 10, בעוד שקריסטס ניילנדס, האלוף הלטבי של אקדמי סיים בקטע הנוכחי במקום החמישי בפעם הרביעית, לאחר שבסיבוב ה-16 כלל לא היה בטוח כי יוכל להמשיך את המרוץ. במקום הראשון סיים יאן פיטרס מהקבוצה הצרפת. במקומות השני והשלישי סיימו, אסטבן צ’אברס ודוידה פורמולו.
ניילנדס שחלה כמה ימים קודם לכן, ורכב שני שלבים כשהוא נאבק לשרוד: ״רציתי לפרוש כל כך הרבה פעמים אבל אמרתי לעצמי שוב ושוב, אולי בכל זאת? אני לא יכול לתת לג׳ירו הזה להיגמר ככה״. ניילנדס סיים שלשום איכשהו בכוחות אחרונים והתקווה באקדמי היה שישרוד ואולי יתאושש בימים הקרובים ויוכל לעזור לקבוצה להשיג ניצחון, אבל אתמול זה היה ניילנדס חדש, כאשר הצליח להיכנס לבריחה אחרי יותר משעה וחצי של מאבק בפלוטון ומאותו רגע הפך שם לאחד החזקים ביותר בקבוצה של 18 רוכבים.
הרוכב המוכשר לא רק שסירב לוותר, אלא הוא תקף אותם פעם אחר פעם ופירק את רוב הבריחה. רק בשני הקילומטרים האחרונים נחלש מעט ולא הצליח בניסיונו לעצור את יאן פיטרס מהקבוצה הצרפתית פראנס דה זו שניצח את הקטע ה 17.
״זו הייתה התצוגה ההרואית ביותר שיכולה להיות”, אמר גיא ניב, הישראלי שסיים אתמול בנינוחות עוד הקטע ה-17. ניילנדס מצדו הוסיף: ״אני מתנצל ומצטער שלא השגתי את הנצחון עבור הקבוצה . הייתי כל כך קרוב״.