אחרי מדליות הזהב והכסף של תום ראובני ושרון קנטור בגלישת רוח, אתר השייט במארסיי התפנה לכניסתו של הדגם החדש בגלישת קייט פיול - דגם חדש בו תתחרה גל צוקרמן שסומנה כמי שמסוגלת להתמודד גם היא על מדליה במשחקים האולימפיים.

גל, שתחגוג בעוד כמה ימים 21, היא בתם של שני השייטים אלי צוקרמן ושני קדמי שהתחרו באולימפיאדת סידני 2000 והתחתנו מיד אחריה. אלי, המנהל המקצועי של איגוד השייט כיום, סיים שם במקום ה-13 ואילו אשתו סיימה במקום הרביעי ופספסה מדליה - אבל אולי הדור הבא יצליח לעשות את זה בתור הישראלית הראשונה שמתחרה על הדגם החדש.

גל צוקרמן (world sailing)גל צוקרמן (world sailing)

כשהייתה קטנה גל ביקשה ממנו להצטרף אליו לאולימפיאדת ריו 2016, אך הוא אמר לה: "את תגיעי לשם רק אם תשיגי את הקריטריון בכוחות עצמך". ובכן, היא השיגה אותו לפאריס 2024 ועכשיו הוא נאלץ לזוז הצידה. אבא אלי לא מתערב במה שנעשה בתחום הקייט פויל כדי שלא להיות בניגוד עניינים, כך שמונה לענף הזה המנהל המקצועי ערן סלע שעובד בצמוד למאמן שחף אמיר והם עושים עבודה מעולה.

גל הייתה אלופת העולם לנוער ב-2021, הגיעה למקום הרביעי באליפות אירופה 2022, למקום השישי באליפות העולם 2022 ולמקום השביעי באליפות אירופה 2024. כעת, במשחקים האולימפיים היא מדורגת במקום ה-11 אחרי ארבעה שיוטים, אבל היא עוד תוכל לתקן ותנסה להתברג לעשר המובילות על מנת שתוכל להעפיל לשיוטי המדליות בתחרות הקייט פויל.

"אני ממש מתרגשת מהמשחקים האולימפיים ורואים את זה", אמרה גל צוקרמן בראיון ל-ONE. "זה היה החלום שלי מאז שהייתי קטנה. תמיד כשאבא שלי היה נוסע למשחקים האולימפיים, הייתי רוצה להצטרף אליו, אבל הוא היה אומר לי 'אם את רוצה לנסוע לאולימפיאדה תגיעי לשם בעצמך'. אם היית אומר לי לפני ארבע שנים שאהיה פה, הייתי צוחקת. נכון, המשפחה שלי באה מהתחרות, אבל אני מרגישה שיש לי אחריות ושאני מייצגת משהו הרבה יותר גדול. באתי לפה כדי להוכיח לכולם שאני טובה, גם לאבא".

גל צוקרמן (Robert Hajduk)גל צוקרמן (Robert Hajduk)

איך מארסיי?
"הייתי כבר במארסיי בתחרות המבחן והיו לנו שלוש תחרויות הכנה פה. היה נחמד, למדנו כמה שאפשר על המקום והתאמנו בכל הימים שהיינו בו. צריך להכיר את הרוחות כמו בכל דגם, אבל יש עוד הרבה משתנים בדגם הקייט פויל, כי אם יש קצת אצות במים או שיורד גשם זה משנה את ההרגשה במים וצריך לשנות דברים בגלשן. יש הרבה אתגרים".

איך זה להתחרות בדגם הזה?
"מרחפים באוויר ועפים עם הרוח. זה מטורף להגיע למהירויות כאלה גבוהות ויש לך שקט, כי אין שפריצים מהמים. אני מרחפת מעל המים בשקט במהירות של 70 קמ"ש. זה די מסוכן, אבל אני אוהבת את האקסטרים. אני ממש משקיעה, עליתי הרבה במשקל בשביל הקמפיין הזה כדי שאוכל להחזיק על הגלשן ולשלוט בו. זה כיף".

גל צוקרמן בכלל לא התחילה בקייט פויל. זה ענף חדש במשחקים האולימפיים, שנועד למשוך את הצעירים לאירועי השייט. בתחילת דרכה, גל התחרתה בשייט אופטימיסט ו-420. היא אפילו הייתה הייתי באליפויות עולם במפרשיות 420, אבל היה לה קשה לבלוט בו כי התחום היה תחרותי. מי שדחף אותה ועוד רבים אחרים להגיע לקייט פויל היה המאמן שחף אמיר. בזכותו, כך אומרים באיגוד השייט, הישראלים הצליחו להגיע לרמה תחרותית די מהר בזכות עבודה יום-יומית בים.

גל צוקרמן (Robert Hadjduk)גל צוקרמן (Robert Hadjduk)

איך הגעת דווקא לקייט פויל, מבין כל דגמי השייט?
"במחנה האימונים הראשון שלי למדתי על הקייט פיול. זה היה באוגוסט 2019, כשעשיתי קורס קייט רגיל ביוון. זה היה חלום שלי מאז שהייתי קטנה אבל ההורים שלי לא אישרו לי לעשות את זה קודם לכן כי זה היה די מסוכן. אחר כך חזרתי לארץ ופרצה מגפת קורונה, ובגלל שאני גרה בקיבוץ שדות ים לא היה הרבה לאן ללכת חוץ מהחוף אז יכולתי לגלוש הרבה".

ומתי הבנת שאת רוצה להתחרות בזה?
"לא תכננתי להתחיל להתחרות עם הקייט פויל. בזמן מגפת הקורונה שחף אמיר אמר לי 'בואי תנסי קייט פיול, זה נכנס לאולימפיאדה כדגם חדש'. ראיתי את הקייט פויל כשאנשים מבוגרים גלשו, זה היה נראה איטי ומשעמם אז אמרתי שאני לא רוצה, אבל ניסיתי במחנה אימונים בחיפה במאי 2020 והתאהבתי בזה. יש משהו בתחושה הזו כשאני מרחפת מעל המים שאין בשום דגם אחר בשייט. אנחנו יותר מהירים מדגם גלישת הרוח של ה-IQ פיול. כשאמרתי להורים שלי שבחרתי בזה, הם תמכו בי כי ראו שהפסקתי להפליג ושאני ממש נהנית בקייט פיול".

גל צוקרמן עם המדליה (איגוד השייט בישראל)גל צוקרמן עם המדליה (איגוד השייט בישראל)

מה את מסוגלת לעשות במשחקים האולימפיים?
"אני מקווה להישג גדול. השתפרתי לאחרונה ואני מקווה שזה יעבוד. אני מקווה להיות על הפודיום. האם זה אפשרי? נראה. נעשה כל מה שאני יכולה כדי שזה יקרה. מה שמשמח אותי זה שיש רק נציגה אחת מכל מדינה, בגלל שבתחרויות יש בדרך כלל שלוש צרפתיות נורא טובות ועוד כמה בריטיות טובות. נולו לוריאן מצרפת ואלי אלדריג' מבריטניה הן גולשות קייט פויל איכותיות מאוד, אבל הכל יכול להיות וזה מה שהופך את התחרות למעניינת, במיוחד עם שיטת הגמר שיש לנו".

ואכן, השיטה בקייט פויל היא ייחודית ודי מורכבת, אבל כזאת שמכניסה עניין. קודם כל, המטרה של גל תהיה להתברג לטופ 10. מיד לאחר מכן, יתקיימו שני חצאי גמר במקביל - בהם יתחרו כל גולשות הקייט פויל שסיימו במקומות 3-10. מי שיסיימו במקומות הראשון והשני בתום התחרות הסדירה העפילו אוטומטית לגמר.

נועה לסרי, גל צוקרמן, שרון קנטור ושי קקון (שחר גרוס)נועה לסרי, גל צוקרמן, שרון קנטור ושי קקון (שחר גרוס)

בכל חצי גמר יתחרו ארבע גולשות קייט פויל. המטרה של כל גולשת תהיה להשיג שלושה ניצחונות כדי להפעיל לגמר. מי שנכנסו מהמקום הראשון לחצי הגמר, שהם הגולשים שסיימו במקומות 3-4 בתחרות הסדירה, יגיעו לשם כבר עם שני ניצחונות כך שיצטרכו לנצח רק עוד פעם אחת. מי שבחצי הגמר כשהם מדורגים מהמקום שני, כלומר הגולשים שסיימו 5-6 בתחרות הסדירה, יגיעו עם ניצחון אחד. שני הגולשים האחרים יגיעו לחצי הגמר בלי שום מקדמה ויצטרכו להפתיע ולנצח שלושה שיוטים. בכל אופן, בחצי הגמר, גולש הקייט פויל הראשון שמשיג שלושה ניצחונות בכל בית יעפיל לגמר.

בגמר יתחרו רק ארבעה נציגים וגם שם הראשון שישיג שלושה ניצחונות יזכה בזהב. גם בגמר יש יתרון לפי מיקום, כאשר הגולש שסיים את התחרות הסדירה במקום הראשון יתחיל עם שני ניצחונות כך שיצטרך לנצח רק פעם אחת, מי שסיים שני יתחיל עם ניצחון אחד כך שיצטרך לנצח רק פעמיים, ואילו שני המנצחים מחצאי הגמר יתחילו ללא שום מקדמה וייאלצו לנצח שלושה שיוטים כדי לסיים בראש הפודיום. אגב, כבר היו תחרויות שמישהו עלה בלי ניצחון בכלל וניצח בתחרות.

ההצלחות בגלישת רוח הגדילו את התיאבון?
"זה מטורף לבוא כנבחרת גדולה. זו הנבחרת הכי גדולה שהייתה בשייט וגם הרוב הם נציגים צעירים. שרון קנטור היא כמעט בגיל שלי, קצת יותר גדולה. אנחנו חברות טובות, פחות יוצא לנו לראות אחד השנייה אבל במארסיי אנחנו מעודדות אחת את השנייה כי ה-IQ פויל ואנחנו באותו החוף. הלוואי ואצליח לעשות את מה שהיא עשתה בקמפיין האולימפי הזה".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה