מכבי תל אביב סיימה אמש (שבת) עוד משחק בליגת העל עם מהפך, הפעם 2:3 דרמטי על הפועל חדרה אחרי פיגור של שני שערים במחצית הראשונה. אושר דוידה, דור פרץ ודור תורג'מן בפנדל בדקות הסיום, הצליחו להפוך את התוצאה ולהעניק ניצחון חשוב לצהובים במאבק האליפות כאשר הפער מהפועל באר שבע צומק לפחות זמנית לשתי נקודות. 

למרות הכל, ועם כל הכבוד למהפך, מכבי ת"א לא נראית כמו אלופה. היא סופגת שערים זהים שבוע אחרי שבוע, היא לא משתפרת בפן ההתקפי אף על פי שהיא כן מצליחה לכבוש יותר מכולן, ובעיקר היא מותירה את הרושם שנגד יריבות איכותיות יותר היא תתקשה מאוד לקחת נקודות, כל זאת רגע לפני הכניסה לפלייאוף העליון. בקבוצה קיימת ביקורת על המאמן ז’רקו לאזטיץ’ וגם על השחקנים ומתקשים להבין איך שוב הציגו מחצית כל כך רעה, שבוע בלבד אחרי ריינה וגם כאשר מול קריית שמונה וסכנין היו אלה פני הדברים. 

"לא יכול להיות שאנחנו פותחים כל משחק ונראים רע ואז רודפים, משהו לא עובד, הגישה, המערך, ההוראות. הכל צריך להשתנות", אמרו בסביבת השחקנים, שם לא ממש מבינים את היחס כלפי ערן זהבי שאמש לא נכנס כלל אל הדשא. בדקות הסיום עלה יונס מלדה כדי לשמור על התוצאה. לאזטיץ' לא הסכים להתייחס לנושא ואמר אחרי המשחק כי זהו לא הזמן להתעכב על כך עכשיו. בכל אופן, אתמול בערב שבו כמעט כולם הציגו משחק חלש, תמוה שלא נמצא מקום לזהבי על הדשא עוד הרבה לפני המהפך. 

זז'רקו לאזטיץ' (רדאד ג'בארה)

לאזטיץ' מצידו לא הסכים עם הביקורות על משחק ההגנה של הקבוצה והספיגות הרבות: "המשחק היה גרוע מאוד במחצית הראשונה וטוב מאוד במחצית השנייה. לא אהבתי את הגישה, איבדנו כל כדור, לא שמרנו על העמדות, הם יצרו התקפות מתפרצות רבות בקלות, זה לגמרי ההפך ממה שהתכוונו לעשות. אנחנו עובדים באימונים הרבה על הקרנות בהגנה אבל אין שום דבר בטוח בכדורגל, ב-15 המשחקים הראשונים של העונה ספגנו שער 1 נגד טבריה, עכשיו ב-8 האחרונים ספגו 6. אז אנחנו מחפשים פתרונות חדשים עכשיו". 

הסרבי המשיך: "יש עלינו לחץ. החולצה של מכבי לא קלה. בטח כשיש את באר שבע שלא מאבדת נקודות ואם אתה לא לוקח נקודות, אז הם זוכים באליפות. זה לקח עבורנו לעתיד.  נעשה ניתוח פנימי, אנחנו צריכים לעבוד על דברים ולתקן ואחלוק עם שחקניי את מה שצריך לחלוק. זה התפקיד שלכם בתקשורת להגיד אם אנחנו טובים או לא. איבדנו יותר נקודות נגד חדרה, טבריה וקריית שמונה מאשר מול הקבוצות הגדולות, אז אולי הפלייאוף העליון דווקא יהיה טוב יותר מבחינתנו". 

"הטקטיקה היא לא הבעיה שלנו אלא הגישה. הנחישות", הוסיף המאמן. "נראינו יותר טובים במחצית השנייה. דיברתי על זה בהפסקה, שאם רוצים לזכות באליפות צריך לשנות גישה. אני תמיד משנה את ההרכב. אני לא חוזר על אותו הרכב במשך שבועיים. זה תלוי מאוד באותו השבוע, איך השחקנים מתאמנים, מי זמין והתכנית שלנו ליריבה".

רוי רביבו מתוסכל (רדאד גרוי רביבו מתוסכל (רדאד ג'בארה)

אגב, לאזטיץ' לא שטף את השחקנים בהפסקה. הוא היה רגוע, אמר לשחקנים שהוא מאמין בהם, שהוא משנה את השיטה ועובר לשחק 3-4-2-1 הגנתית והתקפית, בלי השינויים שמעבירים את הקבוצה לקו של ארבעה בהגנה בלי הכדור כפי שהוא נוהג לבצע כל העונה. לאזטיץ' אמר להם שאם לא יעשו מהפך הם לא יצליחו לקחת אליפות. יש לציין כי הסרבי הוא לא מאמן ששוטף שחקנים והאסיפות שלו עד כה לא היו סוערות או עלו לטונים גבוהים. 

אושר דוידה, שכבש את השער הראשון של מכבי ת"א במשחק, סיכם: "תחושות מעורבות. מצד אחד חטפנו שני גולים שאסור לקבל, מצד שני אני גאה בכל השחקנים ובצוות ובכולם על האופי. דיברנו במחצית, אמרנו שאם נתחיל להתלונן ולהוריד את הראש זה לא יעזור, כל אחד צריך להיות חיובי, להרים אחד את השני ולעשות את התפקיד שלו וננצח, וזה מה שהיה. מבואס על הספיגות אבל לנצח משחק כזה, שאפו לכולם".

דור תורגדור תורג'מן מתוסכל (רדאד ג'בארה)

"אני לא יודע אם הבעיה בגישה, אני מרגיש שפתחנו את המשחק בדקות הראשונות טוב וקיבלנו גול בקרן ואז התחלנו לאבד כדורים מוזרים באמצע, יש משחקים שזה כן גישה, היום לא הרגשתי את זה. הרגשתי שכולם חיוביים וממשיכים קדימה כדי להפוך",  המשיך דוידה. "מוזר להיות בפיגור של שניים מול חדרה, היו כמה שניות של הלם אבל אחרי זה כל אחד הרים את החבר שלו והיינו בסדר. עבדנו השבוע על הספיגות האלה, מבאס שזה קורה. מקווה שנעבוד על דברים יותר טוב ממה שעשינו עד עכשיו ושזה ייגמר כי מכבי ת"א לא צריכה לקבל גול בכל משחק ואפילו לא בכל שני משחקים. אבל כבשנו הכי הרבה בליגה וזו הנקודה הטובה שאני לוקח. אם נתקן את הספיגות אז יהיה טוב בסוף". 

על עצמו באופן אישי אמר: "לא פתחתי שני משחקים לפני, לא יכול להצביע על משהו ספציפי, מקצועית, אני מכבד כל החלטה, המשכתי לעשות את שלי ואני מאמין בדרך ובאמונה. היו לי רגעים מוזרים קצת לשחק על כל הקו השמאלי מבחינת ההגנה אבל רוב המחצית שלטנו והייתי כמו כנף, אז זה בסדר. אין משחק קל בליגה הזאת אבל אני מבין את האמירה של המאמן  שבפלייאוף העליון אמור להיות יותר נוח. אנחנו מתקשים נגד קבוצות קטנות כי אנחנו לא מוצאים פתרונות נגד משחק מאוד סגור, ונגד מי שבא לשחק כמונו הרבה יותר קל לנו וזה היה ניכר גם באירופה". 

לאזטיץ: זה היה שיעור טוב להמשך
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה