אחרי שלוש שנות גלות בהן בילתה בסגונדה, ג’ירונה חוזרת אל ‘לה ליגה’, אחרי שהערב (ראשון) גברה 1:3 על טנריפה במשחק הגומלין  (המפגש הראשון הסתיים ב-0:0) של גמר פלייאוף העלייה לליגה הראשונה, שכן את העונה הסדירה סיימה במקום השישי.

אחרי שהמשחק הראשון בין המתמודדות נגמר כאמור ב-0:0, כריסטיאן סטואני בן ה-35 היה זה שפרץ את הסכר בדקה ה-42 מהנקודה הלבנה והעלה את האורחים ליתרון 0:1. המארחת החזירה קונטרה עם שוויון בדקה ה-59 מרגליו של קרלוס רואיס שנהנה מבישול של אלכס קורדרה, אך בלמה של טנריפה, חוסה לאון, כבש שער עצמי בדקה ה-68 במה שכבר היה יותר מדי עבור קבוצתו. משם ג’ירונה המשיכה לשייט לעבר הניצחון עם שער של ארנאו מרטינס בדקה ה-80, אחרי בישול של אלייש גארסיה בדרך ל-1:3 מהדהד.

עכשיו זה רישמי! ג'ירונה חוזרת ללה ליגה

בסיום, ג’ירונה סגרה מעגל אחרי שבעונת 2018/19 ירדה אל הליגה השנייה ונשארה בה במשך שלוש שנים. את העונה הסדירה הנוכחית סיימה בתחתית הפלייאוף העליון ובפתיחתו הצליחה לגבור על אייבר השלישית עם מהפך במשחק השני (הפסד 1:0 בבית במשחק הראשון וניצחון 0:2 בגומלין חוץ השני). 

שחקני גשחקני ג'ירונה חוגגים (La Liga)

הקפטן האורוגוואי, כריסטיאן סטואני, שיתף בסיום: "קשה לי מאוד להסביר דבר כזה. עוברים בראש שלי כל כך הרבה זיכרונות. כל הפעמים שלא הצלחנו. זה מראה שאסור אף פעם להרים ידיים".

כריסטיאן סטואני בפעולה (La Liga)כריסטיאן סטואני בפעולה (La Liga)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה