אחרי שממשלת יפן אסרה גם על קהל מקומי להיכנס ליציעים באולימפיאדת טוקיו, מתברר כי דווקא באירועי ספורט אחרים ברחבי יפן הקהל עדיין מורשה לצפות ובכמויות גדולות יחסית - מה שמביא ביקורת גדולה היום (ראשון) על ההחלטה של היפנים להשאיר את היציעים ריקים במהלך אירוע הספורט הגדול והמגוון ביותר בעולם.

בימים האחרונים ראשי הוועד האולימפי הבינלאומי, ובהם היו”ר תומאס באך, מפעילים לחצים גדולים על השלטונות ביפן כדי שאלה יחזרו בהם מההחלטה למנוע מהקהל לצפות באולימפיאדת טוקיו מהאצטדיונים והאולמות. לפי הדיווחים, באך אף התעקש למען הצהרה כי אם תהיה ירידה בתחלואה הקהל יחזור, אך ללא הצלחה לעת עתה.

כיסאות ריקים באצטדיון בלומפילד (רדאד ג'בארה)כיסאות ריקים באצטדיון בלומפילד (רדאד ג'בארה)

בכל אופן, הלחצים הללו מופעלים בעיקר משום שנודע לאנשי הוועד האולימפי הבינלאומי כי באירועי ספורט אחרים ביפן, כולל אפילו במשחקי ההכנה לאולימפיאדת טוקיו, דווקא יש נוכחות של קהל. לכן הם בוודאי תוהים מה ההבדל.

היפנים מאפשרים לחובבי הספורט לצפות במשחקים שונים ברחבי המדינה האסייאתית, בהתאם למצב התחלואה באזורים בהם מתקיימים המשחקים. כך היה במשחקי הבייסבול שנערכו לאחרונה בליגה היפנית, במשחק הכדורסל בין יפן לבלגיה שנערך השבוע, וגם אתמול (ראשון) במשחק הכדורגל בין הנבחרות האולימפיות של יפן וספרד אליו נכנסו אלפי צופים שישבו במרחק זה מזה. על פי דיווחים מקומיים, היו כ-14,800 אוהדים במשחק האול-סטאר של ליגת הבייסבול המקומית שנערך אתמול.

מאיה יושידה (מימין) וג'רביניו (רויטרס)מאיה יושידה (מימין) וג'רביניו (רויטרס)

בעקבות זאת, קפטן נבחרת הגברים של יפן בכדורגל, מאיה יושידה, קרא למארגני המשחקים האולימפיים לשקול מחדש את החלטתם שלא לאפשר לקהל להיכנס ליציעים גם בזמן הטורניר האולימפי בו הוא ישתתף. בכך למעשה, לראשונה נשמעת בתוך יפן ביקורת נגד החלטת הממשלה המדוברת לאסור על כניסת קהל.

באולימפיאדת טוקיו יהיו גם משחקי כדורגל כאמור ושחקן הנבחרת הודה כי יהיה לו קשה לשחק ללא התמיכה של האוהדים המקומיים. יושידה אמר במסיבת העיתונאים של נבחרתו: “לא מעט מהכסף של האזרחים ביפן הולך למסים שנועדו לממן את המשחקים האולימפיים, אבל אותם אנשים לא יכולים ללכת לאצטדיון ולצפות בהם, אז אתה תוהה למי בכלל מיועד כל האירוע הזה? הספורטאים רוצים לשחק מול האוהדים שלהם, אני בטוח בזה”.

מאיה יושידה (רויטרס)מאיה יושידה (רויטרס)

יושידה, בלמה של סמפדוריה האיטלקית, הוסיף כי לספורטאים קשה במיוחד לא להופיע מול המשפחות שלהם: “בני המשפחה שלנו הוציאו מכיסם הרבה כסף כדי שתהיה לנו קריירה ספורטיבית שתביא גאווה למדינה. הם הקריבו המון ותמכו בנו גם כשיצאנו לחו”ל. הם חלק מזה. אז אם הם לא יכולים לצפות בנו, בשביל מי אנחנו משחקים? אני מקווה שישקלו את ההחלטה הזו שוב”.

מתברר כי במשך תקופה ארוכה יושידה מנסה להיאבק בהחלטה של ממשלת יפן שאוסרת על קהל זר וקהל מקומי להגיע לצפות במשחקים האולימפיים בגלל חשש מהתפרצות של המגפה בקרב האוכלוסייה המקומית. בין היתר, הוא פרסם לפני כמה ימים בחשבון האינסטגרם שלו תמונה עם הכיתוב: “הכדורגל תמיד טוב יותר עם קהל”. מאוחר יותר, כאמור, הביע את דעתו הביקורתית בפומבי. האם הלחץ יעזור? סביר להניח שלא, אבל ההחלטה של היפנים להחריג דווקא את אולימפיאדת טוקיו נראית תמוהה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה