חזרה למסלול. לאחר ההפסד המאכזב לבאיירן מינכן ביורוליג שקטע רצף ניצחונות מרשים, מכיב תל אביב גברה הערב (ראשון) 64:89 על הפועל העמק במסגרת המחזור ה-12 של ליגת ווינר סל לעיני יותר מ-7000 צופים.
המחצית הראשונה הייתה צמודה כאשר הצהובים התקשו והחבורה מהצפון הייתה צמודה, אך רבע שלישי נהדר של המארחים העלה אותם ליתרון משמעותי בדרך לניצחון ביתי וחשוב.
בתחילת המשחק קצב צבירת הנקודות היה נמוך והקבוצות החליפו סלים הדדיים כדי לשמור על תוצאה שקולה. תמיר בלאט על מהספסל וקלע שלשה שסימנה את העתיד לבוא, והצדדים ירדו להפסקה בין הרביעם ביתרון 16:17 צהוב מקומי.
חזרה לנצח: מכבי ת"א עם 64:89 על העמקהגארדים של שתי הקבוצות נתנו את הטון בדקות הפתיחה של הרבע השני, כאשר ניב משגב נכנס לעניינים בצד אחד, ובלאט וג’ון דיברתולומיאו הגיבו מנגד. אלייז’ה צ’יילדס בלט אצל החבורה של שרון אברהמי ושמר אותה בעניינים, ויחד עם שלשות של ג’ימי קלארק, וויל ריימן ואחת שלו על הבאזר הם קבעו 31:40 בירידה אל חדרי ההלבשה.
הרבע השלישי היה רבע הצהרת הכוונות של מכבי. טי ג’יי ליף וקלארק שמו אותה ביתרון דו ספרתי ואמנם משגב, ארון ווילר וצ’יילדס צימקו לשבע בלבד, אך בלאט התעורר ויחד עם שלשה שהקפיצה א הקהל המקומי ואת ההפרש ל-15, הוא גרם לאברהמי לקח פסק זמן. בירידה לרבע המכריע זה היה 52:65.
הצהובים פתחו נהדר את הרבע, שטפו את המגרש ועלו ל-20 הפרש. מאותו רגע ואילך המשחק נכנס לגארבג’ טיים, בו הצהובים שלטו על הפרקט, רקדו עליו, והבטיחו את ניצחונם לאחר 64:89.
תמיר בלאט (רועי כפיר)קלעו למכבי תל אביב: תמיר בלאט 21 נקודות, ג’יילן הורד 12 נק’ ו-5 ריבאונדים, טי ג’יי ליף (7 ריב’) ורומן סורקין (6 ריב’) 11 נק’ כ”א, ג’ימי קלארק 7 נק’, וויל ריימן (6 ריב’), ג’ון דיברתולומיאו, אושיי בריסט (6 ריב’) ומרסיו סנטוס 6 נק’ כ”א, גור לביא 2 נק’ ואורן סהר 1 נק’.
קלעו להפועל העמק: אלייז’ה צ’יילדס 17 נקודות, ניב משגב 12 נק’, ארון ווילר 11 נק’, גיל נויוביץ’ וקיילר אדוארדס (6 אסיסטים) 7 נק’ כ”א, קמרון הנרי 6 נק’, רפי מנקו ולוקאס גולדנברג 2 נק’.
ג'ון דיברתולומיאו, שמעון מזרחי וג'ייק כהן (רועי כפיר)
רפי מנקו מקבל פרס הוקרה ממכבי תל אביב (רועי כפיר)
ג'ייק כהן עם אוהדי מכבי תל אביב (רועי כפיר)
שרון אברהמי ועודד קטש (רועי כפיר)רבע ראשון: 16:17 למכבי תל אביב
חמישיית מכבי תל אביב: ג’ימי קלארק, ג’ון דיברתולומיאו, אושיי בריסט, ג’יילן הורד ורומן סורקין.
חמישיית הפועל העמק: ניב משגב, רועי נציה, קיילר אדוארדס, אלייז'ה צ'יילדס וארון ווילר.
צ’יילדס פתח עם ארבע נקודות רצופות, כולל דאנק מהדהד על סורקין, אך הקפטן הצהוב דיברתולומיאו הגיב בשלשה מנגד. קצב צבירת הנקודות התנהל בקצב נמוך, כאשר אדוארדס והורד החליפו קליעות מהקו וקבעו 5:6 לחבורה מהצפון. הקבוצות החליפו בהחלפת סלים הדדית והמשחק נכנס לקצב יותר גבוה. תמיר בלאט עלה מהספסל וקלע שלשה שהפכה את התוצאה וקבעה 14:15. איבוד כדור של בלאט סגר את הרבע על 16:17 לזכות הצהובים.
תמיר בלאט זורק (רועי כפיר)
רומן סורקין מוקף בשחקני הפועל העמק (רועי כפיר)רבע שני: 31:40 למכבי תל אביב
הרבע נפתח עם 2:5 לזכות הצהובים, אך מאז הקבוצות נתקעו מעט ולא הצליחו לשים נקודות על הלוח, עד אשר הגיע דיברתולומיאו שתפר שלשה והוריד את הקבוצות לפסק זמן כשהמארחת מוליכה 18:25. הגארדים של הקבוצות החליפו סלים כאשר משגב נכנס לעניינים מצד אחד ובלאט השיב לו מן העבר השני. קלארק, וויל ריימן וצ’יילדס (על הבאזר ) קלעו שלשות כדי להוריד את הקבוצות לחדרי ההלבשה ב-31:40 לעודד קטש והחניכים שלו.
טי ג'יי ליף במאבק בצבע (רועי כפיר)
רומן סורקין ואושיי בריסט מבסוטים (רועי כפיר)
רומן סורקין זורח לדאנק (רועי כפיר)רבע שלישי: 52:65 למכבי תל אביב
טי ג’יי ליף וקלארק שמו את מכבי ביתרון דו ספרתי בתחילת הרבע, אך משגב, ווילר וצ’יילדס צימקו לשבע בלבד, 43:50. בלאט התעורר ורשם את השלשה הרביעית שלו במשחק, שהקפיצה את הקהל המקומי ואת ההפרש וגרמה לשרון אברהמי לקחת פסק זמן, 47:62 למארחת ממכבי. 2 נקודות של הורד קבע 52:65 לצהובים וקבעו את רבע הבריחה של המארחת.
ג'ימי קלארק (רועי כפיר)
אלייז'ה צ'יילדס עולה לטבעת (רועי כפיר)רבע רביעי: 64:89 למכבי תל אביב
הצהובים פתחו נהדר את הרבע, שטפו את המגרש ועלו ל-20 הפרש. מאותו רגע ואילך המשחק נכנס לגארבג’ טיים, בו הצהובים שלטו על הפרקט, רקדו עליו, והבטיחו את ניצחונם לאחר 64:89.