ברצלונה עלתה הערב (שלישי) לגמר ליגת האלופות חרף ההפסד 3:2 לבאיירן מינכן בגומלין חצי גמר ליגת האלופות, לאחר שניצחה 3:5 בסיכום שני המשחקים. היריבה ב-6 ביוני בברלין תהיה ריאל מדריד או יובנטוס, אבל אם הקטאלונים ייראו כפי שנראו בתקופה האחרונה ובמחצית הראשונה הם יהיו הפייבוריטים לזכות.

באיירן, שהפסידה עונה שנייה ברציפות בחצי הגמר לאחר שבעונה שעברה הייתה זו ריאל מדריד שהדיחה אותה, חלמה עוד בפתיחה על קאמבק מדהים כאשר מהדי בנעטיה נגח פנימה (7), אך צמד של ניימאר מבישולים של לואיס סוארס (15, 29) די הוציא את הרוח מהמפרשים של הבווארים.

שחקני ברצלונה חוגגים.  (רויטרס)
שחקני ברצלונה חוגגים. יהיו פייבוריטים בגמר (רויטרס)
 

החצי השני היה לפרוטוקול, וגם שערים של רוברט לבנדובסקי (59) ותומאס מולר (74) רק הצליחו להציל מעט מהכבוד של שחקניו של פפ גווארדיולה ולא הספיקו כדי למנוע מהקטאלונים עלייה שמינית לגמר האלופות, על גלגוליו השונים.

ברנאט, רודה ומרטינס מאוכזבים (רויטרס)
ברנאט, רודה ומרטינס. שוב מודחים על ידי יריבה ספרדית בחצי הגמר (רויטרס)
 

מי היה מאמין שאחרי העימות בין ליונל מסי ולואיס אנריקה בינואר בארסה תהיה כפסע מטרבל? האליפות כבר בכיס, והקטאלונים יוכלו לזכות כבר במחזור הקרוב אם ינצחו את אתלטיקו מדריד בחוץ; מסי ושות' עלו כבר לגמר גביע המלך וכעת הם מרחק משחק אחד מלהשתלט על אירופה, לראשונה מאז 2011. הכדורגל הוא משחק דינמי, כבר אמרנו?
מחצית ראשונה

פפ גווארדיולה (רויטרס)
פפ גווארדיולה (רויטרס)
 

לואיס אנריקה (רויטרס)
לואיס אנריקה (רויטרס)
 

דקה 5: איזה הזדמנות גדולה לברצלונה. דני אלבס שלח פשוט כדור ענק לעבר איבן ראקיטיץ', שעשה תנועה אדירה לעומק, וניצב לבדו בתוך הרחבה מול מנואל נוייר, אך הענק הגרמני היה במקום והדף את הבעיטה.

דקה 7, באיירן מינכן עלתה ל-0:1. זה מה שפפ רצה. צ'אבי אלונסו הגביה נפלא כדור קרן היישר לראשו של מחדי בנעטיה אשר נגח פנימה. אנדרה טר שטגן רק הצליח ללטף את הכדור בדרכו אל הרשת. כעת הבווארים צריכים שני שערים בלבד כדי לשלוח  את המשחק להארכה. בארסה ספגה לראשונה מזה 645 דקות בכל המסגרות.

בנעטיה חוגג עם שווינשטייגר
בנעטיה חוגג עם שוויינשטייגר
 

דקה 15, ברצלונה השוותה ל-1:1. ההתלהבות של הבווארים צוננה במהרה. המשולש מסי-סוארס- ניימאר שיתף פעולה בצורה נהדרת, כאשר הפרעוש מסר כדור עומק לאורגוואי שפירגן לברזילאי בתוך החמש. האחרון לא התקשה ומול שער חשוף שלח את הכדור פנימה. באיירן צריכה כעת ארבעה שערים כדי לעלות לגמר.

ניימאר חוגג (רויטרס)
ניימאר חוגג (רויטרס)
 

 דקה 19: איזה עצירה של טר-שטגן. פיליפ להאם הגביה כדור נהדר לתוך הרחבה, תומאס מולר התרומם ונגח, אך השוער הגרמני התעופף נפלא והדף את הסכנה לקרן.

ניימאר (רויטרס)
ניימאר (רויטרס)
 

דקה 27: שוב באיירן מנסה, שוב טר שטגן במקום. הפעם היה זה מולר שמסר כדור עומק לרוברט לבנדובסקי, שמתוך הרחבה בעט כדור חזק, אך השוער הגרמני שוב היה במקום וקלט את הכדור לידיו הבטוחות.

דקה 30, ברצלונה עלתה ל-1:2. מהפך קטאלוני כל הדרך אל הגמר. היה זה שוב סוארס שפירגן בכדור רוחב לניימאר, ושוב הברזליאי לא התבלבל והכניע מקרוב את נוייר האומלל. זהו שערו השמיני של הברזילאי במפעל העונה וה-114 של הטריו מסי-ניימאר-סוארס.

שחקני ברצלונה חוגגים
שחקני ברצלונה חוגגים
 

דקה 38: עוד עצירה נהדרת של טר שטגן. הפעם היה זה בסטיאן שוויינשייטגר לאחר כדור שהגביה חואן ברנאט, אך השוער הגרמני הצעיר הצליח להדוף נהדר את הכדור.

דקה 40: עוד פספוס של באיירן. טיאגו מסר כדור עומק נפלא לעברו של לבנדובסקי שבעט היטב, אך שוב השוער הגרמני הצעיר, שמשחק רק בליגת האלופות, הדף את הכדור בצורה טובה.

מחצית שנייה
דקה 52: שתי הקבוצות מבינות שהסיפור די גמור. קצב המשחק המטורף מהחצי הראשון, דעך והגרמנים והקטאלונים, שכבר חושבים על משחק האליפות האפשרי מול אתלטיקו מדריד, לא מתאמצים יתר על המידה כדי לספק עוד רגעי קסם.

ג´רום בואטנג (רויטרס)
ג´רום בואטנג (רויטרס)
 

דקה 59, באיירן מינכן השוותה ל-2:2. הבווארים שלחו אות חיים. רוברט לבנדובסקי הטעה את חאבייר מסצ'ראנו ושלח את הכדור מקצה הרחבה עמוק אל תוך הרשת של טר-שטגן.

דקה 69: השער של באיירן לא עורר בה יותר מדי אמונה ושחקניו של פפ עדיין לא נראים כמי שאפילו מאמינים באפשרות לנצח את המשחק ורק מחכים שהשריקה תגיע.

פיקה מעל לבנדובסקי (רויטרס)
פיקה מעל לבנדובסקי (רויטרס)
 

דקה 74, באיירן מינכן עלתה ל-2:3. באיירן לפחות מצילה את כבודה בכל זאת. שוונשטייגר הוריד כדור נהדר עם הרגל לתומאס מולר, ממש כמו באימון, והגרמני  ממרחק 18 מטר מהשער שלח את הכדור לרשת של טר-שטגן, שהגיב מעט מאוחר.

לבנדובסקי ושווינשטייגר חוגגים
לבנדובסקי ושווינשטייגר חוגגים
 

באיירן מינכן: מנואל נוייר, ראפיניה, ג'רום בואטנג, מהדי בנעטיה, חואן ברנאט, צ'אבי אלונסו, בסטיאן שווינשטייגר (חאבי מרטינז, 87'), פיליפ להאם (סבסטיאן רודה, 68'), טיאגו, תומאס מולר (מריו גצה, 87') ורוברט לבנדובסקי.

ברצלונה: מארק אנדרה טר-שטגן, דני אלבס, ג'רארד פיקה, חאבייר מסצ'ראנו, ג'ורדי אלבה, סרחיו בוסקטס, איבן ראקיטיץ' (ז'רמי מתייה, 72'), אנדרס אינייסטה (צ'אבי, 75'), ליאו מסי, ניימאר ולואיס סוארס (פדרו, 46').

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה