האם המעבר של מיכאל יעקבלב לישראל מוטל בספק? רוסיה מוחה על ההחלטה של הוועד האולימפי הבינלאומי לאפשר לרוכב האופניים מיכאל יעקבלב להתחרות תחת דגל ישראל באולימפיאדת פאריס 2024 - וטוענת כי המהלך נעשה ללא הסכמתם, בניגוד לתקנון, כך שהארגון לכאורה חרג מסמכותו. בכוונת הוועד האולימפי הרוסי לדרוש הסברים ואף לערער על ההחלטה.
כזכור, השבוע הוועד האולימפי הבינלאומי הודיע כי אישר למיכאל יעקבלב, רוכב אופניים מעוטר בעל שורשים יהודיים, כי מעתה הוא רשאי לייצג את ישראל לאחר שהחליט לעזוב את רוסיה ולעלות ארצה לאחר פרוץ המלחמה באוקראינה. ההחלטה ניתנה באופן חריג לבקשת שהוועד האולימפי בישראל ולאחר שנרשם באיגוד האופניים העולמי כישראלי.
מדובר באישור חריג שניתן לספורטאי, משום שלפי התקנון כל עוד נותרו פחות משלוש שנים למשחקים האולימפיים - הוא לא יכול לייצג מדינה אחרת בלי לקבל את אישור המדינה אותה הוא עזב. אומנם הוועד האולימפי הבינלאומי הבהיר בהודעתו כי ההחלטה התקבלה בהסכמתם של הרוסים כפי שמחייב התקנון, אלא שבמוסקבה מכחישים זאת.
ברוסיה מתנגדים למעברו של יעקבלב לישראל, כמו גם למעברם של עוד שני ספורטאים רוסים שעברו לייצג את המשלחות של צרפת וסרביה. יו"ר הוועד האולימפי ברוסיה, סטניסלב פוזדניקוב, טען: “הנהלת הוועד האולימפי הרוסי לא נתנה את הסכמתה למעברים של ילידי רוסיה המוזכרים בהודעה”.
יש לציין, כי בהודעת הוועד האולימפי הבינלאומי נמסר על תשעה ספורטאים שונים שעברו לייצג מדינות אחרות, ומתוכם השלושה שייצגו את רוסיה. בין הוועד האולימפי הרוסי לוועד האולימפי הבינלאומי יש חילוקי דעות ומאבק ארוך לאחר שהארגון החליט להשעות ולהרחיק את רוסיה מהמשחקים האולימפיים.
כזכור, הוועד האולימפי הבינלאומי השעה את רוסיה עד להודעה חדשה לאחר שדרשה לספח אליה ספורטאים מכמה מחוזות באוקראינה, אך הוועד האולימפי הרוסי החליט לערער על כך לבית הדין. כמו כן, הוועד האולימפי הבינלאומי קבע שאין לאפשר לספורטאים רוסים להתחרות תחת דגל רוסיה, אלא תחת דגל ניטרלי ובתנאי שהם לא תומכים במשטר הרוסי ובמלחמה באוקראינה.
פוזדניקוב רמז בהצהרתו, שפורסמה בערוץ הטלגרם שלו, כי בכוונתו של הוועד האולימפי הרוסי לערער על ההחלטה לאפשר למיכאל יעקבלב לייצג את ישראל באולימפיאדת פאריס 2024: “הוועד האולימפי הבינלאומי חרג מסמכותו בכך שאישר את מעברם של שלושת הספורטאים. העמדה האנטי-רוסית בארגון הזה ‘מאפשרת’ לבעלי תפקידים לעבור על חוקים בינלאומיים בניגוד לתקנון. בדומה להחלטה להשעות את רוסיה מהוועד האולימפי הבינלאומי, נדרוש הסברים מנומקים מבחינה משפטית ונגן על זכויותינו בהתאם לנהלים”.