דני אבדיה בכלל היה בספק למשחק מול קליבלנד, אבל בסוף הוא שיחק – ועוד איך. במה שהיה אולי המשחק הכי גדול שלו ב-NBA, הפורוורד כיכב מול קליבלנד עם טריפל דאבל היסטורי ואדיר של 30 נקודות, 12 ריבאונדים ו-10 אסיסטים. לבסוף מוליכת המזרח ניצחה 129:133 רק בהארכה אחרי שאבדיה לא הצליח לקלוע שלשת ניצחון.
ובכל זאת, מדובר בהישג היסטורי, שכן לפני כן אף ישראלי לא הצליח לסיים משחק ב-NBA עם טריפל דאבל. ספציפית לגבי העונה הזו, אבדיה הצטרף ללברון ג’יימס, ניקולה יוקיץ’, יאניס אנטטוקומפו, ויקטור וומבניאמה, לוקה דונצ’יץ’, ג’ייסון טייטום, ג’ימי באטלר וג’וש הארט ברשימת השחקנים שרשמו טריפל דאבל עם 30 נקודות לפחות.
אבדיה גם הפך לשחקן הרביעי בתולדות פורטלנד שעושה את זה – רושם 30 נקודות, 10 ריבאונדים ו-10 אסיסטים במשחק. הישראלי הוא שחקן הבלייזרס הראשון לרשום טריפל דאבל בכלל מאז דמיאן לילארד עשה את זה לאחרונה ב-2023.
“זה משחק של אגדת בלייזרס, איזו הצגה", כתב דני מראנג שמסקר את פורטלנד, “זה היה ההפסד הכי טוב שראיתי מזה הרבה זמן. הוא אף התבדח: “האם הייתם מעבירים בטרייד את אבדיה בתמורה לאנתוני דייויד, מקס כריסטי ובחירת דראפט?”. מדובר כמובן בציוץ שמדמה את אבדיה לדונצ’יץ’ כי זו התמורה שקיבלה דאלאס כששלחה אותו בטרייד ללוס אנג’לס לייקרס.
“הפתרון של פורטלנד להגנה הפיזית של קליבלנד היה הרבה דני אבדיה", נכתב ב’בלייזרס אדג’, “הפורוורד היה חזק ומהיר כדי לפרוץ מבעד לסדקים הקטנים תוך שהוא גורם להרס הרגיל שלו בהתקפות מעבר. לעתים קרובות הוא סיים חזק בטבעת או סחט קליעות עונשין. האגרסיביות של אבדיה גרמה לחמישה איבודים, אבל הוא גם מסר כמה מהמסירות הכי טובות שלו העונה, כולל מאחורי הגב לשיידון שארפ".