רק בשבוע שעבר הפועל תל אביב איבדה שתי נקודות יקרות בתוספת הזמן, כשעירוני קריית שמונה איזנה ל-1:1 דרמטי בבלומפילד. אמש (ראשון), כעבור שבוע, האדומים היו אלה שניצבו על סף הפסד, ועוד בקרב תחתית ישיר מול הפועל חדרה, והפעם הם השוו בדקה ה-97 ל-1:1 מול הקבוצה של מנחם קורצקי באצטדיון בנתניה.

הקבוצה של ניר קלינגר אמנם עלתה מקום אחד, והיא כבר לא אחרונה בטבלת ליגת העל, אבל לבני יהודה חסר משחק והיא בכל מקרה פספסה הזדמנות להתקדם אל מעל הקו האדום, כשלא עלתה ליתרון לפחות פעמיים במחצית הראשונה, לא הופיעה לפתיחת המחצית השנייה והתעוררה מאוחר הודות למחליפים, שעשו את השינוי וסידרו את הנקודה כנחמה.

תגובות הפועל ת"א לאחר המשחק מול חדרה

קלינגר אמנם הצהיר שהאופי שהפגינו שחקניו לא מנחם אותו, אבל ביחס לאיבוד הנקודות המרסק לפני שבוע (וכן מול הפועל חיפה) ולאפשרות שיכול היה להפסיד ולשקוע עוד יותר בתחתית הטבלה – הוא יכול להיות מרוצה מכך שהחברות לקלחת לא ברחו לו (ותודה למכבי ת"א שניצחה את בני סכנין בתוספת הזמן), ושקבוצתו, לפחות הפעם ובתקווה מבחינתו להמשך, הפכה להיות זו שמנסה להשיג תוצאה בשיניים, ולא כזו שיורדת לאחור, מזמינה התקפות וגם משלמת על כך ביוקר.

הקבוצה של קלינגר אמנם לא הפכה את הקערה על פיה, היא עוד תצטרך להוכיח את עצמה כל כמה ימים עד לסיום העונה במסגרת קרבות ההישרדות שלה, אבל היא לפחות למדה לשחק כמו קבוצתית תחתית שמודעת למגבלות הרבות שלה ונלחמת בשיניים, על מה שאפשר להילחם, על מה שיש, ואמש זה היה על נקודה חשובה בפני עצמה. למעשה, זו הייתה הפעם הראשונה העונה שהפועל חוזרת מפיגור, ובעונה רעה שכזאת – זה סוג של ציון דרך.

ניר קלינגר (רדאד גניר קלינגר (רדאד ג'בארה)

"שמחנו בתיקו, אבל כבר בחדר ההלבשה הייתה רגיעה, אי אפשר להיות מרוצים אחרי משחק כזה", אמרו בהפועל ת"א. "אחרי שתקעו לנו חץ בלב בשבוע שעבר, עכשיו רק הוצאנו אותו. היה קשה, אין לנו לב למותחנים כאלה והתחושה היא שככה העונה הולכת להיראות גם בהמשך, כי כל עוד אנחנו לא מצליחים להכריע, אז תמיד זה ייפול לכאן או לכאן. לפחות השארנו לעצמנו תקווה שאנחנו יודעים לקחת נקודות, איכשהו. אם זה להתגונן בטדי כדי לשמור על ניצחון ואם זה לתקוף עד שמצילים נקודה.

"היינו צריכים לגמור את המשחק במחצית הראשונה, זאת הבעיה הכי הגדולה של הקבוצה. מזל שהשווינו כי קשה לדמיין מה היה קורה פה אם היינו מפסידים את המשחק הזה. מעדיפים שלא לחשוב על זה בכלל. בלו"ז צפוף כזה, גם נקודה היא קריטית במאבק שלנו. לא קיבלנו "פרסים" ודחיית משחקים כמו קבוצות אחרות שיגיעו מולנו ומול קבוצות אחרות יותר רעננות, אז אין לנו פריבילגיה להתלונן על תיקו. רק להמשיך לשחק ולהילחם על הנקודות, מה שנוציא נוציא".

רז שלמה חוגג עם שחקני הפועל תל אביב (שחר גרוס)רז שלמה חוגג עם שחקני הפועל תל אביב (שחר גרוס)

בהפועל ת"א החמיאו בסיום המשחק בעיקר למחליפים שסידרו את השוויון, מעבר לדן איינבינדר, בן ביטון ואושר דוידה שהיו טובים, כאשר את מירב המחמאות קיבלו כמובן רז שלמה ודורון ליידנר. בהפועל החמיאו לצמד הצעירים וכן לקלינגר על החילופים שהגיעו בזמן, כשגם רז שטיין שערך בכורה וגיל יצחק נכנסו טוב למשחק ותרמו את שלהם.

שלמה, שכבש את שער השוויון, התפוצץ אחרי תקופה לא פשוטה בכלל, שחרר הרבה לחץ וגם סימן תנועת השתקה שאומרת הרבה מבחינתו. הבלם הצעיר, שהפך לבלם הרכב קבוע בשנים האחרונות ואף זומן לנבחרת ישראל, חווה ירידה ביכולתו החל מחצי גמר גביע המדינה בעונה שעברה ומאז התקשה להתרומם ואיבד את מקומו ברוטציה.

מעבר לכך, הוא הפך לאחד השחקנים היותר מושמצים בקבוצה וספג לא מעט ביקורות בתקשורת ומהקהל האדום, כשאף חטף קללות לא פעם ולא פעמיים גם במתחם חודורוב. אמש, הכל התפרץ אצלו, אחרי שנכנס מצוין למשחק במקום אדי גוטליב, היה אגרסיבי ולא התפשר בהגנה, וידע גם לעלות להתקפה כדי לסחוט את הנקודה.

דורון ליידנר (עמרי שטיין)דורון ליידנר (עמרי שטיין)

ליידנר, שלא שיחק חודש בדיוק מאז ההפסד באשדוד ובכלל קיבל העונה פחות מ-450 דקות, עלה ל-14 דקות כמחליף במקומו של דני גרופר והיה שם בדיוק בזמן כדי להוביל לשינוי מבחינת האדומים. בתוכן, הוא הספיק לסדר לדן עזריה מצב של שער ודאי, לבצע פעולה הגנתית מרשימה, לחלץ כדור במרכז המגרש, לאיים על השער בעצמו, לסחוט את הקרן שהובילה לשוויון ובעיקר להכניס הרבה אנרגיות חדשות ורוח התקפית מכיוון האגף השמאלי אליו הוא כל כך התגעגע.

והיו גם לא מעט עצבים בסיום המשחק. בעוד קלינגר התפרץ לעבר אנשי חדרה, שצעקו וקיללו לטענת אנשי הפועל ת"א, עומרי אלטמן הלין על בזבוזי הזמן של המארחת וגם דן איינבינדר נקלע לוויכוח עם אוראל גרינפלד במהלך המשחק.

שרון ניסנוב בעין הסערה (שחר גרוס)שרון ניסנוב בעין הסערה (שחר גרוס)

השופט, שהוסיף 6 דקות למשחק, אכן העניק לאדומים דקה נוספת נוכח בזבוזי הזמן, שנבעו, בין היתר, מכך שלא היו באצטדיון מביאי כדורים. מעבר לשחקנים שהתחממו ועשו את העבודה, גם נהג האוטובוס של הפועל ת"א החזיר כדור או שניים והאדומים ידעו לשטוח את טענותיהם בנושא זה בסיום ההתמודדות.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה