איגוד האתלטיקה ערך היום (ראשון) מסיבת עיתונאים במשרדי הוועד האולימפי לקראת אליפות אירופה ה-33 באולמות שתחל בפראג ביום חמישי ותסתיים ביום ראשון.
חברי המשלחת שייצגו את ישראל בתחרות החורף הם: דונלד סנפורד בריצה ל-400 מטרים, אולגה לנסקי בריצה ל-60 מטרים, הקופצת לגובה מעין שחף וקופצת המשולשת חנה מיננקו-קנייזבה.
האתלטים, למעט סנפורד שלא הגיע עקב סיבות אישיות, נכחו באירוע לצד: יו״ר איגוד האתלטיקה, דורון קופמן, מנכ״ל איגוד האתלטיקה, ז׳ק כהן, ראש המשלחת ומנהל מקצועי איגוד האתלטיקה, רוגל נחום, ומאמנו של סנפורד, יגאל בלון.
קופמן אמר: "יש לנו ארבעה אתלטים שנוסעים לאליפות ויש לנו ציפיות מהם. לעלות לגמרים ולשפר תוצאות. מדובר בתחרות קצרה והיא הכנה לקראת קריטריון לאליפות עולם. שימו לב שהמשלחת ברובה מורכבת מהמין הנשי וזה מעיד על כך שהאתלטיות זוכות לתנאים לא פחות טובים משל האתלטים.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
תקציר המסע"ת של איגוד האתלטיקה"מאז ומתמיד אליפות אירופה בעונת החורף היא הכנה וקרש קפיצה לעונת הקיץ והיא מאד קצרה. האתלטים לא עושים הכנה מיוחדת כי המטרה הגדולה היא עונת הקיץ".
חנה מיננקו-קנייזבה שחוזרת מפציעה: "אני מרגישה טוב עכשיו. אני שמחה שעשיתי שיא ישראלי וגם קריטריון לאולימפיאדה. השיא שלי באולמות הוא 14.30 ואם הכל יהיה בסדר, אני חושבת שאני צריכה לקפוץ טוב. אין צורך לחשוב יותר מדי, רק לכוון לתוצאה".
אולגה לנסקי ששברה את שיא ישראל באפריל האחרון וחזרה מהשעיה של שישה חודשים הוסיפה: "אני מצפה לשבור את שיא ישראל באולם. יהיה לי קצת לא קל כי אני נוסעת ללא המאמנת האישית שלי".