מכבי חיפה רשמה היום (שבת) ניצחון מרשים במיוחד, כשהביסה באצטדיון סמי עופר 0:4 את הפועל באר שבע, שהייתה כנראה עסוקה עדיין בסכסוך המתמשך בין בעלי הקבוצה אלונה ברקת לזה של עירוני קריית שמונה איזי שירצקי.

חן חן: חיפה מביסה את ב"ש 0:4

הירוקים שלטו בעניינים ונהנו מצמד שערים של חן עזרא (8 ו-17) וכיבושים של יוסי בניון (49) ואלון תורג'מן (78). החבורה של מרקו בלבול ביססה את עצמה במקום הרביעי ועשתה צעד נוסף לקראת הבטחת המקום באירופה בסיום העונה. 

אלישע: אני צריך לגמור את העבודה

האורחת קיבלה עוד בשורות רעות. מאור מליקסון, שנכנס כמחליף במחצית ויצא בדקה ה-73, מתח את המשפעה. מדובר בפציעה שהוחמרה וכרגע הקשר בספק גדול לגמר הגביע מול מכבי תל אביב בסמי עופר ביום רביעי.

שחקני מכבי חיפה שוטפים את הדשא (עמית מצפה)
שחקני מכבי חיפה שוטפים את הדשא (עמית מצפה)
 

מאמן הפועל ב"ש אלישע לוי אמר בסיום: "אני לא רוצה אפילו לקשר בין מה שהיה השבוע לבין המשחק הזה. כל הכבוד למכבי חיפה. לא היינו מספיק אגרסייבים, לא שיחקנו קבוצתי ולא התאמנו את עצמנו למעמד הזה. ביום רביעי יהיה משחק אחר לחלוטין. במחצית השנייה עמדתי כל הזמן על הרגליים ורציתי שנחזור. אני מסתכל קדימה אין קשר בין המשחק הזה למה שיקרה בגמר גביע המדינה. זה מהמשחקים שאתה יושב בחוץ וסובל. לא הרבה משחקים כאלה עברתי ואני עובר קדימה"

אירועי השבוע? "אין לי שום עניין להתעסק בכל מה שקרה השבוע. אני מסתכל קדימה כי יש משחק מאוד חשוב ביום רביעי. לאחר מכן יש לנו עוד שני משחקים ורק אחרי זה נעשה סיכום. ההתנהלות שלי ושל השחקנים הייתה ללא דופי ועשינו הכנה מצוינת. אני לא נפגעתי ממה שקרה. לקחתי בחשבון שלא אמשיך בקבוצה, אבל כפי שאמרתי אני מקצוען והייתי בסרטים האלה לא מעט. אני אעשה כל מה שצריך כדי שב"ש תיקח גביע".

אלישע לוי. מעדיף להתעסק בדברים המקצועיים  (עמית מצפה)
אלישע לוי. מעדיף להתעסק בדברים המקצועיים (עמית מצפה)
 

הקפטן שחזר אחרי פציעה של שלושה שבועות, אליניב ברדה, אמר בסיום: "אנחנו רוצים להפריד בין מה שקרה היום לבין גמר הגביע. יש לנו משחק מול הקבוצה הכי טובה בארץ ואנחנו רוצים לשמח את כולם ואת אלישע עם זכייה".

אלונה ברקת צייצה בסיום: "משחק לא טוב שלנו. אני בטוחה שניראה אחרת לגמרי ביום רביעי".

בדרה מול ידין. מקווה לשמח את אלישע  (עמרי שטיין)
בדרה מול ידין. מקווה לשמח את אלישע (עמרי שטיין)
 

מאמן מכבי חיפה מרקו בלבול סיפר על המשחק הנפלא של קבוצתו: "זה רק היה נראה קל כי ב"ש קבוצה מצוינת. פתחנו מצוין, הבקענו שערים יפים ולשמחתי הצלחנו לעשות את זה קל. אנחנו ממוקדים במטרה שלנו ונעשה הכל כדי להשיג אותה. שוב, אסור לשכוח מה ב"ש עשתה השנה. שטפנו את המגרש ומהדקה הראשונה שיחקנו טוב והשגנו שלוש נקודות חשובות".

היכולת? "יש לנו סגל רחב ולפעמים זה גם יוצר לחץ. מי שנכנס סיפק את התפוקה ויש סיבה שהם פה. יוסי בניון היה פנטסטי והוא מנהיג אמיתי. שכטר שיחק הרבה מאוד משחקים ולא הולך לו ויש תקופות כאלה. הוא תורם רבות לחיפה והוא עוד יתרום". 

אלישע לוי? "אלגרי עלה לגמר ליגת האלופות ועד לפני שבועיים דיברו על להחליף אותו. בכל העולם מאמנים מתחלפים וזו הדרך של המקצוע שלנו. יש בו יתרונות וחסרונות, אך אנחנו עדיין אוהבים אותו".

בלבול. יכול להיות מרוצה (עמית מצפה)
בלבול. יכול להיות מרוצה (עמית מצפה)
 

חן עזרא שהבקיע פעמיים והוסיף בישול סיכם: "יש לקבוצה פוטנציאל יותר גבוה ממה שהצגנו השנה. להגיע לאירופה זה המינימום שיכולנו להביא השנה. אני יכול לתת הרבה יותר, אבל אני מציג מספרים די טובים. הצד המעודף עליי הוא צד שמאל, אבל איפה שייתנו לי אני מנסה להציג יכולת גבוהה. אין לנו מה להתחבא. יש לנו קבוצה שמסוגלת להתמודד על התארים וחבל שפספסנו. זה לא סוד שפאוק מעוניימים בי כמו גם ראיו ואיקאנו מספרד. אם תהיה הצעה, מכבי חיפה לא תעצור אותי".

אלונה ברקת, יעקב שחר ועוזי מור  (עמית מצפה)
אלונה ברקת, יעקב שחר ועוזי מור (עמית מצפה)
 

יעקב שחר, שזכה לחייך בענק בסיום, אמר לשחקניו עוד לפני השריקה: "הרבה ילדים הגיעו בשעת אחר הצהריים לראות את המשחק, אל תאכזבו אותם".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה