סגירת מועדון המנויים של מכון וינגייט פגעה בהכנסותיו. בעקבות הקיצוצים הצפויים בתקציב המדינה ולקראת תקופה של אי ודאות תקציבית, לא מן הנמנע כי מועצת המכון תעלה לדיון את האפשרות להחזירו לפעילות בשנה הבאה כדי לצלוח את התקופה הכלכלית המורכבת של התאגיד.

לאחר ההחלטה לסיים את פעילות מועדון המנויים במכון וינגייט, ל-ONE נודע כי ההכנסות ממועדון המנויים הגיעו בשנת 2023 לסכום שהוערך ב-2.4 מיליון שקלים, כך על פי תקציב המכון. זו הכנסה משמעותית לתקציב שלא קיימת עוד בעקבות סגירת מועדון המנויים, שהתחננו להישאר במקום בזמן שהנהלת המכון טענה כי באף מכון בעולם שמפעיל בתים לאומיים לנבחרות אין פעילות שכזאת. יש לציין, כי זוהי רק ההכנסה ולא הרווח משום שלמועדון היו גם הוצאות, אך זהו מקור תקציבי שאבד.

בדיון שנערך במועצת מכון וינגייט לפני כחודשיים וחצי, הוצגו לדירקטורים הנחות העבודה העיקריות לבניית תקציב 2025 של המכון. במצגת נכתב בין היתר כי קיים "חוסר ודאות לגבי היקף פעילות ותוכניות עבודה, אין אינדיקציה מהמשרד (הכוונה למשרד התרבות והספורט, א.מ) לגבי גובה התקציבים ו/או מדיניות אחרת". בין היתר, במסגרת הדיון הוצע כי מחירון השימוש במתקנים יוצמד לשיעור עליית המדד ב-3%, כאשר לצד זאת דווח להם כי "סגירת מועדון המנויים הובילה לירידה בהכנסות נטו, כל השנה".

בריכת וינגייט (מקסים דופלי, איגוד השחייה)בריכת וינגייט (מקסים דופלי, איגוד השחייה)

בעקבות הקיצוץ המסתמן בתקציב המדינה ל-2025 והעלאת המע"מ הצפויה, גורמים במועצת מכון וינגייט חוששים מהעתיד לבוא. כעת, בניגוד להחלטה הקודמת שקיבלו במועצה, גורמים בדירקטוריון שוקלים האם להעלות לדיון את האפשרות להחזיר את פעילות מועדון המנויים בשנה הבאה, גם אם במתכונת שונה.

על פי מסמך שחובר לפני שנה על ידי אגף השיווק והפיתוח העסקי במכון וינגייט, מועצת המכון החליטה על הפסקת פעילות מועדון המנויים ואפשרה להנהלה להחליט על אופן הפעלה מצומצם של הפעילות. ואכן, הוצעו פתרונות חלופיים כדי לא לפגוע בשגרת האימונים של הספורטאים האולימפיים, כמו הפעלה מצומצמת ומבוקרת של המנויים מחוץ לשעות הפעילות של נבחרות ישראל או הפעלה של חוגים בלבד, אך ההצעות הללו נדחו.

בין היתר, הוצע "להפעיל את המועדון רק בשעות הקצה בזמן שאין ספורטאים במקום, כאשר באמצע השבוע זה ייעשה לארבע שעות ביום. שעות חדר הכושר יצומצמו לשש שעות ביום בזמן שאין ספורטאים במקום". על פי המסמך שחובר בספטמבר 2023, המשמעויות עבור המכון בעקבות השינויים הללו היו "ירידה בהכנסות של כ-35% ל-1.7 מיליון שקל, צמצום שעות העובדים בחדר הכושר וצמצום עובד מועדון באמצע השבוע שמוערך ב-350 אלף שקל, כך שתרומת הרווח תעמוד על 1 מיליון שקל". כלומר, על אף הצמצום בפעילות המועדון, עדיין יהיה רווח נאה.

בריכת וינגייט (מקסים דופלי, איגוד השחייה)בריכת וינגייט (מקסים דופלי, איגוד השחייה)

במועדון של וינגייט היו כ-800 מנויים, אזרחים מן השורה, כאשר לפי ההערכות כ-70% מהם השתמשו בבריכה וכ-50% במכון הכושר ובחוגים. ההחלטה לסגור את מועדון המנויים נבעה מהרעיון להשאיר את המתקנים לשימוש הספורטאים של נבחרות ישראל בלבד ולהימנע מפגיעה בשגרת האימונים שלהם. במכון מתאמנים שחיינים שהם בעיקר מהאקדמיה ומנבחרות ישראל הצעירות בשחייה, טריאתלטים, שחייניות מנבחרת השחייה האמנותית ושחקני כדורמים מנבחרות ישראל.

בינתיים, הבריכה הישנה והחיצונית עומדת די ריקה ברוב שעות היום. בעבר, לפי המכון, הגיעו מידי יום כ-60 מנויים לבריכה וכ-40 לחדר הכושר. לאחר סגירת המועדון, בימים האחרונים השחיינים שמתאמנים במקום סיפרו ל-ONE: "אומנם יש פעילות של הנבחרות בשתי הבריכות, אבל לאחרונה כשהגעתי בבוקר לבריכה הישנה ראיתי שהיא עמדה די ריקה, אולי בגלל שרוב השחיינים האולימפיים מתאמנים במכללות בחו"ל. על פניו יש מקום למנויים, אם במכון ירצו להחזיר אותם".

הבריכה בוינגייט (אסף רגב, באדיבות איגוד הכדורמים) (מערכת ONE)הבריכה בוינגייט (אסף רגב, באדיבות איגוד הכדורמים) (מערכת ONE)

לאחרונה, אגב, מכון וינגייט העלה את תעריפי השימוש בבריכה, מה שאילץ את איגוד הכדורמים שלא לפתוח את עונת המשחקים עד כה. בגלל שחלק מהמשחקים מתקיימים במכון וינגייט, במצב הנוכחי, כך לטענת ראשי הענף, האיגוד והקבוצות לא יוכלו לעמוד בהוצאות הללו. משרד התרבות והספורט בוחן את הסוגיה בימים אלה. מבחינת המכון, תעריפי השימוש במתקנים לא ישתנו. גורמים בדירקטוריון טוענים כי לו היו הכנסות ממנויים, אולי היו מוצאים פתרון גם לסבסוד הפעילות בכדורמים.

בהנהלת מכון וינגייט טוענים כי אין חוסר ודאות תקציבית. לטענתה, בעבר נעשו ניסיונות להחזיר את מועדון המנויים, שנדחו על הסף, אך יחד עם זאת כל החלטות הדירקטוריון שיתקבלו בדיונים הפנימיים יבוצעו אם וכאשר תתקבל החלטה שכזאת. לטענת בכירים במכון, בכל אופן ההנהלה תדע לנהל את התקציב של 2025 בהצלחה, כך שאין צורך לחזור אחורה בנושא הזה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה