2024 רק לפני רגע הסתיימה וכבר אנחנו מקבלים את הגראנד סלאם הראשון של השנה. אליפות אוסטרליה תהיה קודם כל עוד צ’אנס של מלך הטורניר עם 10 הנפות, נובאק ג’וקוביץ’, להשיג את הגראנד סלאם ה-25 בקריירה ולהגדיל את הפער בפסגה, וככה על הדרך גם להכניס לארון העמוס והנוצץ את התואר ה-100 בקריירה המפוארת שלו. 

את נובאק כמובן שאף פעם אסור להספיד, אבל קסם נוסף שלו במלבורן יהווה אפילו הפתעה, כן כן, לא פחות. הסרבי בן ה-37 נמצא הרחק משיאו ולא במקרה הוא לא הצליח לזכות במייג’ור בשנה שעברה. אז נכון באולימפיאדה הוא התעלה בענק, אבל עדיין יש פער עצום בין זה לתחרות של הטוב מחמש מערכות.

הרבה יותר מתישה, מסובכת ובעייתית לפנומן הסרבי שכבר עשה הכל מהכל בקריירה, ובעיקר נראה שבא ליהנות ולחוות את הרגעים של שלהי הקריירה. בטורניר בבריסביין, שהיה למעשה הכנה עבורו, לפני ה-AO הוא נוצח במפתיע מול הסרב-בוט האמריקאי החביב, ריילי אופלקה.

באופן טבעי, עם הירידה בדירוג בשנה האחרונה (7 בעולם), גם ההגרלה כמובן לא שיחקה לטובתו, וכבר ברבע הגמר הוא עשוי לפגוש בקרלוס אלקראס, כשבשמינית צפוי לחכות לו גריגור דימיטרוב, הבולגרי המנוסה, שהיה בכושר נהדר בשנה האחרונה ובהחלט צפוי לעשות לנולה צרות צרורות.

נובאק גנובאק ג'וקוביץ' (רויטרס)

החידוש הגדול השנה יהיה לראות את הציוות המפתיע – נובאק ומארי, השניים שהיו יריבים גדולים משתפים פעולה, לפחות לבינתיים. הבריטי הצטרף לצוות של נולה, שהעיד לאחרונה שהיה לו מאוד מוזר לחשוף מול יריב גדול שלו את הסודות, אבל יש להם כימיה מצוינת. מי יודע? אולי דווקא הבריטי, שפרש לא מזמן, יהיה זה שיחזיר את נובאק להיות מעל כולם, לפחות לשבועיים.

בצד השני ובניגוד לנולה, מי שיגיע כפייבוריט לזכייה הוא האלוף מהשנה שעברה. יאניק סינר לעולם לא ישכח את שנת 2024, בה קפץ קדימה ושבר בדרך כל מחסום אפשרי. האיטלקי בן ה-23 חגג באוסטרליה ובארצות הברית, לקח את איטליה על הגב להנפה נוספת בגביע דייויס וגם ניצח את טורניר גמר הסבב לעיני הקהל הביתי בטורינו.

האיש והגזר הוא הטניסאי הטוב בעולם, על כך אין שום ויכוח, לפחות כרגע. הוא מאוד שלם, מאוד יציב, ובעיקר מאוד מסודר בראש. הדירוג הגבוה שלו סידר לו הגרלה נוחה על הנייר, ונוחה המשמעות שלה היא כמובן להימנע ממפגש מול קרלוס אלקראס לפני הגמר. אם הספרדי ינצח את נולה ברבע הוא עתיד לפגוש את זברב בחצי הגמר.

יאניק סינר (רויטרס)יאניק סינר (רויטרס)

נתעכב רגע על הטניסאי הגרמני האיכותי, שטיפס בדירוג בשנה שעברה עד למקום השני, אך שוב כמו תמיד כשל במאני-טיים ובטורנירים ששם בסוף מחכה תואר מייג’ור. מי יודע אולי זו השנה של זברב בן ה-27, כי אם הוא יצליח אפילו לשבועיים לעשות את השדרוג הזה בראש שלו, הוא בהחלט יכול סוף סוף להגשים את החלום.

הצלע השלישית, יותר נכון השנייה, מבחינת סיכוי להנפה במלבורן, היא אלקראס. מרגיש אולי ש-2024 הייתה טיפה מאכזבת עבור קרליטו, אבל מבחינת תארים ממש לא. הוא סיים אותה עם שני מייג’ורים והמשיך למלא את הארון שלו, אבל בניגוד לסינר, לקרליטו בן ה-21 נראה שעדיין יש את מחסום מנטלי כלשהו. הוא חגג ברולאן גארוס וגם בווימבלדון, אבל ההפסד לנובאק בגמר האולימפי סדק אצלו משהו.

קרלוס אלקראס (רויטרס)קרלוס אלקראס (רויטרס)

לאחריו הוא נראה הרבה יותר עצבני ולחוץ, את היכולת וכל החבילה יש לו בשפע, אבל לא מעט עליות וירידות, שזה טבעי והגיוני. אך כשכל הזמן משווים אותך לשלושת הפנומנים ולזה שהגיע למלא את החלל שהשאירו, זה לא פשוט, לא פשוט בכלל. הוא זכה בטורניר בייג’ינג, אבל הסיומת שלו ל-2024 לא הייתה טובה, ובכלל מרגיש שדווקא על המשטח הקשה הוא מרגיש פחות בנוח.

בינתיים בשולי המשחק, האליל שלו, רפא נדאל, פרש, וקרלוס לקח על עצמו את מנהג סידור הבקבוקים (כמו חיילים) ליד הספסל שלו. מי שלא הבין יראה את זה באליפות הנוכחית. בכל אופן, נראה, לפחות לי, שאם מישהו יכול למנוע מסינר להדביק לו מייג’ור נוסף ושלישי ברציפות על המשטח הקשה, זה רק הספרדי שמדורג שלישי.

הבמה של ארינה סבאלנקה, קוקו גוף מחכה בפינה

בנשים הבמה כולה של ארינה סבאלנקה, הבלארוסית שזכתה בגראנד סלאם בשנתיים האחרונות מגיעה עם כל הלחץ על הגב, אבל בשנה שעברה היא הוכיחה שהיא יודעת להתמודד היטב גם עם זה, ובצורה מצוינת. סבאלנקה, שגם נישלה בשנה שעברה את איגה שפיונטק מהמקום הראשון בסבב ה-WTA, מחפשת מייג’ור רביעי בקריירה, כל השלושה אגב היו על המשטח הקשה.

המדורגת ראשונה הגיעה מלבורן עם מומנטום מצוין והכנה אידאלית – זכתה בטורניר בריסביין ושמטה רק מערכה אחת לאורך כל התחרות. רק לא מזמן היה נראה ששפיונטק הולכת לפרק את כל הסבב בזו אחר זו, אולם אצל הפולנייה חלה נסיגה, והיא בעיקר נשארה מרשימה במשטחי החימר. במלבורן היא מעולם לא עברה את חצי הגמר, כשאל מעמד חצי הגמר היא הגיעה ב-2022.

ארינה סבאלנקה (רויטרס)ארינה סבאלנקה (רויטרס)

בניגוד לפולנייה, קוקו גוף נמצאת בכושר אדיר בפתיחת שנה – האמריקאית סיימה את היונייטד קאפ במאזן מושלם בדרך לזכייה. בנובמבר היא גם חגגה בסיום טורניר גמר סבב הנשים ובכלל היא נמצאת בנסיקה, אם מישהי יכולה להסתכל לסבאלנקה בלבן של העיניים ולקחת לה את התואר מהידיים, זו לגמרי הטניסאית בת ה-20. אגב, בשנה שעברה היא הגיעה לחצי הגמר.

שחקנית נוספת שהאמריקאים מקווים שאולי הפעם תככב היא ג’סיקה פגולה הוותיקה, הטניסאית בת ה-30 תגיע כנראה כשהאכזבה בגמר אליפות ארה”ב בשנה שעברה עוד יושבת לה בראש. אז היא נוצחה בגמר מול הבלארוסית אחרי 7:5, 7:5, והייתה קרובה מתמיד להשיג את המייג’ור הראשון שלה בקריירה, שאיך להגדיר אותה? נחמדה. היא תמיד שם למעלה בטופ, אבל לא מצליחה להיות מעל כולן בסוף בסוף.

גג'סיקה פגולה (רויטרס)

טניסאיות נוספות שאמורות להגיע עד לשלבים הגבוהים יחסית הן ג’סמין פאוליני, קינוואן ז’אנג, ילנה ריבאקינה ואמריקאית נוספת – אמה נבארו. למרות כל השמות שהוזכרו כאן, בטניס הנשים קרה לא פעם שאחת הטניסאיות ממרומי המקום ה-30 ויותר מכך, סגרה שבועיים חלומיים וזכתה בטורניר. בניגוד לטניס הגברים (כמעט באופן מוחלט), כאן אי אפשר אף פעם להיות בטוחים שהתואר יישאר אצל אחת מהטופ 10.

זינוק ענק בכספי הזכייה

מבחינת הפרסים גם באוסטרליה יש עלייה גדולה בסכום, כמעט 12% יותר רק בהשוואה לשנה שעברה. סכום הפרסים עבור השחקנים עלה בכל השלבים, המנצח והמנצחת יכניסו לכיסם 2.198 מיליון דולר, שחקן שיפסיד כבר בסיבוב הראשון ייקח הביתה לא פחות מ-82.9 אלף דולר. רק בעשור האחרון סכום כספי הזכייה באוסטרליה זינק ביותר מ-100%, עלייה מטורפת.

זרק בעצבים את המחבט ופגע בצופה ביציע
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה