בזמן שהמדינה מתכננת תוכניות גרנדיוזיות לגבי מכון וינגייט ומשפצת את המבנים בעשרות מיליוני שקלים, העובדים במקום מאוכזבים מהמצב הפיננסי אליו נקלע המכון הלאומי וחוששים מפגיעה בשכרם. ל-ONE נודע כי חלק נכבד מהעובדים הוצא לחופשה ללא תשלום, בהסכמת ועד העובדים, כדי לחסוך בעלויות בגלל הסגר ולמנוע קיצוצים בכוח האדם.
הכול החל כאשר בתקופה האחרונה נעשתה פנייה מצד ראשי המכון לעובדים בדרישה לקיצוץ רוחבי בשכר, זאת לאחר שהוסבר להם כי המכון נקלע לגירעון תקציבי. במכון דרשו לבצע קיצוץ של מיליון שקל, כאשר העובדים שחתומים בהסכם הקיבוצי נדרשו להסכים לקיצוץ בשערם בסכום כולל של כ-600 אלף שקל, אך בוועד העובדים ובהסדרות מנעו זאת.
במקום לקצץ, נחתם הסכם קיבוצי מיוחד בין הצדדים לתקופה הקרובה, לפיו חלק מהעובדים יוצאו לחל”ת עד ל-22 באוקטובר ובכך הם יעזרו למכון להתגבר על חלק מהקשיים הכלכלים. בקרב העובדים ישנה אכזבה בעקבות המצב, בעיקר משום שישנם כאלה שהוצאו לחל”ת כבר בפעם השנייה השנה, כולל עובדים ותיקים בעלי משפחות.
בוועד עובדי מכון וינגייט סירבו להתייחס לכך, אך גורמים בהסתדרות אישרו כי הפרטים נכונים. פניות נעשו מצד העובדים גם למשרד התרבות והספורט שמכיר את הנושא. אם הסגר במדינה יימשך שבועות נוספים, ייתכן כי מכון וינגייט ייאלץ להכין בקרוב מעין תוכנית הבראה כדי להתגבר על המשבר הפיננסי אליו הוא נקלע, כאשר הנהלת המכון תהיה חייבת להתייעץ עם ועד העובדים על כל תנאיה של התוכנית במסגרת ההסכמים בין הצדדים. יש לציין, כי בימים אלה מכון וינגייט בסוף קיבל אישור מהמדינה לפתוח את שעריו לספורטאים שמתאמנים בזמן הסגר, אך פעילויות אחרות הופסקו במקום.
ממכון וינגייט נמסר בתגובה: “כמו רוב המשק הישראלי, גם מכון וינגייט מצוי בתקופה כלכלית מורכבת וקשה. המכון סופג אובדן הכנסות משמעותי עקב הסגר וכידוע, מרבית הכנסות המכון הן מפעילויות פרטיות. המכון נאלץ לנקוט בפעולות רבות כדי לשמור על איזון כלכלי, תוך הבטחת רצף אימונים מלא ושירותי מעטפת מקצועיים לסגלים הלאומיים”.