ועדת הכספים של הכנסת דנה היום (רביעי) בחוק להסדר ההימורים בספורט, כאשר במהלך הדיון המדינה הודתה כי יש בידיה אינדיקציות על כך שההימורים הבלתי חוקיים מתעצמים ואף משפיעים על תוצאות של משחקים בספורט הישראלי.

שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, הציג את התיקונים בחוק ואמר: "עם הרכבת הממשלה, ביקשתי שייכנס לתוך ההסכם הקואליציוני סעיף שאומר שהמועצה להסדר ההימורים בספורט חוזרת בחזרה לתוך משרד התרבות והספורט. זה היה במשרד התרבות והספורט, עבר למשרד האוצר וביקשתי שיחזור למשרדי. אחרי דיונים, הגענו להסכמה שתהיה תוספת למשרד התרבות והספורט של חצי מיליארד שקל לשנה והרווחים כולם עדיין יועברו לקופת המדינה, כאשר כל שינוי על תוכניות ההימורים יתבצע בהסכמת שני המשרדים".

השר הוסיף: "יש בשורה גדולה בהסכמי השיווק, שכמעט הוכפלו ויעלו ל-70 מיליון ש”ח לענפי הספורט המובילים. לצערי, רוב ההימורים בישראל נמצאים בזירה שאינה חוקית, בגלל האפשרות להמר במשחקים חיים ובגלל יחסי הזכייה הנמוכים של הווינר. אנחנו רוצים מנגנון למניעת הימורים בלתי חוקיים. אנחנו מתקנים עוול".

מיקי זוהר (אורן בן חקון)מיקי זוהר (אורן בן חקון)

מנכ"ל הטוטו, מאיר ברדוגו, ציין בדיון: "לפי עבודת מחקר של הכנסת, ההימורים הבלתי חוקיים נמצאים כבר בהיקפים של 19 עד 20 מיליארד שקל לשנה. זה הולך ומתעצם". השר מיקי זוהר הוסיף: "ההימורים הבלתי חוקיים מחלחלים לאירועי ספורט ומשפיעים עליהם. יש להם השפעה על תוצאות במשחקי ספורט וזה חמור מאוד", כאשר ברדוגו המשיך את דבריו ואישר: "אכן. יש משחקים בישראל שעוכבו או פוצצו, ויש לנו אינדיקציות על מעורבות של ארגוני פשע העוסקים בהימורים בלתי חוקיים באירועים הללו".

ברדוגו התייחס למצב בעולם ההימורים בספורט הישראלי והדגיש: "אנחנו בעמדת נחיתות ביחס להימורים הבלתי חוקיים והצרכנים מעדיפים ללכת להימורים בלתי חוקיים. אנחנו צריכים להיות יותר אטרקטיביים, אם המדינה רוצה להילחם בהם. כרגע בנוסח הצעת החוק הקיים אנחנו רק מחמירים את המצב".

מאיר ברדוגו (המועצה להסדר הימורים בספורט)מאיר ברדוגו (המועצה להסדר הימורים בספורט)

בנוגע להימורים בזמן אמת, ציין השר מיקי זוהר: "זה לא במסגרת החוק כרגע. אני לא יודע אם זה יהיה או לא, אני מתכוון להגיע להסכמה בנושא הזה עם שר האוצר. אם אני והשר נסכים על השוואת יחסים והימורים בזמן אמת, זה יגיע גם לוועדת הכספים. המועצה מטפלת כיום במחזור של 3.6 מיליארד שקל, ההימורים הבלתי חוקיים הם במחזורים של פי שניים אם לא יותר. אם רוצים להגיע למחזור של כעשרה מיליארד שקל, להרחבת ההימורים יש משמעויות הרס בתים, פגיעה במשפחות ונוער. צריך לבחון את זה לעומק".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה