איגוד הג'ודו האיראני הסכים להתחרות מול יריבים ישראלים. איגוד הג'ודו העולמי פרסם הערב (שבת) על ההסכם באתר הרשמי שלו, לפיו הם הודיעו על הסכם היסטורי עם האיראנים להפסיק לביים פציעות בתחרויות ג'ודו.
במכתב שנשלח ע”י יו”ר הוועד האולימפי והאיגוד האיראני נרשם בין היתר: “איגוד הג’ודו האיראני עבד במשך השנים עם שר הספורט כדי לקדם את הענף במדינה ולמשוך אליו צעירים. אנחנו מאמינים בלב שלם כי עתידים לנו ימים טובים שעולים בקנה מידה אחד עם האידיאל של איגוד הג’ודו העולמי, עם הבנה וסבלנות משני הצדדים. לפיכך, אנו רוצים לאשר כי מעכשיו נכבד את הקוד האתי האולימפי ואת סעיפי אי-האפליה שבו. לא נחסוך בשום מאמץ מול הפרלמנט על מנת שנגיע להסכמה על כך בחוק”.
כזכור, לאחרונה התחוללה סערה גדולה עם סעיד מולאי, אלוף העולם האיראני שאיים לעבור למדינה אחרת אם לא יתנו לו להתחרות מול ישראלים - ומאז שהפרשה התפוצצה הוא לא התחרה. אלא שבימים האחרונים הוא פרסם בחשבון האינסטגרם שלו כי הוא טס לחו"ל וחוזר לפעילות, ככל הנראה בעקבות שינוי המדיניות וההסכם שהתגבש מאחורי הקלעים.
על כך פעלו יו”ר האיגוד העולמי מריוס ויזר ויו”ר איגוד הג’ודו הישראלי משה פונטי, שהובילו מהלך שיחייב את כל המדינות, ובראשן איראן, להתחרות מול כל יריב. משה פונטי: “מברך על ההחלטה האמיצה והנכונה שתוביל ענבפים נוספים לקבל החלטות דומות”.
מדובר בתקדים היסטורי עבור הארגון, שכן עד היום לא נקט שום עמדה בנושא, ייתכן שבלית ברירה, ונתן לפוליטיקה להתערב שוב ושוב עד שכאמור החליט לקום ולעשות מעשה אל מול הממשלה במדינה המזרח תיכונית, אך מכאן עד לקיום ההבטחה קיים מרחק גדול. האם זה יצא בסופו של דבר לפועל? נצטרך להמתין ולראות.
שרת התרבות והספורט, מירי רגב, הגיבה לנושא: “לראשונה נוכל לראות על המזרון ג'ודוקא איראני מתמודד מול ג'ודוקא ישראלי. זו תוצאה של מאבק עיקש נגד הדה-לגיטימציה וההסתה כלפי ספורטאים ישראלים. מדובר בהחלטה היסטורית של הוועד האולימפי האיראני שמאמצת את העמדה הקוראת לנתק את הספורט מהפוליטיקה ולפעול בהתאם לצ'רטר האולימפי”.
רגב הוסיפה: “אני שמחה לראות תוצאות למאבק שהייתי שותפה לו ביחד עם נשיא איגוד הג'ודו העולמי, מריוס ויזר, ועם משה פונטי, יו"ר איגוד הג'ודו בישראל, לכך שספורטאים ישראלים יקבלו הזדמנות שווה לייצג את מדינתם עם הדגל וההמנון הלאומיים. אני מצפה לראות החלטות כאלו מתקבלות גם בשאר האיגודים והענפים. מאבקים ספורטיביים צריכים להיות מוכרעים בזירה הספורטיבית ושם בלבד”.