הפועל תל אביב היא הקבוצה היחידה בליגת ווינר סל ללא הפסד, אך אם נשים בצד את האדומים, הקבוצה החמה בליגה היא ללא ספק הפועל העמק. הערב (שבת) הצפוניים, שנמצאים ברצף מדהים, המשיכו אותו עם ניצחון שישי ברציפות, זאת לאחר שניצחו 75:89 את מכבי ראשון לציון בגן נר.

הקבוצות בפורמות שונות לחלוטין, מצד אחת קבוצה שהפסידה פעם אחת בליגה, מצד שני קבוצה שניצחה פעם אחת עד כה בליגה. על הפרקט, לפחות על פי שלושת הרבעים הראשונים, כמעט ולא היה אפשרי להבדיל מי זו מי, זאת מכיוון שבמשך שלושים דקות הקצב היה צמוד מאוד.

כאמור, המשחק היה צמוד, הקבוצות החליפו סלים והיתרון עבר מצד לצד למשך שלושה רבעים שלמים. אחרי עשר דקות, שרון אברהמי ושרון דרוקר 23:23 על לוח התוצאה. ברבע השני, האדומים מעט ברחו והובילו 40:43. ברבע השלישי, שוב השחקנים החליפו סלים ואף אחת לא הצליחה לברוח, כשהעמק שמרה על יתרון שלוש הנקודות, 61:64.

העמק נשארת בראש הטבלה עם נצחון על ראשל"צ

מפה, ברבע האחרון, האדומים הגבירו קצב. לאורך כל המשחק הם להטו מחוץ לקשת (15/26 בסה”כ), בעשר הדקות האחרונות הם המשיכו, השלימו ריצת 0:13 וברחו ליתרון דו ספרתי גדול, הכתומים מנגד הצליחו מעט לחזור עם 0:8 משלהם, אך החבורה של אברהמי השלימה 0:9, חזרה לדו ספרתי וניצחה 75:89.

כאמור, הפועל העמק לוהטת לגמרי והיא סופרת כבר ניצחון שישי ברציפות בשבעה משחקים, כשלמעשה רק במחזור הראשון היא הפסידה. כעת, הפגרה יוצאת לדרך ולאחר מכן לאדומים מחכה מפגש מול הפועל ת”א. מנגד, ראשון לציון עם הפסד שישי בסה”כ ולאחר הפגרה תפגוש את מכבי תל אביב.

קלעו להפועל העמק: קמרון הנרי 17 נקודות ו-5 ריבאונדים, קיילר אדוארס 16 נק’ ו-6 אסיסטים, ארון ווילר 14 נק’ ו-6 ריב’, קיידן שדריק 11 נק’, ניב משגב ורועי נציה (6 ריב’) 10 נק’ כל אחד, אלייז’ה צ’יילס (6 ריב’) ולוקאס גולדנברג 4 נק’ כ”א וגיל נויוביץ’ 3 נק’.

קלעו למכבי ראשל”צ: אמין סטיבנס 21 נק’ ו-6 ריב’, חליל אחמד 15 נק’, ג’ראט קפלן 10 נק’ ו-7 ריב’, די ג’יי ברנס 8 נק’ ו-6 ריב’, ג’ווה גרנט וגולן גוט 7 נק’ כל אחד, מרכוס וויליאמס 5 נק’ וג’וש פרואינד 2 נק’. 

רבע ראשון: 23:23

חמישיית הפועל העמק: קיילר אדוארדס, אלייז’ה צ’יילדס, רועי נציה, ניב משגב וקיידן שדריק.

חמישיית מכבי ראשל”צ: חליל אחמד, אמין סטיבנס, ג’ראט קפלן, די ג’יי ברנס וקווה גרנט.

# 05:00 – 10:00: הקבוצות החליפו סלים בחמש הדקות הראשונות, כאשר דווקא האורחת לקחה את ההובלה מעט בזכות אמין סטיבנס שקלע שמונה נקודות ונתן יתרון קטן של 11:15.

# 00:00 – 05:00: הקבוצה המארחת התעוררה מחוץ לקשת, קלעה שלוש שלשות והפכה את התוצאה, אך אז סטיבנס החזיר לעניינים את קבוצתו עם נקודות לקראת סוף הרבע שנגמר צמוד, 23:23.

רבע שני: 40:43 להפועל העמק

# 05:00 – 10:00: המשחק המשיך להיות צמוד גם בחמש הדקות הראשונות של הרבע השני. השחקנים החליפו סלים, משגב ו-ווילר נתנו הובלה לאדומים, סטיבנס דאג להוריד, 30:31 להפועל העמק.

# 00:00 – 05:00: האדומים השלימו ריצת 1:7 קטנה, האורחת התקרבה עד נקודה הפרש, אדוארדס ונציה עם חמש רצופות נתנו יתרון מינימלי להפועל העמק, ברנס דאג לצמק עם שלשה בסוף הרבע, 40:43 לאדומים.

רבע שלישי: 61:64 להפועל העמק

# 05:00 – 10:00: סטיבנס ואחמד הובילו את הכתומים ליתרון, האדומים הפכו והקבוצות המשיכו להחליף סלים בחמש הדקות הראשונות של הרבע, 47:50 להפועל העמק.

# 00:00 – 05:00: הקבוצות המשיכו להחליף סלים בחמש הדקות האחרונות, האדומים ניסו לברוח, אך הכתומים צמצמו. גוט דאג לעשות שוויון 59:59, אך אז ווילר צלף שלשה גדולה ונתן יתרון קטן, ברנס והנרי החליפו סלים וזה 61:64 להפועל העמק. 

רבע רביעי: 75:89 להפועל העמק

# 05:00 – 10:00: האדומים פתחו עם ריצת 0:13 שהתחילה כבר בסוף הרבע הקודם וברחו ליתרון דו ספרתי ראשון במשחק, 61:75. הכתומים התקרבו עם ריצת 0:8 והורידו לשש הפרש בלבד, 69:75 להפועל העמק.

# 00:00 – 05:00: האדומים לא נתנו ליריבה לחזור, השלימו ריצה נוספת של 0:9 וברחו ליתרון דו ספרתי, משם כבר לא היה סיכוי לראשל”צ שהפסידה. הפועל העמק ניצחה 75:89 עם מופע שלשות מרהיב.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה