על רקע התכנון של נבחרת הג’ודו לטוס ליפן והימצאותם של ספורטאים נוספים במדינות שבהן נגיף הקורונה משתולל כמו באוסטרליה שם נמצאת נבחרת גלישת הרוח, הוועד האולימפי בישראל מחדד את ההנחיות לספורטאים והאיגודים האולימפיים לגבי הסכנות הכרוכות באשר לנגיף הקורונה: “יש לשקול את נחיצות הטיסה. הדבר עלול להשפיע על הסיכוי להשתתף במשחקים האולימפיים”, כך נכתב בהמלצות. 

פרופ’ דני נמט, המנהל הרפואי של הוועד האולימפי, ופרופ’ גל דובנוב רז, יו”ר הוועדה הרפואית של הוועד האולימפי בישראל, הוציאו היום (שני) לספורטאי הסגל האולימפי, הצוותים המקצועיים והאיגודים מסמך הנחיות מפורט להתנהלות והתמודדות עם תחלואה מנגיף קורונה החדש ושיקול הדעת בעת ההחלטה לנסוע למחנות אימון ותחרויות בעולם.

על פי ההודעה: “הוועד האולימפי בישראל, בהמשך להנחיות משרד הבריאות, מנחה כי טרם יציאה למחנות אימונים ותחרויות בחו”ל יש לשקול היטב את נחיצות הטיסה, לעומת הסיכון הפוטנציאלי בהידבקות, בהדבקה ו/או בצורך לשהות בבידוד 14 יום וההשלכות של אלה על בריאות ומוכנות הספורטאים והצוות, שעלולות להשפיע על הסיכוי להשתתף במשחקים האולימפיים. יודגש כי מדובר במגפה בהתהוות וכי ההנחיות בארץ ובעולם מתעדכנות כמעט מדי יום ביומו”.   

5 השערים הגדולים מהמחזור ה-25 באיטליה

במסמך נכתב: “יש להימנע מנסיעות שאינן חיוניות לסין היבשתית. בכל מקרה, אין להגיע למחוז חוביי (כולל העיר וואהן). משרד הבריאות ממליץ לשקול נחיצות של נסיעות ליעדים הבאים: הונג קונג, מקאו, טאיוואן, יפן, דרום קוריאה, סינגפור, תאילנד, אוסטרליה או איטליה. יש לשים לב כי ישנן מגבלות תנועה המוחלות על ידי השלטונות ביעדים השונים ויש להתעדכן עליהן בזמן אמת”.

בנוסף נטען כי “מדינות רבות אינן מאפשרות כניסת מבקרים המגיעים בטיסה ממדינות בהן קיימת התפרצות של וירוס הקורונה. נבחרות עלולות למצוא שאינן יכולות להיכנס להתאמן או להתחרות במדינות מסויימות לקראת המשחקים האולימפיים בשל ביקור קודם במדינה שנכנסה לרשימת היעדים בעלי סיכון לתחלואה”.

אם בכל זאת תצא משלחת לאחת מהמדינות הללו, אנשי המערך הרפואי של הוועד האולימפי ממליצים להימנע ממגע עם בעלי חיים, להימנע מקשר עם אנשים שסובלים ממחלה נשימתית חדה, להשתעל ולהתעטש לתוך המרפק, להקפיד על היגיינה ורחיצת ידיים, להימנע משהייה במוסדות בריאות ולצמצם למינימום מגע שאינו חיוני.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה