ביום רביעי הקרוב יוסר הלוט מעל הפסל שנבנה לכבוד האלופה האולימפית בהתעמלות אמנותית, לינוי אשרם. הפסל יוצב במכון וינגייט, בדיוק באולם-האוהל המיוחד שהוקם עבור המתעמלת האמנותית לקראת אולימפיאדת טוקיו 2020, בה היא זכתה במדליית הזהב ההסיטורית עבור הענף הישראלי.

מאחורי היוזמה עומדת הפסלת, רחל וייצר, שסיפרה ל-ONE: “פיסלתי את הפסל הזה בדמותה של לינוי שנתיים לפני שהיא זכתה במדליה האולימפית. אני אוהבת תנועות של מחול וריקוד, וברגע שהיא זכתה הסתכלתי עליו ופתאום אמרתי ‘יואו זו ממש לינוי אשרם’. בעיניי, זו ממש התנועה שלה עם הסרט. אני עושה הרבה פסלים של מתעמלות, אבל הרגשתי שאת הפסל הזה צריך לצקת באלומיניום ולהעניק לה אותו אישית אחרי הזכייה במדליה. התרגשתי מאוד כשזכתה”.

ארטיום דולגופיאט ולינוי אשרם (רדאד גארטיום דולגופיאט ולינוי אשרם (רדאד ג'בארה)

לדבריה, פנתה לאיגוד ההתעמלות וביקשה להביאו כמחווה ללינוי. “לינוי החליטה שהיא רוצה שהוא יהיה ממוקם בתוך האוהל הגדול, בו היא התאמנה וחיה במשך שנה וחצי באופן רצוף לפני היציאה לטוקיו, על מנת שיהווה מסר למתעמלות הצעירות שגם הן יכולות להצליח ולהגיע רחוק. לצורך זה, הוחלט שהפסל יהיה בסופו של דבר מעט קטן יותר ובגובה של 1.10 מטר”, הוסיפה.

הפסל אומנם לא נושא את תווי פניה של אשרם אבל עוצב בהשראתה. בעקבות הבקשה של אשרם להציבו בתוך האוהל בו התאמנה, איגוד ההתעמלות פנה למכון וינגייט על מנת לקיים טקס ולהכניס את הפסל פנימה. במכון, המשמש כבית למתעמלים הישראלים בשנים האחרונות, הסכימו לכך.

במכון הבהירו כי מדובר בפסל לכבוד הזכייה של אשרם, שמעוצב כמתעמלת אמנותית. האיגוד פנה בבקשה להציבו במכון והוא אכן יוצב ליד האוהל. באיגוד ההתעמלות טענו כי לא יערכו טקס מיוחד אלא אירוע מצומצם. מנכ”ל מכון וינגייט, שי אברהמי, מסר: “מכון וינגייט גאה ומברך את המתעמלים ארטיום דולגופיאט ולינוי אשרם אשר התאמנו לקראת אולימפיאדת טוקיו במכון ווינגייט, שהפך לבית של איגוד ההתעמלות”.

למי הקדיש צ'ירון שרי את הקעקוע החדש?
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה