עיריית תל אביב שוקלת להתמודד במכרז לבניית אצטדיון כדורגל בבת ים. כזכור, עיריית בת ים יצאה בסוף השבוע למכרז לבניית אצטדיון חדש בן 30 אלף מקומות שיעמוד בתקנים של אופ"א ופיפ"א. מדובר באצטדיון שיקום בשטח של 20,000 מ"ר עם שטחי מסחר בסדר גודל זהה.

על פי תנאי המכרז, על המציע לממן את כל העלות הנאמדת בכ-550-600 מיליון שקלים, כאשר בתמורה הוא יקבל את האצטדיון לחכירה לתקופה של כ- 25 שנה. לקבוצת הפועל ת"א יש תכנית לגשת למכרז הזה והיא כבר עובדת על כך. גם מכבי ת"א של מיץ' גולדהאר עשויה להתעניין בפרויקט. אלא שעיריית ת"א נכנסה במפתיע לתמונה. בהוראת ראש העיר, רון חולדאי, העירייה הבעיה עניין במכרז והיא עשויה להגיש אף היא הצעה לבנות את האצטדיון בבת ים.

אלון סולר, חבר מועצת עיריית ת"א ומחזיק תיק הספורט, הסביר: "אני מברך על פרסום המכרז ושמח מנכונות עיריית בת ים לפעול לקידום הספורט במטרופולין. עיריית ת"א יפו השקיעה בעשור האחרון למעלה ממיליארד שקל בהקמת מתקני ספורט בעיר ואישרה לאחרונה 200 מיליון שקל נוספים לצורך הרחבת אצטדיון בלומפילד שתצא לפעול בתום העונה הנוכחית".

אלון סולר (חגי ניזרי)
אלון סולר (חגי ניזרי)
 

סולר המשיך: "אין בעיר שטחים בבעלות ציבורית אשר ניתן לבנות בהם איצטדיון חדש בטווח זמן קצר.בטווח הארוך תכנון העירייה הוא להקים איצטדיון במתחם צומת חולון  (בו פועל כיום בין השאר מתחם האימונים של מכבי ת"א בכדורגל). אנו לומדים בימים אלו את המכרז שפרסמה עיריית בת ים ובוחנים את האפשרות לגשת אליו מתוך כוונה ששם ימוקם האצטדיון העתידי. בצומת חולון נוכל להרחיב משמעותית את מגרשי האימונים ומחלקות הנוער".

בעיריית ת"א סבורים כי בכל מקרה הפרויקט להקמת האצטדיון בבת ים ייקח 9-10 שנים, כשבזמן הזה ישחקו הקבוצות בבלומפילד המשופץ. כפי שפורסם ב-ONE עיריית ת"א תתחיל את השיפוץ רק אם שלוש הקבוצות התל אביביות, מכבי, הפועל ובני יהודה, יתחייבו בכתב כי ישחקו באצטדיון בתום השיפוץ לפחות לתקופה של חמש שנים.

לעומת הפרויקט בבת ים, התכנית של בניית האצטדיון בצומת חולון היא עתידית ויכולה לקחת עוד כ-15-20 שנה לפחות. לכן בעירייה בוחנים ברצינות ללכת על האצטדיון בבת ים. אנשי עיריית ת"א עתידים כבר בימים הקרובים לרכוש את מסמכי המכרז שהוציאה עירייית בת ים.

רון חולדאי  (חגי ניזרי)
רון חולדאי (חגי ניזרי)
 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה