מאמן מאמן חיפה, אלישע לוי, והמנהל אדורם קייסי המריאו לאוסטריה כדי לעקוב מקרוב אחר היריבה בשלב הפלייאוף של ליגת האלופות, רד בול זלצבורג ששיחקה הערב (שבת) בליגה מול מטרסבורג באצטדיון פפלסטדיון.
היריבה של חיפה על מקום בשלב הבתים של ליגת האלופות ניצחה 2:3 במשחק סוער. רובין נליסה ההולנדי, שהיה מועמד בעבר לבית"ר ירושלים, העלה את הקבוצה של הוב סטיבנס ליתרון בדקה ה-39, אך המארחים ביצעו מהפך תוך דקה אחת משערים של ספולר וסדלוסקי ובטח העלו את סף האופטימיות אצל אלישע לוי וקייסי ביציע.
בדקה ה-50 הישווה דושן סבנטו את התוצאה ו-6 דקות לסיום כבש סיימון סצזיומר את שער הניצחון לזלצבורג. במהלך המשחק הורחקו שני שחקני מטרסבורג - מורץ (79) ו-ולטנר (83).
מאמן מכבי חיפה, אלישע לוי, שצפה במשחק אמר בסיומו: "זו קבוצה טובה וקשה. אנחנו לומדים אותה ונעשה הכל כדי לנצח".
הנהלת המועדון שוקלת לחכור מטוס שיסיע את הקבוצה לזלצבורג למשחק הראשון שייערך ב"רד בול ארנה" ביום רביעי, 19 באוגוסט. הגומלין יתקיים ביום שלישי, 25 באוגוסט, ברמת-גן.
בחיפה התקבלה החלטה עקרונית שלא לצאת במכירת כרטיסים לגומלין עד לאחר המשחק הראשון. רבים מאוהדי הקבוצה עשויים להגיע וללוות את הירוקים באחד מרגעי השיא של המועדון, שרחוק שלב אחד מהעפלה לליגת האלופות.
בחיפה מעדיפים בשלב זה שלא לעסוק בשאלה איזה שחקן או שניים יצטרפו לאחר שלב הפלייאוף ובכל מקרה, כבר עכשיו ברור שהקשר ג'ון קולמה ימשיך אחרי שבשבועות האחרונים מעמדו התחזק.
 |
| שי מימון. יצדיק את הקרדיט מול זלצבורג? (עמית מצפה) |
|
קולמה שספג ביקורת לאורך תקופה ארוכה, היה אחד המצטיינים בשני המשחקים מול אקטובה. מי שצפוי לעזוב הוא החלוץ ירו בלו. חיפה מחפשת שחקן כנף מהיר שיחליף אותו. האחרון לא שותף במשחק המהפך מול אקטובה.
שי מימון יהיה האיש שאמור למלא את מקומו של ג'ורג טשיירה המוצהב במשחק הראשון מול זלצבורג. למימון תהיה זו הזדמנות פז להוכיח שמקומו בהרכב. תוצאה טובה בזלצבורג תבטיח את מקומו של מימון בהרכב גם בגומלין. מימון ודקל קינן יצטרכו לפקוח עין מיוחדת על חלוצה המצוין של זלצבורג, מארק יאנקו, שכבש אשתקד 39 שערים.
בחיפה מרוצים מהתאקלמותו של ולדימיר דבאלשווילי שמוכיח שוב ושוב את יכולת הכיבוש שלו. אגב את דבאלשווילי וקולמה הביא לחיפה סוכן השחקנים, ג'קי דהאן.
 |
| דבאלשווילי. בחיפה מרוצים מיכולתו של הגיאורגי (תומר גבאי) |
|
דבאלשווילי ישחק ביום רביעי במדי נבחרתו, גיאורגיה, מול מלטה וב-5.9 מול נבחרת איטליה. חיפה תחזור להתאמן עם סגל מלא רק ביום חמישי ותוכל לגבש הרכב במשחק גביע הטוטו בק.אליעזר מול הפועל פ"ת.