נבחרת ישראל פתחה היום (חמישי) את הופעותיה במשחקים הפראלימפיים בריו, כשנבחרת השחייה הייתה הראשונה להתחרות ולהביא גאווה גדולה.

כשבאמתחתה שמונה מדליות - ארבע מכסף וארבע נוספות מארד, השחיינית הפראלימפית ענבל פיזרו התחרתה במקצה ה-200 מטר חופשי וסיימה במקום הראשון במקצה בתוצאה של 3:03:25. פיזרו שחתה במסלול 4 ולאחר מאה מטרים היא הייתה במקום השני בזמן של 1:30:85. לקראת 50 המטרים האחרונים פיזרו הסתובבה ראשונה ב-2:17:31 ובסיום סיימה ראשונה כשעצרה את השעון על 3:03:25, תוצאה איטית בעשר שניות מהשיא האישי שלה. זה הספיק למקום הרביעי, ממנו הגיעה לגמר. 

ענבל פיזרו (קרן אייזקסון)
ענבל פיזרו (קרן אייזקסון)
 

עוד לפני כן, יואב וילנסקי פתח את התחרויות והיה הראשון לקפוץ למים בנבחרת. המקצה הראשון שלו היה ב-100 מטר גב (נחשב למשחה החלש שלו). חרף העובדה שהגיע אחרון במקצה שלו ולא עלה לגמר, השחיין הישראלי הצליח לשבור את שיאו האישי ולעצור את השעון על 1:32:37 דקות.

לראשונה בקריירה וילנסקי הצליח לרדת מדקה ו-33 שניות. במשלחת הישראלית לא בנו על המקצה הזה של וילנסקי והוא השתתף בו כתחרות הכנה למקצים של ה-200 מטר מעורב ו-100 מטר חזה, המשחים החזקים שלו בהם התקווה היא שהוא יעלה לגמר.

ורוניקה גירנקו (קרן אייזקסון)
ורוניקה גירנקו (קרן אייזקסון)
 

מעט אחריו קפצה למים ורוניקה גירנקו בת ה-18, שסיימה במקום השביעי במקצה המקודמות של 100 מטר חופשי, לאחר שעצרה את השעון על 2:59:28 דקות ולא עלתה לגמר.

רון בולוטין, ראש המשלחת והמנהל המקצועי של הועד הפראלימפי הישראלי אמר לאחר העפלה של פיזארו: "הסינית יאו קואן זאת הפתעה חדשה בנוסף ליריבות הוותיקות, כמו הנורווגית והספרדיה. יהיה מאוד קשה בגמר".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה