האם ברוך שמאילוב עלול לספוג עונש הרחקה ממזרן הג’ודו? נציגי הסוכנות למניעת סימום בספורט לא הצליחו לאתר את הג’ודאי כאשר הוא נדרש להתייצב לבדיקת חומרים אסורים, כאשר לטענתו הוא לא הצליח להתחבר למערכת הדיווחים של הסוכנות העולמית - ונפתח הליך לבירור הנושא.
כמו כל ספורטאי, שמאילוב התבקש על ידי סוכנות הבדיקות העולמית להצהיר באופן תקופתי היכן הוא נמצא על מנת לאפשר ביצוע בדיקות במידת הצורך, בהתאם לכללים בדבר השימוש בחומרים אסורים וכמקובל אצל ספורטאים בינלאומיים. העדכונים והקשר עם הספורטאי נעשים באמצעות מערכת אינטרנטית, אך לטענתו “לאור כשלים בתקשורת הניסיונות לבצע את הבדיקה לא צלחו”.
אם הוא לא היה במיקום או לא דיווח, הוא מקבל הודעה על כך ויכול להגיב לה ולהסביר מדוע לא נכח בכתובת או למה לא דיווח על מיקומו. אחרי שלוש עבירות בשנה, הספורטאי צפוי לעמוד לדין משום שזה נתפס כאילו הוא סירב להתייצב לבדיקות. שמאילוב לא דיווח על מיקומו שלוש פעמים בשנה ולכן נפתח הליך בירור מולו.
בהודעה שהוציא הג’ודאי נכתב: “סוכנות הבדיקות העולמית פנתה בבקשה להעביר את הסבריו בעניין זה. בימים הקרובים ישיב ברוך לפניה כמבוקש, יציג באופן מלא את הנסיבות שבגינן היה הכשל וימסור בשקיפות מלאה את כל הפרטים מול כלל הגורמים המוסמכים. ברוך ממשיך בפעילות ספורטיבית כרגיל”.
נכון לעכשיו, הליך הבירור הוא מול איגוד הג’ודו העולמי ולאחר שימסור הסברים יוחלט כיצד יש לפעול מולו. כזכור, בחודש אוגוסט האתלט טדסה גטהון הועמד לדין לאחר שלא דיווח היכן הוא נמצא שלוש פעמים בשנה, ולכן הושעה מפעילות לארבעה חודשים. גם כריסטאן קולמן, אלוף העולם ב-100 מטר, התחמק שלוש פעמים מבדיקות למציאת חומרים אסורים, ולכן הושעה ולא היה באולימפיאדת טוקיו. מאיגוד הג’ודו נמסר: “אנו סומכים על ברוך ובטוחים כי מדובר בעניין טכני בלבד שייפתר במהרה”.