עונת הדשא, היוקרתית והנוצצת של סבב הטניס העולמי כבר כאן, ועל הבמה המרכזית בלונדון יחל טורניר ווימבלדון, כששוב כמו בכל השנים האחרונות, ובפרט מאז דעיכתו של רוג’ר פדרר (עד לפרישה כמובן), נובאק ג’וקוביץ’ יגיע כפייבוריט הגדול להניף שם שוב פעם את הגביע.

אחרי שעונת החימר הסתיימה ושם נובאק הפך באופן רשמי לגדול מכולם, כשהשאיר מאחור את רפאל נדאל הפצוע, כעת הסרבי מגיע אמנם עם לחץ, אבל בידיעה שאת המטרה הגדולה הוא כבר השיג. כל שנשאר לו כרגע זה לפתוח מבערים ופער, שיהיה בלתי אפשרי לסגור, בוודאי בדור הנוכחי.

ג’וקוביץ’ זכה בטורניר בכל ארבע הפעמים האחרונות שהתחרות התקיימה, כשבתווך הייתה את מגפת הקורונה ב-2020. יהיו כמובן כמה שינסו להפריע לו לדהור לעוד גביע, אליהם כבר נגיע, אך חייבים להגיד כי זו תקופה, או יותר נכון שנים, בהן אין שחקני דשא מובהקים וחזקים כפי שהיה בעבר. ניק קיריוס הגיע לגמר בשנה שעברה, אבל הוא וכשירות זה שני עולמות נפרדים.

ניק קיריוס ונובאק ג'וקוביץ' (רויטרס)ניק קיריוס ונובאק ג'וקוביץ' (רויטרס)

ביג סרברים שהיו בשיאם בעבר כמו מרין צ’יליץ’ ומילוש ראוניץ’, כבר ספק משחקים בסבב/ספק פצועים, כשגם האמריקאים הענקיים כבר לא כאלה ענקיים על דשא בשנה הנוכחית. בכל אופן, מלבד הפער שרוצה להגדיל בפסגה, הסרבי הבלתי נגמר בן ה-36 יודע שזכייה כאן שווה השתוות לפדרר בפסגת זוכי ווימבלדון, משהו שלפי עשור למשל אף אחד לא היה חולם שיקרה.

ובכל זאת, מי כן יכול להקשות על הסרבי המעוטר? קרלוס אלקראס. ברולאן גארוס כבר היה נראה שהוא לגמרי שם ויכול לשלוח את הסרבי הביתה, אך אז החלו התכווצויות השרירים והספרדי בן ה-20 המשיך לשחק בעמידה עד להפסד הכואב. בינתיים, קרלוס התאושש וכבר זכה בטורניר דשא, ראשון שלו בקריירה, אחרי שטאטא את כולם בקווינס.

אלקראס שחקן מצוין, מוכשר ועוצמתי, אבל עדיין לא נראה שהוא עשוי מהחומר בו קורצו נובאק, רפא ורוג’ר. מבחינת כישרון הוא שם, אבל מבחינת מנטליות, ניהול טורניר ומשחקים ועוד לא מעט פרמטרים הוא לא, וספק אם יהיה. בכל אופן, אלקראס לא מתמחה על הדשא, אך האיכויות שלו שמות אותו כשחקן הדשא הטוב בעולם בעידן הנוכחי, אחרי ג’וקוביץ’ כמובן. 

קרלוס אלקראס (רויטרס)קרלוס אלקראס (רויטרס)

אז בשורה התחתונה, אם לא יהיו הפתעות/פציעות חריגות בשבועיים הנהדרים שמחכים לנו, ג’וקוביץ’, שכרגיל לא עשה טורניר הכנה על הדשא, יניף את הגראנד סלאם ה-24 שלו בקריירה. אגב, עד כמה הניסיון והשליטה שלו אבסולוטיים לעומת יתר הסבב? יש לו יותר ניצחון מאשר השיגו כל המדורגים בטופ 20 גם יחד, תנו לזה לחלחל רגע. איזה נתון מטורף, שמעיד על הפערים מול הסרבי ליתר העולם.

לעומת סבב הגברים, בנשים הכול כרגיל אפשר לומר הרבה יותר פתוח. שפיונטק הגיעה מלאת ביטחון אחרי זכייה שלישית ברולאן גארוס, אבל אם יש משטח שהיא לא מרשימה עליו – הדשא. הפולנייה המצוינת מעולם לא עברה שם את הסיבוב הרביעי וגם הפעם סימן שאלה גדול האם היא תצליח בכלל להגיע לשלבים המכריעים. כנראה שכן, אך לא כזוכה.

קביטובה המנוסה, שכבר הניפה בעבר פעמיים את הגביע בלונדון, נמצאת בכושר מצוין וזכתה לאחרונה בטורניר על סך 500 נקודות דירוג בברלין. בברמינגהאם סיימה כמנצחת עוד שחקנית שנחשבת ליחסית טובה על הדשא. ילנה אוסטפנקו, הלטבית בעל המשחק האגרסיבי שהגיעה ב-2018 עד לחצי הגמר. היא גברה במעמד המכריע על ברבורה קרייצ’יקובה הצ’כית.

ילנה ריבאקינה (רויטרס)ילנה ריבאקינה (רויטרס)

ארינה סבאלקה (2) דווקא הגיעה רחוק ברולאן גארוס, אך בעונת הדשא עד כה היא ממש לא מרשימה, כשילנה ריבאקינה הקזחית, אלופת השנה שעברה, גם כן כמובן שוב באה בחשבון לזכייה בק-טו-בק, אך מבחינת הכושר הנוכחי, גם היא הרחק משיאה ובפרט מאז הטורניר המצוין שעשתה ברומא בחודש מאי. ג’סיקה פגולה הרביעית בעולם גם לא מבריקה על דשא לאורך השנים וגם תגיע בכושר מזעזע, ככה שהפתעה ענקית אם היא תתפוצץ דווקא בלונדון.

אונס ג’אבור, הטוניסאית שבשנה שעברה הייתה קרובה לעשות היסטורייה אדירה עבור מדינות ערב, תנסה שוב ללכת עד הסוף, אבל בברלין היא הפסידה כבר בסיבוב הראשון, אז קשה מאוד לדעת האם תצליח להתעלות שוב בגראנד סלאם. קוקו גוף בת ה-19, שמרגיש שהיא איתנו כבר איזה עשור, מאז חודש מרץ לא עברה שלב רבע גמר בשום טורניר, ככה שזכייה שלה גם נראית לא הכי ריאלית שיש.

איגה שפיונטק (רויטרס)איגה שפיונטק (רויטרס)

בשורה התחתונה נראה שאחת משפיונטק/סבאלנקה/ריבאקינה/קביטובה תסיים כזוכה המאושרת של ווימבלדון, אבל כמו שכבר למדנו, ובפרט בסבב הנשים, הכל לגמרי יכול להיות וגם שחקן שמדורגת 50 ומעולם לא עברה סיבוב שני יכולה לעשות מסע קסם וללכת עד הסוף, כי זה הקסם הגדול של הדשא של ווימבלדון ובטח כשסבב הנשים ללא טניסאית על במשטח הירוק.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה