המשחקים האולימפיים, מאפשרים לקהל הספורט ברחבי העולם לחוות אירועי ספורט שונים ובעיקר מאפשרים להם לבקר ולחוות מתחמי ספורט, שביום יום, אולי לא היו מבקרים בהם, בטח לא במחירים הללו. 

אחד מהם, הוא מתחם הרולאן גארוס בפאריס, בו מתקיים אחד מארבעת הגראנד סלאמים הנחשבים ביותר, המתחם אשר בו נוצרו אגדות על משטח החימר הייחודי. רפאל נדאל, הוא שיאן הזכיות בטורניר עם לא פחות מ-14 זכיות, כשהרחק אחריו, נמצא נובאק ג’וקוביץ’ עם שלוש זכיות.

בתחילת השבוע, המתחם היוקרתי, עבר הסבה ומיתוג מחדש, בצבע הוורוד, המזוהה כל כך עם אולימפיאדת פאריס 2024, כאשר המוני אנשים נהרו לאזור הממוקם ליד יער בולון. השביל הארוך למתחם המיוחד, היה מלא במאות צופים, שחלפו על פני כמות לא קטנה של מוכרי כרטיסים, שניסו למכור את מרכולתם.

הצופים בפאריס (פרטי)הצופים בפאריס (פרטי)

הכניסה למתחם, מציגה לא מעט יוקרתיות עם שלט כסוף המברך את הבאים: “STADE ROLAMD-GARROS”. אלא שבטורניר הנוכחי, גם השמות הגדולים, הגיעו להתחרות: רפאל נדאל וקרלוס אלקראס, בנוסף לג’וקוביץ’ בהופעת הבכורה שלו מהאולימפיאדה, ינסו לקחת את הזהב ולפחות לפי הטירוף בסיבוב הראשון, צפוי טורניר מדהים.

הספרדי הצעיר, יורש העצר, עלה ראשון למשטח החימר המזוהה כל כך עם מולדתו, כשפגש באצטדיון "סוזאן לנגדון", יריב לבנוני שלא בדיוק היווה לו יריב. ההערצה לאלקראס עצומה: דגלי ספרד רבים התנוססו ברחבי האצטדיון הקטן יותר, כאשר דווקא הלבנוני זכה גם הוא ללא מעט עידוד, ככל הנראה בגלל היותו האנדרדוג. 

הכול היה מוכן להיכל הטניס בצרפת, אצטדיון פיליפ שארטייה, שאירח את הסרבי, במסעו האחרון לקחת את המדליה בהופעתו האחרונה במשחקים האולימפיים. אם במשחקו של אלקראס, ניתן היה לראות נוכחות תקשורתית מועטת יותר, בעיקר ספרדית, במשחקו של הסרבי היה טירוף אמיתי. למעלה מ-100 עיתונאים הגיעו לסקר את הסרבי, שכהרגלו הדליק את הקהל וסיפק כמה מהלכים גדולים.

קרלוס אלקראס (רויטרס)קרלוס אלקראס (רויטרס)

הטורניר האולימפי התחפש אתמול לווימבלדון: בשל הגשם שפקד את הבירה הצרפתית בין שישי לראשון, לא מעט משחקים עוכבו או בוטלו, כאשר רק במגרשים המקורים שוחקו משחקים. אך אל תדאגו, זה לא מנע מאלפי רוכשי כרטיסים להגיע למתחם, שמציע הרבה מעבר למשחקים עצמם.

נראה שהצרפתים הגיעו מוכנים מבחינת הארגון: בכל פינה ניתן היה למצוא שלט מכווין, בכל שער כניסה ניתן היה למצוא סדרן ובכלל, האירוע, אולי כיאה לספורט הלבן, אורגן בצורה מצוינת. מי שהיה רוצה (בעיקר הילדים הקטנים שבמתחם), יכלו היה לשחק בעצמם במעין מגרשי מיני טניס שהוצבו ברחבי המתחם.

. (פרטי). (פרטי)

הצרפתים יודעים לתת כבוד לגיבורים שלהם. אחרי שראינו את השתתפותם של גדולי הספורטאים לאורך ההיסטוריה דוגמת זינדין זידאן, טוני פארקר וטדי רינר, גם במתחם הרולאן גארוס ניתן למצוא שבילי הליכה אשר לאורכם תמונות ומידע על כל הישגי השחקנים הצרפתים בטורניר הגראנד סלאם היוקרתי. אמילי מאורסמו, שהופיעה בעצמה בטקס הפתיחה הופיעה, כשגם מריון ברטולי, ז’ו וילפרד טסונגה ושחקנים נוספים הופיעו.

בכלל, הצרפתים יצרו לא מעט אטרקציות במתחם: חנות מזכרות מיוחדת, חנות אולימפית ממותגת עם אפשרות לרכישת הקמע הרשמי של האולימפיאדה, כשגם מסכים שונים פרוסים ברחבי המתחם ומאפשרים לעקוב בלייב אחר לוח התוצאות והמשחקים.

אזור מתחם הטניס בפאריס (פרטי)אזור מתחם הטניס בפאריס (פרטי)

ברחבי המתחם, ניתן למצוא גם לוחות ידניים אשר מתעדכנים מדי משחק ומאפשרים לראות את ההגרלות השונות והדרך לגמר של כל ספורטאי או ספורטאית, כולל היחידים, היחידות וטורניר הזוגות. המתחם הגדול מכיל גם אזור תקשורת רחב, לאונג’ים מיוחדים למשפחות השחקנים ובעיקר אווירה של טורניר גראנד סלאם אמיתי, בטח לאור המשתתפים. אז לצד כל התחרויות אשר יותר מזוהות עם האולימפיאדה, סעו למתחם ותצפו בגיבורי הטניס מקרוב.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה