עדיין פה. בוסטון ואוקלהומה חזרו הלילה (בין שישי לשבת) לחיים בפלייאוף ה-NBA. בוסטון, שהגיעה לאחר שני הפסדים ביתיים, יצאה לשיקגו והביסה את הבולס 87:104, בעוד אוקלהומה גברה בדרמה גדולה על יוסטון 113:115.

שיקגו – בוסטון 104:87 (שיקגו מובילה 1:2 בסדרה)

הקבוצה שסיימה את העונה במקום הראשון במזרח, ידעה שהיא חייבת לנצח את המשחק השלישי כדי להשאיר את עצמה בחיים, וככה בדיוק היא נראתה ברבע הראשון. בוסטון דרסה את הבולס 15:33 כבר ב-12 הדקות ונראה נהדר. שיקגו חזרה לחיים ברבע השני ולמחצית הקבוצות ירדו ב-41:44 בלבד לבוסטון. המחצית השנייה כבר הייתה בשליטה של בוסטון, שהציגה משחק מגוון של ההתקפה שלה וברחה לפער דו ספרתי ברבע השלישי ולא הביטה לאחור.

אל הורפורד סוף סוף עמד בציפיות ממנו כשהוביל את הסלטיקס עם 18 נקודות, 8 ריבאונדים ו-6 אסיסטים. אייזיאה תומאס וג’יי קראודר הוסיפו 16 נקודות כל אחד, ואייבר בראדלי תרם 15 נקודות, 7 ריבאונדים ו-7 אסיסטים. את הבולס הוביל דווין וייד עם 18.

אוקלהומה סיטי - יוסטון 113:115 (יוסטון מובילה 1:2 בסדרה)

שני הכוכבים הגדולים סיפקו את הסחורה ואנחנו קיבלנו בתמורה קרב ענק. ראסל ווסטברוק עם טריפל דאבל של 32 נקודות, 13 ריבאונדים ו-11 אסיסטים הפעם סיים עם ידו על העליונה, אבל הוא כמעט שמט את זה בדקות הסיום. התאנד’ר נראו נהדר לאורך כל המשחק ונכנסו לרבע האחרון בפער 10, אך הרבע הזה היה שייך לרוקטס.

ג’יימס הארדן, שסיים משחק אדיר עם 44 נקודות, קלע שמונה נקודות רצופות ברבע האחרון ולדקה האחרונה הקבוצות נכנסו בשוויון 111:111. ווסטברוק לא עמד בלחץ מהקו וקלע רק פעמיים מתוך 4 זריקות, אך למזלו הארדן החטיא שתי שלשות בסיום כולל אחת נוחה שיכלה לנצח את המשחק, ואוקלהומה חילצה ניצחון שהחזיר אותה לחיים. 

גם הצוות המסייע של הסופרסטארים הציג משחק טוב, כשווסטברוק נהנה מתרומה של טאג’ גיבסון עם 20 נקודות, בעוד שאצל יוסטון בלט ריאן אנדרסון עם 16 ו-6 ריבאונדים.

יוטה – ל.א קליפרס 111:106 (הקליפרס מובילים 1:2 בסדרה)

במשחק שסיים את הלילה המרתק, הקליפרס השיגו ניצחון חשוב והחזירו לעצמם את יתרון הביתיות. כריס פול עם מחצית שנייה אדירה של 24 נקודות פשוט לקח את המשחק על עצמו. בלייק גריפין נפצע לקראת סיום המחצית הראשונה ולא חזר למשחק. בצד של יוטה, גורדון היוורד קבע שיא קריירה עם 40 נקודות, אך לא תפקד ברגעי ההכרעה.

דווקא ההתחלה של היוורד הייתה מדהימה והוא צלף 21 נקודות כבר ברבע הראשון, בדרך ל-21:34 של יוטה בסיום הרבע. הקליפרס נראו טוב יותר ברבע השני ולמחצית הקבוצות ירדו ב-49:58 לטובת הג’אז. האורחת המשיכה לנגוס ביתרון גם ברבע השלישי ואף השוותה, אבל סל נוסף של היוורד הוריד את יוטה ביתרון 82:84 עם הכניסה לרבע האחרון. 

הקהל הביתי כבר הרגיש את הניצחון מתקרב כשקבוצתו עלתה ליתרון שמונה, אך ריצה מדהימה של הקליפרס בהובלתו של כריס פול קבעה 96:103 כשנותרו כשתי דקות לסיום, אז התחילה הדרמה האמיתית. במצב של 105:106 לקליפרס, שבע שניות לסיום, כריס פול קלע שתיים מהעונשין, בעוד בוריס דיאו קלע אחת בלבד מן העבר השני. יוטה שלחה את ג’יי ג’יי רדיק על הקו, אך הוא דייק בזריקה אחת גם כן. במצב של 106:109 לקליפרס, גורדון היוורד איבד את הכדור בצורה רשלנית עם הוצאת חוץ רעה ולמעשה גמר את המשחק.

כריס פול היה מעל כולם כאמור עם 34 נקודות ו-10 אסיסטים, דיאנדרה ג’ורדן שלט בצבע עם 17 ו-13 ריבאונדים. ג’ורג’ היל היה נהדר עם 26 נקודות עבור יוטה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה