נבחרת הג’ודו של ישראל עשתה היום (שבת) היסטוריה, ואחרי האכזבה בקרבות היחידים, הצליחה ביחד לזכות במדליית הארד הקבוצתית לאחר שגברה על רוסיה בקרב המכריע. ישראל ניצחה 3:4 את איטליה, הפסידה 4:3 לצרפת והמשיכה לניצחון 2:4 על ברזיל ו-1:4 על הרוסים בבית הניחומים במשחקים האולימפיים בטוקיו. הנבחרת הצטרפה לרשימה יוקרתית וזוהי המדליה ה-10 של ישראל במשחקים, והשישית בג’ודו.
יעל ארד – מדליית כסף, ברצלונה 1992
הג’ודאית הייתה הספורטאית הראשונה שפרצה את הסכר וזכתה במדליה אולימפית עבור ישראל. היא עשתה זאת במשחקים האולימפיים בברצלונה 1992, כאשר הצליחה לזכות במדליית הכסף בענף הג’ודו (עד 61 ק”ג). היא הגיעה עד לגמר כשהיא מנצחת בחצי הגמר את אייקוף הגרמניה, אלופת העולם הבלתי מנוצחת עד אז. בגמר הפסידה לצרפתיה קתרין פלורי בעקבות החלטת שופטים.
אורן סמדג’ה – מדליית ארד, ברצלונה 1992
יממה אחת בלבד לאחר ההישג ההיסטורי של ארד, הג’ודקא הכפיל את מאזן המדליות של ספורטאים ישראלים במשחקים האולימפיים, לאחר שזכה במדליית ארד – גם הוא בענף הג'ודו (עד 71 ק"ג). סמדג'ה הצליח לנצח בחמש הקרבות באולימפיאדה בזמן שיא של 5 דקות ו-45 שניות. כיום משמש כמאמן הנבחרת.
גל פרידמן – מדליית ארד, אטלנטה 1996, ומדליית זהב, אתונה 2004
גולש הרוח הפך במשחקים האולימפיים באטלנטה 1996 לספורטאי השלישי בתולדות המדינה העונד על צווארו מדליה אולימפית, לאחר שזכה בארד בתחרויות גלשני מיסטרל. שמונה שנים לאחר מכן, באולימפיאדת אתונה 2004, הוא שבר תקרת זכוכית נוספת כאשר הפך לישראלי הראשון (והאחרון) שזוכה במדליית זהב.
מיכאל קולגנוב – מדליית ארד, סידני 2000
חותר הקייק הפך לספורטאי הישראלי הרביעי שזוכה במדליה אולימפית. הוא זכה ביום האחרון של המשחקים האולימפיים סידני ב-500 מטר קיאק יחיד. בנוסף, היה במרחק נגיעה ממדליה נוספת, כאשר סיים במקום הרביעי במקצה ה-1,000 מטרים.
אריק זאבי – מדליית ארד, אתונה 2004
הג’ודקא הפך במשחקים האולימפיים באתונה לשלישי שזוכה במדליה אולימפית בענף הג’ודו ולספורטאי החמישי אי פעם במדינת ישראל שרושם הישג זה, כאשר זכה במדליית ארד לאחר שבית הניחומים גבר על פרנק מאוסימה הקמרוני, גילאן למייר הצרפתי ואלקו ואן דר חיסט בקרב על המדליה. עוד לפני המשחקים, זכה 3 פעמים באליפות אירופה.
שחר צוברי – מדליית ארד, בייג’ינג 2008
גולש הרוח הישראלי, זכה במשחקים האולימפיים בבייג’ינג במדליית ארד אולימפית בתחרויות דגם הניל פרייד. הוא הפך לגולש הרוח השני בישראל שזוכה במדליה אולימפית, שהייתה השביעית של ישראל בכל הזמנים.
ירדן ג’רבי – מדליית ארד, ריו דה ז’ניירו 2016
הג’ודקא השיגה במשחקים האולימפיים ב-2016 את המדליה האולימפית השנייה של ספורטאית ישראלית, 16 שנים אחרי יעל ארד. היא ניצחה בבית הניחומים את יאנג ליקה מסין ומיקו טאשיקו היפנית, וזכתה במדליית הארד, שהייתה השמינית של ספורטאים ישראלים ושברה בצורת של שמונה שנים.
אורי ששון – מדליית ארד, ריו דה ז’ניירו 2016
ששון זכה במדליית הארד בקטגוריית המשקל מעל 100 ק"ג, שהייתה השנייה של ישראל במשחקים האולימפיים בריו דה ז’ניירו. בחצי הגמר ששון הפסיד בוואזרי לטדי רינר הצרפתי בשנייה האחרונה של הקרב ונשר לקרב על מדליית הארד, שבו ניצח את הקובני אלכס גארסיה מנדוזה בקרב שהוכרע בעקבות עונשים.
אבישג סמברג – מדליית ארד, טוקיו 2020
לוחמת הטאקוונדו הישראלית, אבישג סמברג בת ה-19, זכתה במדליה האולימפית העשירית בתולדות מדינת ישראל והפכה לספורטאית התשיעית שזוכה במדליה במשחקי האולימפיים. סמברג ניצחה יריבה מטורקיה בבית הניחומים בתום קרב קשה ועשה היסטוריה, כשהיא גם הצעירה ביותר לזכות במדליה.